Oto przepis na pyszne Chili Con Carne:
puszka czerwonej fasoli
750g mielonej wołowiny
2 papryczki chili
2 ząbki czosnku
1 cebula
1 czerwona papryka
1 zielona papryka
puszka pomidorów
olej
Fasolę odcedzić. Cebulę pokroić w kostkę, czosnek rozetrzeć z solą najlepiej w moździerzu. Zeszklić cebulę z czosnkiem, dodać pomidory, dusić kilka minut. Na patelni podsmażyć wołowinę, dodać ją do pomidorów, wymieszać, chwilę poddusić. Następnie dodać pokrojoną w kosteczkę papryczkę chili oraz papryki. Na koniec dodać fasolę. Doprawić i gotować jeszcze 10 minut. Najlepiej smakuje z tostami lub bagietką Smacznego!
puszka czerwonej fasoli
750g mielonej wołowiny
2 papryczki chili
2 ząbki czosnku
1 cebula
1 czerwona papryka
1 zielona papryka
puszka pomidorów
olej
Fasolę odcedzić. Cebulę pokroić w kostkę, czosnek rozetrzeć z solą najlepiej w moździerzu. Zeszklić cebulę z czosnkiem, dodać pomidory, dusić kilka minut. Na patelni podsmażyć wołowinę, dodać ją do pomidorów, wymieszać, chwilę poddusić. Następnie dodać pokrojoną w kosteczkę papryczkę chili oraz papryki. Na koniec dodać fasolę. Doprawić i gotować jeszcze 10 minut. Najlepiej smakuje z tostami lub bagietką Smacznego!