krzysiek_go
Nowicjusz
Udało nam się ostatnio upichcić Pstrąga na grillu i jest to świetna alternatywa dla oklepanej karkówki
Dodam że sprawa jest dziecinnie prosta
Składniki:
- świeży pstrąg
- nać pietruszki
- masło
- sól
- pieprz
- przyprawa do ryb
dodatkowo folia aluminiowa
Przygotowanie:
Do wypatroszonego pstrąga wsadzić posiekana nać pietruszki (najlepiej ją wetrzeć). Dodatkowo w środek dokładamy po cienkim plasterku masła. Z zewnątrz z obu stron przyprawić (sól, pieprz, przyprawa). Na koniec zawijamy w folię, pozwoli to aby ryba położona na grillu równo się zrobiła.
Czas grillowania jest bardzo zależny od uzyskanej temperatury, u mnie trwało to 20 minut. Ważne aby nie trzymać jej za długo, gdyż się "rozciapie". Dobrze utrafić w moment gdy jest jeszcze zwarta.
Smacznego
Dodam że sprawa jest dziecinnie prosta
Składniki:
- świeży pstrąg
- nać pietruszki
- masło
- sól
- pieprz
- przyprawa do ryb
dodatkowo folia aluminiowa
Przygotowanie:
Do wypatroszonego pstrąga wsadzić posiekana nać pietruszki (najlepiej ją wetrzeć). Dodatkowo w środek dokładamy po cienkim plasterku masła. Z zewnątrz z obu stron przyprawić (sól, pieprz, przyprawa). Na koniec zawijamy w folię, pozwoli to aby ryba położona na grillu równo się zrobiła.
Czas grillowania jest bardzo zależny od uzyskanej temperatury, u mnie trwało to 20 minut. Ważne aby nie trzymać jej za długo, gdyż się "rozciapie". Dobrze utrafić w moment gdy jest jeszcze zwarta.
Smacznego