Składniki
po 1 plastrze karczku na osobę
Do marynaty:
papryka w proszku chili
czosnek granulowany
sól
pieprz świeżo mielony
oliwa
sos sojowy
olej do smażenia
Sposób przygotowania
Miesa nie rozbijac tluczkiem tylko lekko ugniesc piescia. Lekko polac oliwa i sosem sojowym, posolic, popieprzyc, poczosnkowac, popaprykowac i polozyc na 2 godziny w lodowce.
Rozgrzac olej na patelni i smazyc z obu stron na brazowy kolor, lub krocej, jak ktos woli bardziej krwiste steki. Mozna podawac z frytkami, pieczonymi ziemniakami, czy z pieczywem.
żródło: http://przepisy.net/stek-z-karczku-z-pieczarkami/
A wygląda tak:
Smacznego
po 1 plastrze karczku na osobę
Do marynaty:
papryka w proszku chili
czosnek granulowany
sól
pieprz świeżo mielony
oliwa
sos sojowy
olej do smażenia
Sposób przygotowania
Miesa nie rozbijac tluczkiem tylko lekko ugniesc piescia. Lekko polac oliwa i sosem sojowym, posolic, popieprzyc, poczosnkowac, popaprykowac i polozyc na 2 godziny w lodowce.
Rozgrzac olej na patelni i smazyc z obu stron na brazowy kolor, lub krocej, jak ktos woli bardziej krwiste steki. Mozna podawac z frytkami, pieczonymi ziemniakami, czy z pieczywem.
żródło: http://przepisy.net/stek-z-karczku-z-pieczarkami/
A wygląda tak:
Smacznego