S
sigurr
Guest
Składniki:
1 jajko, 125 g cukru, 125 g masła, 1/4 l mleka, 320 g maki orkiszowej (typ 650), 2 łyżeczki proszku do pieczenia.
Wykonanie:
Z podanych składników uformować ciasto. Cienką warstwę ciasta ułożyć na spodzie formy (ok. 1/3 do 1/4 ciasta).
Pozostalą część ciasta wymieszać z:
365 g maku, 1 łyżeczką rumu, 3 jajkami, 250 g cukru.
Ułożyć na formie.Piec 50 - 60 minut w temp. 175 stopni C. Według uznania udekorowac upieczone, ostygłe ciasto lukrem rumowym
Przepis niestety nie mój, z www.tast.pl - ale zawsze się udaje i jest przepyszny Mogę wrzucić jak zdjęcia, jak znowu upiekę - tak, jestem mężczyzną i piekę!
1 jajko, 125 g cukru, 125 g masła, 1/4 l mleka, 320 g maki orkiszowej (typ 650), 2 łyżeczki proszku do pieczenia.
Wykonanie:
Z podanych składników uformować ciasto. Cienką warstwę ciasta ułożyć na spodzie formy (ok. 1/3 do 1/4 ciasta).
Pozostalą część ciasta wymieszać z:
365 g maku, 1 łyżeczką rumu, 3 jajkami, 250 g cukru.
Ułożyć na formie.Piec 50 - 60 minut w temp. 175 stopni C. Według uznania udekorowac upieczone, ostygłe ciasto lukrem rumowym
Przepis niestety nie mój, z www.tast.pl - ale zawsze się udaje i jest przepyszny Mogę wrzucić jak zdjęcia, jak znowu upiekę - tak, jestem mężczyzną i piekę!