Współczesne Chiny, budowa nowej fabryki na Chińskiej prowincji .

Saymon

Bywalec
Punkty reakcji
139
Miasto
Polska
Ciekawy film o budowie fabryki na Chińskiej wsi. Polak który od 14 lat mieszka w Chinach oprowadza nas po budowanej fabryce na Chińskiej prowincji. Mowi o zarobkach pracowników i o innych sprawach , o wspólczesnych Chinach.
Okazuje się że w Chinach panuje teraz duże bezrobocie i firmy opuszczają wielkie miasta, przenoszą się tam gdzie jest taniej.

Saymon

Bywalec
Punkty reakcji
139
Miasto
Polska
No a jak wyglądają Chińskie miasta? Tutaj ten sam autor jedzie przez miasto do swojego mieszkania i opowiada o Chinach.
Można przez 20 minut zobaczyc miasto przez ktore jedzie samochodem. Chiny bez cenzury, takie jakie są naprawdę. Bez upiększeń, zwykłe ulice.

Saymon

Bywalec
Punkty reakcji
139
Miasto
Polska
A tutaj sama prawda o Chinach, zero propagandy. Ten Polak też dużo czasu spędzil w Chinach, teraz mieszka w Kambodży. Przyjechał na parę dni do Chin i odwiedził znajomych Chinczyków, prawdziwe Chiny dla tubylców. Jego znajomi są włascicielami małego baru, Sanepid pewnie nigdy u nich nie był........

agata333

Nowicjusz
Punkty reakcji
0
jest mi naprawdę smutno z powodu sytuacji w Chinach. to bardzo skomplikowana sprawa i dużo ludzi cierpi. prawa człowieka nie powinny być ograniczane, a ludzie powinni swobodnie wyrażać swoich myśli. to nie fair. szkoda, że rząd chiński nie szanuje wolności słowa i działacze na rzecz praw człowieka mają ciężko. chciałbym, żeby ludzie wszędzie mieli takie same prawa i mogli żyć bez obaw. wszyscy ludzie zasługują na szacunek i godne życie, niezależnie od tego, gdzie żyją. mam nadzieję, że sytuacja poprawi się i ludzie w chinach będą mogli cieszyć się większą wolnością.

Saymon

Bywalec
Punkty reakcji
139
Miasto
Polska
A jestes pewna że ludzie w Chinach chcą tego co ty chcesz? A może to ty na siłę chcesz dla nich tego co ty chcesz?
Może to ty chcesz im coś narzucać?
Chinczycy chcą zarabiać,. dobrze zjeść i dobrze żyć. Z tego co wiem Azjaci mają inne wartości w życiu. A ty chcesz im na siłę wprowadzac swoje?
Silą chcesz wprowadzac demkorację? A kto nie chce zabijesz go?

Do góry