Jak się uczyć do matury?

kiedy zaczeliscie powtarzac material potrzebny do matury??

• w pierwszej klasie LO

Votes: 2 5,9%
  • w drugiej

Votes: 4 11,8%
  • w trzeciej

Votes: 28 82,4%

• Total voters
    34

Gakusen

Nowicjusz
Punkty reakcji
1
Kursy maturalne są dobre jeżeli chce się utrwalić zdobytą wiedzę. Takie jest moje zdanie... Nic jednak nie pomoże jak samodzielna praca, dużo ćwiczeń i rozwiązywanie arkuszy maturalnych...Ja nie korzystałam z takich kursów i nie jestem do nich przekonana. Ponieważ nie dość, że są płatne, to tak naprawdę będąc w grupie nikt ne traktuje Was indywidualnie. Każdy uczy się inaczej i na każdego z nas działają inne metody... Dlatego też najlepiej zaplanować sobie dni na naukę i ściśle trzymać się harmonogramu.

Cilsak

Nowicjusz
Punkty reakcji
1
Miasto
Wrocław
Najlepiej uczyć się systematycznie, na bieżąco - to zdecydowanie pomaga, potwierdzenie mam ze swojego życia oczywiście :) Trzeba pamiętać by nie zarzucać głowy zbyt sporą ilością wiedzy na raz bo to może tylko pogorszyć sprawę. Najlepiej jest też przeglądać i rozwiązywać arkusze maturalne z kilku lat wstecz by mieć pewien ogląd. ;P

inherentny

Geniu Loci
Punkty reakcji
13
Miasto
kraków
modliszka23 napisał:
Moze w Krakowie polecacie Jakieś kursy jeśli chodzi o przygotowanie do matury z angielskiego ?
Kursy angielskiego/szkoly językowe - samo zło za duże pieniądze. Język to coś, czego można nauczyć się samemu, wystarczy internet.

Yogi20

Nowicjusz
Punkty reakcji
2
U mnie od zawsze było tak że materiał najlepiej wchodził do głowy na ostatnią chwilę przed egzaminami. Z maturą nie było wyjątku. Zdałem i to całkiem nieźle.

ortodoks

Nowicjusz
Punkty reakcji
0
Ja się przygotowałam dość solidnie b u nas w szkole były zajęcia po lekcyjnie i po prostu na nie chodziłam. Dobrze jest się przygotować nawet chociażby z tego powodu, że mniej się stresujesz. Dla mnie np.. najbardziej stresujące były matury ustne z języka. Dlatego też sama zaczęłam uczyć się z kursami metodą Emila Krebsa. Mi to bardzo pomogło przełamać strach. No ale są i tacy co się nie stresują :p

stoniarczak

Nowicjusz
Punkty reakcji
0
pincerka dużo zalezy od kierunku studiów na jaki startujesz. jeżeli chcesz zostać np. lekarzem to raczej do matury przygotować się musisz.

monikkk

Nowicjusz
Punkty reakcji
0
Ja stawiam na powtórki materiału, np. dzisiaj mam do szkoły na 12-stą i zaraz zabieram się za powtarzanie angielskiego :)

Unicorn

Nowicjusz
Punkty reakcji
1
Ja robię od jakiegoś czasu regularnie arkusze ze sqlmedia, te z polskiego i matematyki podstawy, są dobrze ułożone. Moja wychowawczyni kazała nam robić z tej strony, bo ponoć potem ludzie zdają XDDD Boje się matury aaaaaaa

TeddyBear84

Nowicjusz
Punkty reakcji
0
To dobrze, że otrzymałeś tak wiele dobrych rad. Jeśli chodzi o mnie, to polecam Ci wynajęcie korepetytora, który pomoże Ci przygotować się do matury. Taki korepetytor pomoże Ci wybrać odpowiednie przedmioty do nauki. Najważniejsze jest, aby wybrać wykwalifikowanego korepetytora

Do góry