Szukam opinii o takiej alternatywie dla aparatu, bo moja córka ma straszne opory do noszenia go, a koleżanka w klasie nosi właśnie nakładki. Czy ktoś z Was stosował? Warto wybrać taką metodę?
Nakładki ortodontyczne rzeczywiście są prawie niewidoczne i stosują je osoby w każdym wieku. Moja mama od 2 miesięcy nosi nakładki i widać już pierwsze efekty jednak trzeba się pilnować i nosić je praktycznie przez cały dzień ( z wyłączeniem posiłków)
Ja właśnie zaczęłam nosić :beyli. Byłam na konsultacji w kwietniu i niedawno odebrałam nakładki. Póki co wszystko jest ok, zęby trochę bolą, ale to normalne, czuję, że przynajmniej działają
Tak, dokładnie takie. Konsultacja jest darmowa, na stronie beyli możesz się umówić. Na konsultacji robią Ci wyciski, model 3D, próbną nakładkę, możesz też zobaczyć wizualizację uśmiechu, mnie to chyba najbardziej przekonało. Tak to wygląda:
Ile płaciłaś za taką próbną? Po jakim czasie zmieniłaś na stałą? Kurczę, bardzo to zachęcająco wygląda. Będę musiała się do nich odezwać, bo wydaje mi się, że to będzie to czego szukam.
Próbna jest za darmo. Później to już zależy od tego jak się wyrobisz z przeglądem, ewentualnym leczeniem, jeśli coś się znajdzie, konsultacją u ortodonty, u mnie to zabrało jakiś miesiąc. Daj znać czy juz byłaś na konsultacji i się zdecydowałaś
Idziemy w poniedziałek i młoda się doczekać nie może. Zęby ma zdrowe, bo tuż po kontroli i leczeniu jest. Jakieś badania powinnam wziąć na wszelki wypadek?
Nie, na tą pierwszą konsultacje chyba niczego nie potrzebują, ale jeśli się zdecydujecie to potem ortodonta, zbadają zęby, zaplanują leczenie, stworzą nakładki, okołolo 3 tygodni to trwa
Wiem, że w Rock Your Smile, gdzie ja się leczę (Warszawa), taka metoda jest dostępna. Nakładki nazywają się Alignery Orthero, tu można zobaczyć https://centrum-ortodontyczne.pl/alignery Warto się skonsultować z ortodontą, bo nie w każdej sytuacji się sprawdzają, a chodzi przecież o efekty, a nie o to, by wyrzucić kasę. Jest teraz mnóstwo bardzo dyskretnych rozwiązań, moim zdaniem to super alternatywa.
W klinice, w której ja leczę się ortodontycznie - Rock Your Smile - jest dostępna taka metoda leczenia, Z tego co czytałam, jest skuteczna, ale warto, aby zarekomendował ją ortodonta, bo nie w każdym przypadku będzie najlepszym rozwiązaniem. Dobry ortodonta odpowiednio dobierze metodę leczenia
Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej.