V
Vaffik
Guest
Kupuję blaty do przekładania. Jakie 5,50 w Lidlu.
Do tego: dżem (najlepiej jagodowy lub pożeczkowy, inne "żrą" się z rumem)
Trzy budynie kakaowe, rodzynki, twaróg (4 kostki), mleko, rum, cytryna.
Blaty układając na naczyniu nasączam sporą ilością roztworu z: woda, cukier, cytryna, rum
Muszą być mocno mokre.
Twaróg rozrabiam na ciepło z cukrem waniliowym, mlekiem, cukrem pudrem i rodzynkami która najpierw parzę 20minut by miękkie były.
Tak gotową masą wykładam nasączone blaty lecz najpierw smaruje je dżemem a na to lekka warstwa budyniu i dopiero masa!
I tak kolejny blat aż do końca. Dżemu nie żałujcie. Mi idzie 1,5 słoika i serio zmienia to smak!
Na koniec całość oblewam czekoladą włąsnej roboty (woda, masło, kakao itp. itd.)
Można posypać wiurkami kokosowymi.
Wstawiam do lodówy na 12h i ... po upływie tego czasu zaczynam ucztę.
Uczta trwa średnio jeden seans filmowy i ciacha ni ma ...
Polecam bo tanie i dobre.
Coś ala sernik na zimno nam wyjdzie.
Oczywiście dźemy, budynie itp. możemy wybrać o innych smakach lecz próbowałem raz z waniliowym kontra dżem brzoskwiniowy i nie da się zjeść. Pies opierdzielił wszystko do zera chyba dla rumu - pijok jeden...
Do tego: dżem (najlepiej jagodowy lub pożeczkowy, inne "żrą" się z rumem)
Trzy budynie kakaowe, rodzynki, twaróg (4 kostki), mleko, rum, cytryna.
Blaty układając na naczyniu nasączam sporą ilością roztworu z: woda, cukier, cytryna, rum
Muszą być mocno mokre.
Twaróg rozrabiam na ciepło z cukrem waniliowym, mlekiem, cukrem pudrem i rodzynkami która najpierw parzę 20minut by miękkie były.
Tak gotową masą wykładam nasączone blaty lecz najpierw smaruje je dżemem a na to lekka warstwa budyniu i dopiero masa!
I tak kolejny blat aż do końca. Dżemu nie żałujcie. Mi idzie 1,5 słoika i serio zmienia to smak!
Na koniec całość oblewam czekoladą włąsnej roboty (woda, masło, kakao itp. itd.)
Można posypać wiurkami kokosowymi.
Wstawiam do lodówy na 12h i ... po upływie tego czasu zaczynam ucztę.
Uczta trwa średnio jeden seans filmowy i ciacha ni ma ...
Polecam bo tanie i dobre.
Coś ala sernik na zimno nam wyjdzie.
Oczywiście dźemy, budynie itp. możemy wybrać o innych smakach lecz próbowałem raz z waniliowym kontra dżem brzoskwiniowy i nie da się zjeść. Pies opierdzielił wszystko do zera chyba dla rumu - pijok jeden...