Stek z karczku z pieczarkami

Rosalie

stara wiedźma
Dołączył
23 Luty 2009
Posty
6 045
Punkty reakcji
425
Miasto
.
Składniki
po 1 plastrze karczku na osobę
Do marynaty:
papryka w proszku chili
czosnek granulowany
sól
pieprz świeżo mielony
oliwa
sos sojowy

olej do smażenia


Sposób przygotowania

Miesa nie rozbijac tluczkiem tylko lekko ugniesc piescia. Lekko polac oliwa i sosem sojowym, posolic, popieprzyc, poczosnkowac, popaprykowac i polozyc na 2 godziny w lodowce.

Rozgrzac olej na patelni i smazyc z obu stron na brazowy kolor, lub krocej, jak ktos woli bardziej krwiste steki. Mozna podawac z frytkami, pieczonymi ziemniakami, czy z pieczywem.


żródło: http://przepisy.net/stek-z-karczku-z-pieczarkami/

A wygląda tak:

stek-z-karczku-z-pieczarkami_3990_7.jpg


Smacznego :D
 

Mniamek

Nowicjusz
Dołączył
22 Luty 2011
Posty
3
Punkty reakcji
0
bardzo ciekawy przepis. Mam nadzieję, że stek smakował :) Ja też często przygotowuję różnego rodzaju mięsa, ale wyszukuję przepisów w sieci na nie. Najlepsze są dla mnie przepisy kulinarne ze zdjęciami bo od razu widać jak taki stek powinien wyglądać.
 
Do góry