Kibic Polski

Stały bywalec
Punkty reakcji
191
Po zdobyciu władzy wycofacie się z 800+? – zapytał gospodarz programu.

- Zobaczymy, jaki będzie klimat polityczny. Ja uważam, że poważnie trzeba będzie się nad tym zastanowić, a te środki zainwestować w edukację, żłobki i ochronę zdrowia – odpowiedział na antenie Radia Zet Szymon Hołownia.

To by miało sens gdyby nie to że polskim politykom brak jest wiarygodności i w kampanii wyborczej mogą "Niderlandy obiecać".
Innymi słowy może się okazać że 800+zniknie a żłobków szkół czy lekarzy nie przybędzie.

Siennna

Bywalec
Punkty reakcji
74
Czy leci z nami pilot? Co to się ostatnio dzieje? Ogarnia ktoś jeszcze ten cyrk?
Schizofrenicy nami rządzą?
O co tu chodzi?
- ,,Chcecie raz na zawsze posłać do jasnego diabła(do ,,jasnego diabła''??? swoją drogą) komunę?'' Grzmi prezes po tym jak urządził postkomunistyczną nagonkę na film i artystkę...
Nagonki na artystów znamy też z przeszłości. I naprawdę osobliwa jest taka demokracja, gdzie artysta staje się przedmiotem łajania przez polityków, których niewygodnie skomentował.
Zbudowali mur( konieczność po tym jak wtrącali się w politykę ościennego państwa), by z drugiej strony handlować wjazdem do Europy obywatelom egzotycznych, obcych kulturowo krajów. Mogą nas z tego powodu wywalić ze strefy Schengen, ,,ale to żadna afera!'' No skąd...
Nagła zmiana o 180 stopni w relacjach z Ukraina, za którą chyba nikt nie nadążył i raczej pod wybory ( a nóż zagarniemy trochę wyborców Konfederacji).
Na osłodę mamy trochę uśmiechu w postaci rozmaitych heppeningów.
Np. Wystąpienie słynnego satyryka, którego nieodłącznym atrybutem jest muszka. Ponieważ mn.w. znam program artystyczny i rodzaj poczucia humoru tego pana, nie komentowałabym jego skeczów, ale jedno zwróciło moją uwagę. Mianowicie- zjazd ,,prawdziwych mężczyzny'' puszczających wodzę fantazji, jak to by mieli wspaniale, gdyby świat ułożony był ,,jak należy''. Np. mieliby po 2 żony.
Wtedy głoś zabiera nasz artysta komik- ,,3! 2 będą się kłócić''
I tu mam pytanie do pana Korwina- Naprawdę nie widział Pan 3 kłócących się kobiet naraz?
To mało Pan widział jak na swój wiek. Ja widziałam i 3, i więcej, i to jeszcze w dzieciństwie.
Co zatem Pan proponuje? Ile tych żon powinno być aby się nie kłóciły? I wreszcie jaki chłop to utrzyma i zdoła znieść jazgot? Czy nie oczekuje Pan od tych mężczyzn trochę za dużo?

I rzeczywiście, jak się trochę takich propozycji posłucha, niegłupi wydaje się pomysł Agnieszki Holland, by odebrać prawa wyborcze mężczyznom. To oni w końcu wiecznie doprowadzają do wojen, konfliktów, biedy, wyzysku, złych rządów i zanieczyszczenia środowiska.
Tylko jest pewien szkopuł- niejedna kobieta(w tym autorka) patrząc na kandydujące towarzycho, wcale nie ma ochoty z tego wybierać. I co wtedy?

tinderowiec

Bywalec
Punkty reakcji
30
Holland ma tak samo głupie pomysły, jak i ostatni film.

Swoją drogą to jeden z powodów, dla których opozycja nie ma w tych wyborach szans. Tylko skończony debil odpali taki film tuż przed wyborami.

