Salon fryzjerski; jaki styl? jaka nazwa?

rosalie0605

Nowicjusz
Punkty reakcji
2
Miasto
Rochester
Witam, otwieram swój własny salon fryzjerski <damsko - męski> chcę aby był orginalny myślałam aby urządzić go w stylu włoskim lub francuskim. :D I tu moja prośba do was drogie Panie. Jaki styl wolicie?? i jaką nazwe proponujecie?? :mruga: Liczę na wasze odpowiedzi :przewraca:

Kamma_N

Nowicjusz
Punkty reakcji
0
No to pogratulować :) oby się udało! Powinny być zniżki dla forumowiczek :pP W nazwach jestem kiepska, ale jeśli wybierasz okreslony styl do dopasuj nazwę do niego. Ja przeważnie lubię jak salony są urządzone nowocześnie - prosto, ale elegancko, dużo metalu i szkła. Wystrój jest trochę "zimny" i surowy wtedy ale jest praktycznie, łatwo w miarę utrzymać czystość, nie ma wielu zakamarków/mebli etc. Poszukaj zdjęć w sieci, to najlepsza opcja aby sobie coś upatrzyć :)

rosalie0605

Nowicjusz
Punkty reakcji
2
Miasto
Rochester
właśnie problem mam z nazwa :angry: bo jednak najbardziej odpowiada mi styl włoski :sexy: <ciepłe kolory ścian, jakaś fototapeta z widokiem toskani w poczekalni,dużo kwiatów, jakaś mini fontanna, itp><mam już wizje salonu :tak: > prostota jest dobra ale taka oklepana...a ja chcę coś innego coś jedynego w swoim rodzaju :D z sprzątaniem nie ma problemu bo jestem czyściochem :p tak mnie nauczono w salonie gdzie miałam praktyki zawodowe :) znalazłam pare nazw które mi się podobają ale sama nie wiem;
- BEAUTY PARADISE
- LA BELLA
- LA BEAUTE
- MYSTIC BEAUTY
- ANGEL

Nazwa powinna być włoska ale nie wiem jaka... :(

Kamma_N

Nowicjusz
Punkty reakcji
0
Może zrób tak, otwórz gdzieś w necie słownik włoski (może google translate) i sprawdzaj różne słowa polskie i angielskie przetłumaczone na włoski - może trafisz na fajną nazwę, to prosta metoda ale często skuteczna :)

I

immanentne

Guest
ja poszłabym bardziej we francuskie klimaty, a nazwą może byc np. nazwa własna jakiejś francuskiej ulicy albo imienia damskiego ;)

Kamma_N

Nowicjusz
Punkty reakcji
0
Hej, i jak zdecydowałas się na jakąś nazwę i wystrój? :) potem czekamy na zdjęcia :))

Rosalie

stara wiedźma
Punkty reakcji
425
Miasto
.
ja bym nazwała Atelier Beaute (atelie bote), myślę,że pasowałoby do klimatu, jaki zamierzasz tam stworzyć :)

Y

Yellow Jester

Guest
Absolutnie włoski! Jako nazwę proponuję "Buongiorno, principessa!".

reni33

Nowicjusz
Punkty reakcji
0
Na mnie żaden salon nie skorzysta :p zrazilam sie do fryzjerow dawno temu, do tego stopnia ze sama jestem domowym fryzjerem .

marcydarcy

Nowicjusz
Punkty reakcji
2
A co ze sprzetem fryzjerskim? Szukam i szukam jakiejś fajnej prostownicy do salonu. Podoba mi się babylissPro wet&dry, można nią prostować wilgotne włosy a to zawsze daje świetny efekt, jeszcze większej gładkości na włosach. Płytki mają specjalny system odprowadzania wilgoci z włosów.

mimikra

Nowicjusz
Punkty reakcji
3
Marka babylissPRO jest mi znana, prowadzę z koleżanką salon fryzjersko-kosmetyczny i używam od nich sprzętu. Bardzo dobry, fajnie zaprojektowany i elegancko się prezentuje. Lubię jak urządzenia są funkcjonalne i ładne.

marcydarcy

Nowicjusz
Punkty reakcji
2
zdecydowałam się na zakup kilku urządzeń od babylissPRO, jestem zadowolona jak na razie. Widać, że sa bardzo dobrze zaprojektowane z dbałością o szczegół, dzięki temu praca jest łatwiejsza i sam sprzęt poręczniejszy, niedługo mam w planach dokupienie lokówki do loków afro

Fryderyk74

Nowicjusz
Punkty reakcji
0
Witam, otwieram swój własny salon fryzjerski <damsko - męski> chcę aby był orginalny myślałam aby urządzić go w stylu włoskim lub francuskim. :D I tu moja prośba do was drogie Panie. Jaki styl wolicie?? i jaką nazwe proponujecie?? :mruga: Liczę na wasze odpowiedzi :przewraca:
Jeśli marzysz o urządzeniu swojego salonu fryzjerskiego w stylu włoskim, to nie może Cię zabraknąć w ofercie naszego sklepu fryzjerskiego GetFull! Znajdziesz u nas wszystko, czego potrzebujesz, aby stworzyć idealną atmosferę w swoim salonie.

Nasza oferta obejmuje profesjonalne włoskie meble do salonu fryzjerskiego od renomowanej włoskiej firmy Gabbiano. Wysoka jakość wykonania i elegancki styl z pewnością przypadną do gustu Twoim klientom, a Tobie ułatwią pracę. W naszym sklepie znajdziesz fotele fryzjerskie, myjnie, konsole, nożyczki do strzyżenia i wiele innych akcesoriów, które pomogą Ci w codziennej pracy.

Zapewniamy również fachowe doradztwo przy wyborze sprzętu i mebli oraz konkurencyjne ceny i szybką realizację zamówień. Nasz internetowy sklep fryzjerski GetFull to miejsce, w którym spełnią się Twoje marzenia o idealnym salonie fryzjerskim w stylu włoskim.

Zapraszamy do odwiedzenia naszej strony internetowej lub sklepu stacjonarnego, aby przekonać się o jakości naszych produktów i usług. GetFull - Twoje centrum wyposażenia fryzjerskiego!

radosnyadam

Zbanowany
Punkty reakcji
2
Przyznano ostrzeżenie: spam.
W poczekalni proponuję postawić kilka foteli PRL po renowacji ponieważ teraz jest na nie duża moda i ludzie z sentymentem do nich wracają. Z resztą sentyment to nie jedyny powód popularności mebli PRL - ich dizajn przykuwa wzrok młodszych osób które szukają niebanalnych rozwiązań których nie zobaczysz w sklepie z meblami.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry