Otwarcie knajpy - problem z wyborem wyposażenia

krystynadal

Nowicjusz
Dołączył
13 Czerwiec 2014
Posty
107
Punkty reakcji
1
Potrzebuje pomocy. Otwieram za dwa miesiące małą knajpę w Lublinie. Głównie zajmiemy się sprzedażą dobrych jakościowo piw, ale do tego będziemy serwować burgery i prawdopodobnie jakieś zapiekanki, fastfoody ogólnie. Część wyposażenia już mam, udało mi się odkupić od osoby, która zamknęła swój lokal (mieli bardzo kiepską lokalizację), ale zostało mi parę sprzętów do zakupienia. Czy ktoś mógłby mi pomóc przy wyborze grilla kontaktowego? Który z tych https://multigastro.pl/wyposazenie-kebaba-grille-kontaktowezakupić, żeby przy danej cenie otrzymać najlepszy sprzęt? Albo czym się sugerować przy wyborze takiego sprzętu? Jakich producentów polecacie? :p
 

gloria38

Nowicjusz
Dołączył
28 Listopad 2016
Posty
10
Punkty reakcji
3
W MM Gastro popatrz. Wiem, że zajmują się profesjonalnym sprzętem gastronomicznym, a Ty czegoś takiego właśnie potrzebujesz. Skontaktuj się z nim, a z pewnością doradzą coś w budżecie. Taki grill musi mieć sporą moc przerobową.
 

uncle_sailor

Nowicjusz
Dołączył
23 Listopad 2017
Posty
29
Punkty reakcji
2
Nie wiecie jak wygąda sprawa w przypadku takiej restauracji ale na zasadzie franczyzy? Czy oni jakoś pomagają z zakupem sprzetu?
 

Caraoka

Nowicjusz
Dołączył
29 Styczeń 2017
Posty
138
Punkty reakcji
2
Zazdroszczę. Ja zastanawiam się nad otworzeniem restauracji. Chyba jeśli chodzi o to zdecydowałabym się na współpracę z Da Grasso. Orientujecie się, ile pieniędzy muszę zainwestować na początku?
 

koozka

Nowicjusz
Dołączył
19 Październik 2011
Posty
270
Punkty reakcji
1
Gdzieś czytałam, że 12 tys na start, w tym jest projekt lokalu, szkolenia dla Ciebie i pracowników itp. Nie są to jakies ogromne koszty.
 

macfanpl

Nowicjusz
Dołączył
20 Październik 2018
Posty
24
Punkty reakcji
2
Gdzieś czytałam, że 12 tys na start, w tym jest projekt lokalu, szkolenia dla Ciebie i pracowników itp. Nie są to jakies ogromne koszty.
Nie są. W większości umów francyzowych jest zapis mówiący że jeśli biznes utrzyma się na rynku przez ( najczęściej ) pół roku to masz zwrot nakładów poniesionych na otwarcie biznesu.
 
Do góry