pan k

Bywalec
Punkty reakcji
104
Miasto
Dąbrowa Górnicza
1 Bezpartyjni Samorządowcy
Bardzo satyryczna nazwa a
Program zbiór dobrych pomysłów
Ale bez poglądów społecznych i
Marzenie o przyjmowanie obcych.
2 trzecia droga największa fantastyka
I symbol głupoty by popierać
Osobę bez jawnych poglądów
społecznych i zmienia je szybko.
PSL odpowiada za okradanie kraju i
Zdradził jeśli istnieją osoby które
Ich popierają wieś i teraz udają partie
Miast .
3 PiS nijakie i bez poglądów a skutek
Braku reformy sądów jest skrajna
Poprawność która wybiela spalenie
Flagi kraju, atakowanie aut i podawanie
Fałszywych danych że jest kobietą a
Zamiast reformy prawa chaos i absurdalne
Bilbordy x sędzia ukradł kiełbasę a inny
Wiertarkę , brak filmów o tematyce
Historycznej a kultura masową to dno
I szambo i pormografia, wrogowie kraju
Istnieją dzięki stworzeniu sztucznych
Konfliktów i wojen a bez tego
Nie mają planu i własnego programu .
3 koalicja Obywatelska istnieją
Tylko przez sztuczne konflikty jak
Konflik Trybunałem i sądami, aborcyjny,
Zamiast zrobić wybory prezydenckie
Pomimo wirusa to próba wysyłania list
Wyborczych i wtedy zmienili sobie
Kandydata a bez tego kompromitacja i
Prezent dla nich, brak rozliczenia za
Taśmy Wprost.
Ich rządy były tragiczne i rujnujące dla
Kraju.
4 lewica dziwne że można głosować
Na partie która skompromitowała się
Zabranie sobie wejścia do Sejmu,
Startem Ogórek, przyjmowaniem
Millera który zrujnował ich partie
I zdradził partie startując Lepperem,
Rządy rujnujące dla kraju.
5 konfederacją dobry program
Ale zbyt umiarkowany zamiast
Radykalnie rasowy i etniczny niż
Umiarkowany ekonomicznie.

Ostatnia edycja:

Siennna

Bywalec
Punkty reakcji
74
Holland ma tak samo głupie pomysły, jak i ostatni film.

Swoją drogą to jeden z powodów, dla których opozycja nie ma w tych wyborach szans. Tylko skończony debil odpali taki film tuż przed wyborami.
Cyrk wokół tego filmu przypomina mi cyrk wokół ''Lewiatana'' w Rosji. Co pokazuje, że naszej władzy bliżej do Kremla, niż do Białego Domu, do którego tak chce aspirować.
Agnieszka Holland jest artystką i ma prawo kręcić sobie takie filmy jakie uważa. Od tego jest artysta, by poruszać tematy kontrowersyjne i ,,szczypiące'' w sumienie- nawet jeśli na chłodno wydają się nierealne. W każdej normalnej demokracji to oczywistość.
Film może się podobać, bądź nie, ale robienie z niego sprawy rangi narodowej, to jakieś odmęty czasów ,,słusznie minionych'', z którymi ta władza rzekomo tak walczy.

tinderowiec

Bywalec
Punkty reakcji
30
No i masz rację, oczywiście jest dokładnie tak jak piszesz, ale mi się szkalowanie naszych pograniczników w czasie wojny hybrydowej nie podoba i czuję odrazę do tej baby.

Siennna

Bywalec
Punkty reakcji
74
No i masz rację, oczywiście jest dokładnie tak jak piszesz, ale mi się szkalowanie naszych pograniczników w czasie wojny hybrydowej nie podoba i czuję odrazę do tej baby.
I jest to Twoje niezbite prawo, jako widza. Podobnie jak prawo krytyków, dziennikarzy.
Co innego czołowi politycy w państwie.
Czy Ty sobie np. wyobrażasz, że amerykański gabinet atakuje Olivera Stonea, sugerując mu wręcz zdradę kraju- za to, że ten nakręcił ''Pluton''? Albo, że prezydent USA amerykańskich widzów porównuje do świń?
Przecież Jankesi, by go chyba na taczkach wywieźli! Na drugi dzień byłby nobody, jako człowiek totalnie niepoważny, zajmujący się bzdurami i na dodatek obrażający naród, który reprezentuje, usiłując ograniczyć jego wolność wyboru/opinii...
Postawa rządu wobec ''Zielonej granicy'', to jakieś odbicie palmy! Dobrze, że znalazł się rozgarnięty sędzia, co zablokował tę kpinę i swoisty temat zastępczy. Bardziej wyglądało to na bliski wschód, niż rozwiniętą, zachodnią cywilizację.

pan k

Bywalec
Punkty reakcji
104
Miasto
Dąbrowa Górnicza
Bezpartyjni Samorządowcy i
Trzecia droga te partie przez
Swój start pokazują degenerację
Społeczeństwa bo tylko takie
Osoby mogą być zachwycone
Ruchami które nie mają poglądów
Kwestiach społecznych a Sejm
Większości zajmuję się takimi
Sprawami i normalnie te sprawy
Powinny przejść do poziomu
regionalnego i Rada Miejska
Powinna o nich decydować na swoim
Terenie lub mieszkańcy referendum
Jako swój wybór lub protest przeciwko
Radzie miasta a sejmik dla całego
Regionu plus weto miasta lub jego
Mieszkańców.

tinderowiec

Bywalec
Punkty reakcji
30
Mi to się akurat podoba, bo państwo nie powinno się zajmować tak bardzo kwestiami społecznymi, którymi mydli się nam oczy od dawna, tylko głównie ekonomicznymi i strategicznymi.

