z ksiazki odchudzanie bez odchudzania
Bezpiecznie poprowadzą organizm do odchudzania.
ziele macierzanki 50 g
liść babki lancetowatej lub szerokolistnej 50 g
Zioła wymieszać i herbatkę przygotować według wyżej podanego przepisu.
Rozmaryn i macierzanka — herbatka młodości
Tę herbatkę polecam rano zamiast kawy, bowiem rozmaryn to śliczny, wysportowany młodzieniec o błękitnych, wesołych oczach. Jego siła, jego żar życia sprawiają, że bez szczególnego wysiłku rozprawi się ze zmęczeniem i smutkiem. To zioło młodości, młodzieńcza energia, młodzieńczy zapal i młodzieńcza chęć do życia. Gdy zaś śliczny młodzieniec z macierzanką kochanką słońca przebiegną tanecznym, rytmicznym krokiem po organizmie, każdą komórkę pobudzą do życia, sercu przekażą swoisty luz, a myślom radość. I chce się żyć.
-przepis
ziele macierzanki ziele rozmarynu
50 g
50 g
Zioła wymieszać, kilka łyżek wsypać do dzbanka z sitkiem, ziIuć wrzącą wodą, zaparzyć 15 minut.
Koper włoski i cykoria podróżnik — oszuka głód
Najlepiej więc popijać ją „h godziny przed jedzeniem. Żołądek wtedy zaciekawi się piękną parą panną wędrowniczką i wysportowanym, urok li wyin włoskim młodzicicem.
przepis:
korzeń cykorii podróżnika owoc kopru włoskiego
Zioła wymieszać, 3 łyżki ziół zalać 3 szklankami wody, zagotować, a następnie pod przykryciem zaparzyć t5 minut. Przecedzić, pić ciepłe przed posiłkami bardzo powoli, dokładnie przeżuwąjąc każdy łyk napoju. W ten sposób nasycimy organizm porcją szybkiej energii, która pozwoli oszukać głód.
Znamię kukurydzy i perz
— specjaliści od odchudzania
Znamię kukurydzy, inaczej wąsy kukurydzy, to niezwykle cenne zioło wspomagające odchudzanie. Najkorzystniej połączyć je z kłączem perzu. Wspólnie skutecznie pomogą organizmowi w redukcji tkanki tłuszczowej. Herbatkę z tych ziół warto popijać przez kilka tygodni, by w tym czasie dostarczyła przede wszystkim wątrobie substancji leczniczych odpowiadających za jej regenerację i oczyszczenie.
przepis:
znamię kukurydzy kłącze perzu
50 g
50 g
Zioła wymieszać, 4 łyżki wsypać do garnka, wlać 5 szklanek wody, zagotować, a naslępnie na małym ogniu ogrzewać 3 4 minuty. Przecedzić, pić ciepłe nj1epiej Yz godziny przed posiłkiem.