Problem Z Firefoxem

vito corleone

Cyklofrenik
Dołączył
15 Lipiec 2005
Posty
6 834
Punkty reakcji
12
mam mozille wersję 1.0.7...
i problem bo już drugi raz usunęły mi się zakładki :/
zabrakło na chwile prądu...komputer się zrestartował i wcięło zakładki...
instalowanie od nowa nic nie pomaga musze ręcznie szukac ukrytych plików i usuwac je :/
to mi sie nie opłaca...
czy da sie jakos zabiezpieczyc żeby nie usuwało mi zakładek??
a może na jakiejs wersji sie nie usuwają??
prosze o pomoc....
 
C

*ChMuRkA*

Guest
mi też się kiedyś tak zrobiło :/ ale bez awarii żadnej poprostu włączam kiedyś kompa a tam nie ma zadnych zakładek :( więc jak Mariuszku będziesz wiedział to napisz mi bo też chciałabym uchronić się od "zgubienia" takich rzeczy
 

nns

.a murderer.
Dołączył
12 Czerwiec 2005
Posty
6 939
Punkty reakcji
1
Wiek
32
Jest chyba jakieś rozszerzenie które robi kopie zakładek..
nie jestem pewna, ale chyba jest.
 

vito corleone

Cyklofrenik
Dołączył
15 Lipiec 2005
Posty
6 834
Punkty reakcji
12
mam nadzieję, że ktoś pomoże, bo zaczyna mnie to wkurzać, a na IE prawie nic nie działa (trzeba przeinstalować windowsa, a mi się nie chce :p )
 

Traumatic

el comandante
Dołączył
10 Lipiec 2005
Posty
1 274
Punkty reakcji
0
Miasto
Underground
Jest na to rada regularne eskoportowanie zakladek:

ZAKLADKI / ZARZADZANIE ZAKLADKAMI / PLIK / EKSPORTUJ

Zapisujesz to gdzies na dysku i potem w razie awarii importujesz. Wygodna sprawa. Polecam jeszcze odrobine porzadku (czyli segregowanie ulubionych i zapisywanie w osobnych folderach np. onet.pl do stworznej zakladki PORTALE itd itd)

U mnie wyglada to tak http://img112.imageshack.us/img112/9308/iv...12005time18.jpg
 

vito corleone

Cyklofrenik
Dołączył
15 Lipiec 2005
Posty
6 834
Punkty reakcji
12
Proponuje zainstalowac Opere, nie zawodna przeglądarka :)
opera chodzi wolniej... nie ma takich rozszerzen jak firefox i mogą niektóre strony na niej nie działać <_<
miałem kiedys chyba przez jeden dzień ale jakos mi nie przypadła do gustu...
Jest na to rada regularne eskoportowanie zakladek:

ZAKLADKI / ZARZADZANIE ZAKLADKAMI / PLIK / EKSPORTUJ

Zapisujesz to gdzies na dysku i potem w razie awarii importujesz. Wygodna sprawa. Polecam jeszcze odrobine porzadku (czyli segregowanie ulubionych i zapisywanie w osobnych folderach np. onet.pl do stworznej zakladki PORTALE itd itd)
dzięki :)
zaraz zobacze jak to działa :D
 

-=Tomi=-

tutaj o nic nie chodzi.. :| lecz ludzi prawdziwych
Dołączył
22 Lipiec 2005
Posty
1 151
Punkty reakcji
0
Wiek
43
Miasto
N50°19’ E18°50’
Zakładki znajdziesz w Windows 2000, XP i 2003:
C:\Documents and Settins\[nazwa_użytkownika]\Dane Aplikacji\Mozilla\Firefox\Profiles\[nazwa_profilu]\
Uwaga: pod Windows 2000, XP i 2003 folder Dane Aplikacji jest ukryty.
Są też w C:\WINDOWS\Dane aplikacji\Mozilla\Firefox\Profiles powinien tam znajdować się Twój profil i profil domyślny, czyli default wejdź w swój i zobacz plik bookmarks.html jeśli tam znajdują się te zakładki co je wcześniej dodałeś (a powinny bo nawet przy deinstalacji Firefox'a profile nie są kasowane) to wejdź w Start-Uruchom i wpisz firefox.exe -profilemanager oczywiście przeglądarka musi być wyłączona i tam wybierz swój profil potem powinno już być dobrze (oczywiście cały ten opis nie ma sensu jeśli nie zakładałeś swego profilu, ale możesz jeszcze zobaczyć czy dobry plik nie jest w C:\Documents and Settins\[nazwa_użytkownika]\Dane Aplikacji\Mozilla\Firefox\Profiles\[nazwa_profilu]\ i ewentualnie ten przekopiować do swojego profilu)..

P.S. a jak nie pomoże to na przyszłość polecam TO

Pozdrawiam..
 

vito corleone

Cyklofrenik
Dołączył
15 Lipiec 2005
Posty
6 834
Punkty reakcji
12
-=Tomi=- wielkie Tobie dzięki :)
bardzo mi pomogłeś :D
Traumatic Tobie również dziękuje :)

P.S. tematu narazie nie zamykam może sie jeszcze komuś przydac :)
 

Andrii

Nowicjusz
Dołączył
13 Styczeń 2006
Posty
664
Punkty reakcji
0
mi raz się tak stało ale w wersji 2.0 i na dodatek nie mogłem potem ich na nowo dodawać :mruga: reinstall na 1.5.0.8 :)
 

YaCeQ

Nowicjusz
Dołączył
23 Czerwiec 2005
Posty
1 416
Punkty reakcji
9
Wiek
30
Miasto
Śląsk
Ehhh no ludzie... Odświezac temat sprzed ponad roku, tylko żeby powiedzieć, że też sie cos takiego mialo? To sie nadaje na ostrzezenie co najmniej.
 

Kerio

Nowicjusz
Dołączył
15 Październik 2005
Posty
7 525
Punkty reakcji
14
P.S. tematu narazie nie zamykam może sie jeszcze komuś przydac
Nie rozumiecie tego co napisał vito ? Ten temat został zostawiony w celu dydaktycznym. Andrii tez napisal ze cos mu sie stalo z tym i to jest poniekąd wazne i na temat. A ze odswiezyl ten temat to nie szkodzi. :]
 
Do góry