Siennna

Bywalec
Punkty reakcji
74
Bezpartyjni Samorządowcy i
Trzecia droga te partie przez
Swój start pokazują degenerację
Społeczeństwa bo tylko takie
Osoby mogą być zachwycone
Ruchami które nie mają poglądów
Ostatniej rzeczy jakiej oczekuję od polityków jest zaangażowanie ideologiczne.

Siennna

Bywalec
Punkty reakcji
74
Jak wczoraj przyjemnie było u Rymanowskiego. M.in. dlatego powinno być więcej kobiet w polityce. Od razu robi się ładniej i milej.
Dwie kobiety z zupełnie innych bajek, a ani sobie nie przerywały, ani się nie przekrzykiwały, ani nie obrażały.
Można, chłopy? Można! Patrzcie i uczcie się, albo ustąpcie miejsca koleżankom, które wasze partie reprezentują godniej.
U was tylko kłótnie, chamstwo i agresja. Oraz przeważnie wątpliwe wrażenia estetyczne...
Wyobraźmy teraz sobie jeszcze, że jako prezydent kraju reprezentowałaby nas w świecie piękna i niegłupia Magdalena Ogórek. Nie tylko odrobilibyśmy zapóźnienie w stosunku do innych krajów Europy(w tym naszych sąsiadów), ale też pobilibyśmy konkurencję na głowę pod względem estetycznym.

Zeus

Nowicjusz
Punkty reakcji
16
Tylko że kobiety często w życiu, w pracy jak i w polityce kierują się emocjami...
W tych dziedzinach konieczny jest pragmatyzm, nie mówiąc już o planowaniu zwłaszcza strategicznym!
Także panie są stworzone do wyższych idei ;)

Kibic Polski

Stały bywalec
Punkty reakcji
191
Akurat co do kobiet w polityce to bym się z Pyskatą bardziej zgodził.
Przykład Magdaleny Ogórek akurat niezbyt tu pasuje
bo jeśli się kandyduje z ramienia pewnej partii
to nie twierdzi się że jest się kandydatem niezależnym
a potem się nie wiąże z przeciwnikiem politycznym.

Ale ogólnie jeśli chodzi o wypowiedzi "w studiu"
to nie przypominam sobie aby wchodziła w jakieś dziwne pyskówki
i raczej potrafiła się wysłowić bez jakiegoś przeciągania "yyyyy"
w przeciwieństwie do niektórych facetów.

Inna sprawa że ja bym zapytał
co to za debil do studia posyła takich ludzi jak:
Janusz Kowalski czy Dominik Tarczyński?
Kłótnie w czasie antenowym zawsze mniejsze czy większe były
ale niech z jednej strony chociaż w nich uczestniczą ludzie trochę bardziej inteligentni
niż tych dwóch wymienionych.

Siennna

Bywalec
Punkty reakcji
74
Tylko że kobiety często w życiu, w pracy jak i w polityce kierują się emocjami...
W tych dziedzinach konieczny jest pragmatyzm, nie mówiąc już o planowaniu zwłaszcza strategicznym!
Także panie są stworzone do wyższych idei ;)
Przytoczona przeze mnie sytuacja temu przeczy. To faceci nie umieją utrzymać emocji na wodzy. Przekrzykują się nawzajem, zagłuszają redaktora. Kiedy zaproszone zostały same kobiety z przeciwległych biegunów światopoglądowych, dla odmiany potrafiły siebie wysłuchać i na spokojnie, i rzeczowo wyłożyć swoje rację, a widz dla odmiany mógł wysłuchać dyskusji, zamiast pyskówki.

Kibic Polski

Stały bywalec
Punkty reakcji
191
Na rondzie Dmowskiego, gdzie rozpoczął się „Marsz Miliona Serc”, jest 60 tysięcy osób - wynika z nieoficjalnych danych policji. Według nieoficjalnych szacunków policji łącznie na trasie przemarszu jest do tej pory do 100 tysięcy osób.

Inne nieoficjalne dane policyjne mówią, że do południa, gdy rozpoczął się „Marsz Miliona Serc”, do Warszawy dotarło 448 autokarów z manifestantami. To mniej niż przy okazji marszu 4 czerwca, gdy przyjechało ich 1100.

