Polecam przepyszne spaghetti carbonare według mojego ulubionego przepisu:
makaron spaghetti
150g wędzonego boczku
259g śmietanki 30%
3 żółtka
ząbek czosnku
100g startego parmezanu
pół małej cebuli
olej
rozmaryn
Makaron ugotować al dente.
Boczek pokroić w kostkę, podsmażyć. Wlać połowę śmietanki. Czosnek i cebulę drobno posiekać i dodać do boczku, dusimy chwilkę. Do pozostałej śmietanki dodać żółtka i starty parmezan (lub inny ser). Dokładnie wymieszać i wlać na patelnię do boczku. Nie dopuścić do wrzenia bo sos się zwarzy!!!! Doprawić solą i białym pieprzem, wymieszać z makaronem. Smacznego!
makaron spaghetti
150g wędzonego boczku
259g śmietanki 30%
3 żółtka
ząbek czosnku
100g startego parmezanu
pół małej cebuli
olej
rozmaryn
Makaron ugotować al dente.
Boczek pokroić w kostkę, podsmażyć. Wlać połowę śmietanki. Czosnek i cebulę drobno posiekać i dodać do boczku, dusimy chwilkę. Do pozostałej śmietanki dodać żółtka i starty parmezan (lub inny ser). Dokładnie wymieszać i wlać na patelnię do boczku. Nie dopuścić do wrzenia bo sos się zwarzy!!!! Doprawić solą i białym pieprzem, wymieszać z makaronem. Smacznego!