oaza
Nowicjusz
Robicie na święta pierniczki?
W tym roku zrobiłam kolorowe pierniczki dekorowane lukrem.
Polecam przepis:
Pierniczki, które można jeść od razu lub upiec wcześniej i schować do puszki na święta.
2 szklanki mąki pszennej
¼ szklanki prawdziwego miodu
80 g miękkiego masła
½ szklanki cukru pudru
1 jajko
1 łyżeczka sody oczyszczonej
1 łyżka przyprawy korzennej do piernika
1 łyżeczka ciemnego kakao
Zagnieść ciasto i schować do zamrażarki na pół godziny. Potem rozwałkować na 3 mm, wycinać pierniczki i piec w nagrzanym piekarniku na 180 stopni przez 10 minut.
Moje pierniczki udekorowałam lukrami i posypkami dr. Oetkera.
W tym roku zrobiłam kolorowe pierniczki dekorowane lukrem.
Polecam przepis:
Pierniczki, które można jeść od razu lub upiec wcześniej i schować do puszki na święta.
2 szklanki mąki pszennej
¼ szklanki prawdziwego miodu
80 g miękkiego masła
½ szklanki cukru pudru
1 jajko
1 łyżeczka sody oczyszczonej
1 łyżka przyprawy korzennej do piernika
1 łyżeczka ciemnego kakao
Zagnieść ciasto i schować do zamrażarki na pół godziny. Potem rozwałkować na 3 mm, wycinać pierniczki i piec w nagrzanym piekarniku na 180 stopni przez 10 minut.
Moje pierniczki udekorowałam lukrami i posypkami dr. Oetkera.