Chrupek(J)
Nowicjusz
- Dołączył
- 31 Lipiec 2011
- Posty
- 19
- Punkty reakcji
- 2
Witam!
Ostatnimi czasy zakupiłem sobie zestaw 3x 900g Ostrowi WPC 80 (wanilia, czekolada, truskawka) z Shakerem. Pierwsza paczuszka jaką otworzyłem to wanilia i niestety na początek spore rozczarowanie. O tyle o ile słyszałem narzekania na rozpuszczalność to ja z tym nie mam żadnego problemu, smak wg. mnie jest normalny, może bez rewelki ale wypić się da. Jednak po zmieszaniu w shakerze białko okropnie się pieni, próbowałem wypić tą pianę, ale smakuje na tyle obrzydliwie, że po prostu nie przechodzi mi przez gardło. Stąd kilka moich pytań:
1. Czy tą pianę również trzeba wypić? Czy niewiem, jakoś nie znacznie pochłania ona białko.
2. Gdy piana w shakerze postała jakiś czas na biurku, zauważyłem, że rozpuściła się do postaci napoju, może po prostu zmieszać białko z mlekiem i poczekać aż właśnie to stanie się z pianą?
3. Pytanie właściwie analogiczne do 1 ale do shakera dostałem takie "sitko" no i gdy włożyłem je i przelewałem napój do szklanki to zauważyłem że elegancko wszystko wyleciało a piana zatrzymała się w shakerze, czy robić tak? Tzn. czy będzie to dawało to samo czy patrz punkt 2 lub 4
4. Czy da się coś zrobić aby to się po prostu tak nie pieniło?
5. Czy truskawka i czekolada też się tak pienią?
Pozdro
Ostatnimi czasy zakupiłem sobie zestaw 3x 900g Ostrowi WPC 80 (wanilia, czekolada, truskawka) z Shakerem. Pierwsza paczuszka jaką otworzyłem to wanilia i niestety na początek spore rozczarowanie. O tyle o ile słyszałem narzekania na rozpuszczalność to ja z tym nie mam żadnego problemu, smak wg. mnie jest normalny, może bez rewelki ale wypić się da. Jednak po zmieszaniu w shakerze białko okropnie się pieni, próbowałem wypić tą pianę, ale smakuje na tyle obrzydliwie, że po prostu nie przechodzi mi przez gardło. Stąd kilka moich pytań:
1. Czy tą pianę również trzeba wypić? Czy niewiem, jakoś nie znacznie pochłania ona białko.
2. Gdy piana w shakerze postała jakiś czas na biurku, zauważyłem, że rozpuściła się do postaci napoju, może po prostu zmieszać białko z mlekiem i poczekać aż właśnie to stanie się z pianą?
3. Pytanie właściwie analogiczne do 1 ale do shakera dostałem takie "sitko" no i gdy włożyłem je i przelewałem napój do szklanki to zauważyłem że elegancko wszystko wyleciało a piana zatrzymała się w shakerze, czy robić tak? Tzn. czy będzie to dawało to samo czy patrz punkt 2 lub 4
4. Czy da się coś zrobić aby to się po prostu tak nie pieniło?
5. Czy truskawka i czekolada też się tak pienią?
Pozdro