AnnaKapica2014
Nowicjusz
- Punkty reakcji
- 0
Czym według ciebie jest tolerancja?
Ja toleruję normalne i dobre rzeczy. Nie toleruję złych i niewłaściwych rzeczy.Czyli nie jesteś tolerancyjny, bo tolerujesz to, co Ci się podoba, ergo - jesteś lewakiem.
O to właśnie chodzi, mega dobrze napisane. Tak jest tolerancja jest pojęciem względnym. To co lewicowe jest cacy, to ca prawicowe jest już beee. I tyle. a to co przytoczyłeś, to sa świetne przykłady tego wszystkiego , porównania idealne.Tolerancja to ciężka rzecz do zdefiniowania. Uważam się za tolerancyjnego, bo TOLERUJĘ zachowania innych ludzi i ich styl życia.
Toleruję, czyli pozwalam im żyć po swojemu, nie wciskając nosa w nie swoje sprawy. Obecnie słowo tolerancja jest jednak wypaczone i mam wrażenie, że środowiska lewicowe stwierdziły, że mają wyłączność na stwierdzanie co jest tolerancyjne (wszystko co lewicowe), a co nie (wszystko co prawicowe).
Tolerancja jest wtedy, gdy mijam muzułmanina i muzułmankę ubranych w swoje szaty w Polsce, ale tolerancji nie ma, gdy muzułmanin w Dubaju chce mnie wsadzić do pierdla za to, że moja dziewczyna porusza się w miniówie, albo że ją pocałuję w miejscu publicznym.
Tolerancja jest, gdy czarny mężczyzna z czarną dziewczyną wchodzi do dzielnicy białych w Nowym Yorku i nikt mu nic nie zrobi, ale nie ma jej, gdy biały mężczyzna wchodzi z białą kobietą do dzielnicy czarnych w Nowym Yorku i jest bardzo wysokie prawdopodobieństwo, że on wyjdzie z nożem w brzuchu, a ona ze spermą w tyłku.
Tolerancja jest, gdy grupa Szwedzkich studentów wychodzi z baru mijając kobietę z bliskiego wschodu i nie zwracają na nią uwagi, ale tolerancji nie ma, gdy grupa imigrantów z bliskiego wschodu napotyka Szwedkę w pustej ulicy i ją gwałcą.
Tolerancja jest, gdy wpiszesz w google "happy black woman" i po wciśnięciu grafiki wyskoczy Ci grafika uśmiechniętej czarnej kobiety, a nie ma jej, gdy wpiszesz "happy white woman" i wyskoczą Ci tylko grafiki białej kobiety z czarnym mężczyzną u boku.
Rozumiecie różnicę między tolerancją, a indoktrynacją?
Coś co jest często pojmowane bardzo wybiórczo i staje się jedynie pustym frazesem wypisywanym na sztandarach, wykrzykiwanym na manifestacjach, by po zejściu z takowej prezentować tego zaprzeczenie.Czym według ciebie jest tolerancja?