Problem z utrzymaniem wzwodu

zaniepokojony25

Nowicjusz
Punkty reakcji
0
Witam użytkowników forum. Zapoznam Was z problemem natury męskiej z jakim przyszło mi się zmierzyć. Może ktoś mi coś podpowie bo szczerze mówiąc jestem bardzo zaniepokojony. Mam 25 lat. Przez 8 lat byłem w stałym związku gdzie seks nie był żadnym problemem jeśli chodzi o "moje zdolności" . Częstotliwość była wręcz powalająca. Jakiś rok temu jednak związek się rozpadł - bardzo burzliwy, mnóstwo sytuacji, które doprowadzały do szału itd. (Wtedy też zaczęły się problemy z utrzymaniem wzwodu). Pocałunki czy nawet bliskość powodowała wzwód, ale gdy miało dochodzić do zbliżenia on opadał... rozstałem się z byłą w marcu (nie z powodów łóżkowych). Od tamtego czasu nie miałem partnerki. Pozostała masturbacja - czasem więcej , czasem mniej.... i teraz znów w moim życiu jest kobieta która szalenie mnie podnieca. Wystarczy, że mam Ją w ramionach i członek jest sztywny. Dopóki nie pomyślę o tych moich problemach z końcówki pierwszego związku... zaraz opada. Próbowaliśmy się już kochać. Oczywiście póki byliśmy w ubraniach miałem pełen wzwód, gdy nadszedł moment zakładania prezerwatywy AUTOMATYCZNIE wszystko mijało... byłem wściekły sam na siebie. Były 3 próby...za 1 razem nic właśnie po nałożeniu prezerwatywy czar prysł...drugi raz z pomocą ust partnerki akcja ruszyła i było wszystko ok. Trzecia próba udała się bez problemów do moment aż byłem już w Niej...3 minuty i sam zacząłem czuć jak będąc w Nie "flaczeje"...szczerze mówiąc ciągle myślałem o tym by to się nie stało i by Jej nie zawieźć. Partnerka mnie pocieszała mówiąc, że to na bank wina stresu. Co ja mam o tym myśleć? Wina masturbacji? Stresu? Może to że ćwiczę i zażywam kreatynę oraz BCAA ma jakiś wpływ? Proszę o jakiekolwiek sugestie.
Dodam, że staram się unikać masturbacji - gdzieś czytałem że to może być wina właśnie tego....

E

Elen

Guest
Nie wiem co to jest BCAA jesli to jakies sterydy czy inne wspomagacze, to moze byc powodem problemow. Ale... mysle sobie, ze to jednak stres i wczesniejsze napiecia emocjonalne. Wiem jak to zabrzmi, ale sprobujcie bez prezerwatywy i spontanicznie. Po prostu niech partnerka zabezpieczy sie w inny sposob np tabletkami antykoncepcyjnymi. Dodam, ze musi je brac pelny miesiac, zeby byly skuteczne.

zaniepokojony25

Nowicjusz
Punkty reakcji
0
To nie są sterydy - ale wolałem się upewnić czy i one nie szkodzą. Partnerka za żadne skarby nie zgodzi się na seks bez prezerwatywy. Dziś byłem przy Niej dobre 20 min. Całowaliśmy się i cały czas byłem "gotowy"... ale podejrzewam, że gdyby doszło to dalej byłoby "po ptakach". Z tego co czytałem najbardziej prawdopodobna jest wersja z przyzwyczajeniem po masturbacji ... jakiś nawyk...

E

Elen

Guest
Mozliwe.... seksuologiem nie jestem, ale z pewnoscia jest to innych rodzaj bodzcow. W takim razie radze nie przejmowac sie zbytnio i nadal probowac z kobieta ale postarajcie sie "na luzie." Im wiecej bedziesz sie koncentrowal na "problemie", tym gorzej wyjdzie.

zaniepokojony25

Nowicjusz
Punkty reakcji
0
Jeśli chodzi o masturbacje tak jak wspomniałem problem nie istnieje. Zauważyłem jednak, że samo oglądanie nie pomaga - muszę go złapać w rękę. Czytałem na kilku forumach, że póki rano jest erekcja to brak problemu - u mnie występuje praktycznie codziennie ale zaraz mija jak tylko zbieram się do wc.

J

jagnam

Guest
Mój mąż miał ten problem właśnie przez stres. W większośći przypadków jest to głowny powód zaburzeń erekcji. Nie wiem czy powinieneś zastanawiać się nad lekami. W końcu te mają swoje działania niepożądane. CZy słyszałełeś moze o środku Goman? Zawiera ziołowe składniki oraz jest polecany jako środek zastępczy dla viagry ( w większości przypadków pomaga wlaśnie takie ziołowe leczenie...).

K

Kamil Brz

Guest
Jeszcze możesz zrobić sobie ewentualnei badania hormonalne. Sam mialem jakiś czas taki problem, byłem u urologa. Zlecił badania. Wszystko wyszło u mnie ok ale problem nadal jest. Nie wiem czy dalej iść do lekarza bo co mi może doradzi skoro w badaniach wszystko jest w jak najlepszym porządku? Już nie wiem co mam robić. Staram się zdrowiej odżywiać, uprawiam również sporo sportu, zapisałem się na siłownię. Jagnam a ten środek o którym tutaj piszesz jest na receptę?
Bo sam zastanawiam się jeszcze nad Potency Therapy , OBecnie również jest polecany przez wiele osób.

J

jagnam

Guest
Chyba czytałam o tym Potency Therapy na forach... Ktoś go jeszcze polecał na innym topiku.Gdzie to zamawiasz?

B

boczer

Guest
jagnam napisał:
Chyba czytałam o tym Potency Therapy na forach... Ktoś go jeszcze polecał na innym topiku.Gdzie to zamawiasz?

Korzystam z niego od czasu do czasu. W sensie jest naprawdę dobry jeżeli chodzi o wzmocnienie siły erekcji oraz długości jej trwania. Nie będę zbytnio się tutaj rozpisywał, ale jeżeli szukasz czegoś skutecznego to potency therapy jest okey.

BOSSY

Bywalec
Punkty reakcji
133
kreatyna czy BCAA ( aminokwasy) to tylko suplementy i nie wpływają one ani trochę na potencję
100 % że to wina stresu. Zapewne żyjesz przyzwyczajeniami z byłą partnerką, masz obawy że obecnej możesz nie sprostać? Przy okazji jak flaczeje dodatkowo się denerwujesz że jej nie zaspokoisz i to powoduje dalszy stres co w sumie ani trochę bardziej nie pomaga.

honeey33

Nowicjusz
Punkty reakcji
0
stres, tak jak mowia poprzednicy. Tez tak miałem, z tym ze u mnie to się przekladal stres z pracy, czulem się takim nieudacznikiem w pracy, chcialem odreagowac w lozku ale to jak bledne kolo do mnie wracalo, erekcja mi opadala… szkoda gadac, pomogl maxon active, nie musze się niczym stresować bo jest na prawde skuteczny

Do góry