Wygląda na to że Marsz Tuska może być sporym rozczarowaniem.
Według stołecznej Policji bierze w nim udział 60-100 tys osób.
Myślę że nikt poważny nie wierzył że w marszu
weźmie udział milion osób ale każdy spodziewał się że
będzie to liczba ponad 100 tys demonstrantów.

Coś mi to pachnie brakiem wiary w zwycięstwo opozycji w wyborach
ale jestem pewien że Stalowy zaraz nam wszystko zrozumiale wytłumaczy🤣

Jakieś pół godziny później:

Mamy 4,4 kilometra trasy w całości wypełnionej ludźmi. Potwierdzamy, że około 1 mln uczestników bierze udział w marszu - przekazała Monika Beuth-Lutyk, rzeczniczka prasowa stołecznego ratusza.

Stołeczny ratusz potwierdził, że w Marszu Miliona Serc bierze udział ok. 1 miliona osób. - Mamy cztery kilometry i czterysta metrów trasy w całości wypełnionej. Uczestnicy są także na bocznych ulicach - przekazała w rozmowie z Wirtualną Polską Monika Beuth-Lutyk, rzeczniczka prasowa stołecznego ratusza.

Nie rozumiem dlaczego Policja by się myliła o 900 tys osób.

Ostatnia edycja:

tinderowiec

Bywalec
Punkty reakcji
30
Pamiętam jak brałem udział w marszu niepodległości w 2018 roku, to był mój drugi marsz, na ten jubileuszowy pojechałem z dziewczyną.

Był potężny, ludzi było od groma, jak dotarliśmy do stadionu, na którym już było mega dużo ludzi, to widzieliśmy jak ciągną się oni jeszcze przez most (chyba Poniatowskiego, nie pamiętam nazw, dawno w Warszawie nie byłem), przed marszem przejście z jednej strony skrzyżowania na drugą, by spotkać się z koleżanką zajmowało kilkadziesiąt minut.

Po wszystkim wróciliśmy do hotelu, odpaliliśmy TVN, a tam same kadry flag ONR (których było serio jak na lekarstwo) i informacja, że marsz miał jakieś śmieszne ilości uczestników, nie pamiętam już liczb bezwzględnych, ale był to dobry rząd wielkości mniej.

Do czego dążę? Zarówno jedni, jak i drudzy manipulują tak jak chcą.

pan k

Bywalec
Punkty reakcji
104
Miasto
Dąbrowa Górnicza
Spoty wyborcze.
1 samorządowcy i trzecia droga
Nijakie i brak sensu.
2 Tuska i jego partii dla
Naiwnych.
3 lewica nijakie i cel tylko
Wejść do Sejmu i satyryczny
Wątek o tanich mieszkaniach
I odpowiadają że można swobodnie
Nie płacić za prywatne mieszkanie
I okupować je i dewastować.
4 konfederacja animacja pelikan
Sporo humoru i prosty sposób
pokazujący podstawy gospodarki
A zwykle dobry poziom ale
Za mało spotów przeciwko obcym
I każdy myślący nie chce by pieski
Robiły za służbę dla mulata
Od Czarnych i wykonywali ich obowiązki
I dla każdego akty między rasowe są
Hańbą dla krwi i obelgą jest by
Każdy płacił za antykoncepcje by
Te postacie odbywały sobie akty rasowe.
Hańba jest jedna matka i kolorowe
Dzieci posiadające każdy kolor.
Takie hańby chcą zrobić patologię i
Urojenia od samorządowców, lewicy,
Trzeciej drogi .
5 Polska jest jedna nijakie spoty
I agenci policyjni którzy mają
Zadanie okradać z głosów
Konfederację i dziwny jest
Krótki termin istnienia i pomimo
Tego startują w całym kraju .
Program podobny do rządu i konfederacji.

Ostatnia edycja:

Kibic Polski

Stały bywalec
Punkty reakcji
191
Do czego dążę? Zarówno jedni, jak i drudzy manipulują tak jak chcą.
Tak na chłodno teraz wydaje mi się że pierwsza informacja o liczbie demonstrujących
pewnie była sprzed rozpoczęcia marszu.
Ktoś informacji o tym w tekście nie zawarł albo zawartą usunął.

Ciekawe że Stalowy się do tego problemu nie odniósł
a bardziej go Ukraina interesuje.

Kibic Polski

Stały bywalec
Punkty reakcji
191
AA1hycNv.jpg

Jeden z ostatnich sondaży przed wyborami.
Koalicja PiS z Konfą nie da im większości.
To może oznaczać nowe wybory np wiosną.
Ciekawe że odbiła się Trzecia Droga.
Ciekawe tym bardziej że kosztem Konfy.
Co to za ugrupowanie Polska Jest Jedna?
To już nie jest...Najważniejsza?

Do góry