O drobnych problemach pisz tutaj!

master6x6

Słowianin
Dołączył
25 Lipiec 2007
Posty
6 636
Punkty reakcji
128
Miasto
Rzeszów
Temat stworzony z myślą o tych, którzy maja czasem jedno 2 proste pytania, lub jakiś prosty problem typu "jak sformatować, jak skopiować itp. "
Więc proszę nie tworzyć nowych tematów jeżeli problem nie jest poważny.
 

Hiril

Nowicjusz
Dołączył
13 Marzec 2008
Posty
84
Punkty reakcji
0
Wiek
29
Miasto
Tam gdzie nie ma już dróg
elo! :)
mam mały problem: chchałam zrobić sobie kopie zapasową systemu XP tylko nie wiem jak ja nagrać na płytkę CD żeby później normalnie startowała w biosie :niepewny:
 

Nookie

Nowicjusz
Dołączył
17 Czerwiec 2006
Posty
3 117
Punkty reakcji
9
Nie rozumiem. Chcesz zrobić bootcd czy co? Jest takie narzędzie jak kopia zapasowa.
 

Nookie

Nowicjusz
Dołączył
17 Czerwiec 2006
Posty
3 117
Punkty reakcji
9
Normalnie, czyli nagrywałeś na płytkę katalog Windows? No niestety tak nie da rady.
 

szamponii

Nowicjusz
Dołączył
29 Listopad 2008
Posty
8
Punkty reakcji
0
Wiek
109
Miasto
Lublin
Witam!
Nie wiem dokładnie w którym dziale mam pisać, dlatego też napiszę tutaj.
Poszukuję do ściągnięcia polskiej wersji tylko Front Page 2003.
Wszędzie szukam i nie ma.
Niestety musze zrobić na lekcję informatyki projekt strony internetowej, a w domu posiadam Microsoft Office 2007, który nie zawiera w swoim pakiecie tego programu.
Czy ktoś mógłby mi pomoc to znalezc ?? :(
 

Nookie

Nowicjusz
Dołączył
17 Czerwiec 2006
Posty
3 117
Punkty reakcji
9
Witam!
Nie wiem dokładnie w którym dziale mam pisać, dlatego też napiszę tutaj.
Poszukuję do ściągnięcia polskiej wersji tylko Front Page 2003.
Wszędzie szukam i nie ma.
Niestety musze zrobić na lekcję informatyki projekt strony internetowej, a w domu posiadam Microsoft Office 2007, który nie zawiera w swoim pakiecie tego programu.
Czy ktoś mógłby mi pomoc to znalezc ?? sad.gif
Jest jeszcze coś takiego kED.
 

Endrju!

Nowicjusz
Dołączył
8 Grudzień 2008
Posty
24
Punkty reakcji
0
Mam problem z kopiowaniem plików na kartę mini sd. Zacznę od tego że mam 2 foldery, 50 plików w folderze A i 50 plików w folderze B. Chcę skopiować je na kartę sd w takiej kolejności że najpierw alfabetycznie jest 50 plików z folderu A, a następnie 50 plików z folderu B. I problem jest taki, że układam te pliki niby tak jak chcę, wyłączam autorozmieszczanie, a i tak gdy odświeżę wszystko rozmieszcza się automatycznie wg nazwy i pliki z obu folderów mieszają się
 

Endrju!

Nowicjusz
Dołączył
8 Grudzień 2008
Posty
24
Punkty reakcji
0
kopiuję przez usb do kamery cyfrowej na kartę, następnie karty używam w samochodowym adapterze fm. W adapterze działa w takiej kolejności jak zostanie skopiowane :S problem polega na tym że jak kopiuję na komputerze to automatycznie rozmieszcza i wszystko miesza
 

Endrju!

Nowicjusz
Dołączył
8 Grudzień 2008
Posty
24
Punkty reakcji
0
robiłem tak ;/ w jednym folderze wg nazwy, w drugim też, a i tak po skopiowaniu obojętnie jakim menadżerem plików windows robi co chce....
 

oaza

Nowicjusz
Dołączył
17 Październik 2008
Posty
310
Punkty reakcji
4
Wiek
37
Miasto
nie z tej ziemi
kupiłam najnowszy CD Action chciałam grać w Spellforce2 i w demo Tomb Raider, niestety obie gry się instalują ale nie działają, na TombRaider po prostu wyłącza komputer i włącza jeszcze raz a na Spellforce pisze że coś tam jest niekompatybilne z sys windows, czy mógłby ktoś mi pomóc?
 

master6x6

Słowianin
Dołączył
25 Lipiec 2007
Posty
6 636
Punkty reakcji
128
Miasto
Rzeszów
model karty graficznej napisz.
Sterowniki zainstalowane poprawnie?
Czy twoja karta graficzna spełnia wymagania?
Czy zainstalowałeś najnowsze stery?
Jaki windows?
 

oaza

Nowicjusz
Dołączył
17 Październik 2008
Posty
310
Punkty reakcji
4
Wiek
37
Miasto
nie z tej ziemi
Ups :bag: niestety w kwestii komputera jestem laikiem i nawet nie wiem jak to sprawdzić, może ściągnę jakiegoś kolegę znającego się na rzeczy i mi pomoże, dzięki i sorry
 
Dołączył
14 Luty 2008
Posty
2 390
Punkty reakcji
90
Wiek
34
A więc.. Wczoraj wieczorem normalnie, bezproblemowo wyłączyłam komputer a a dziś rano pokazał się czarny ekran z informacją żeby spróbować naprawić przez płytę instalacyjną i "r". To też chciałam zrobić lecz w trakcie kopiowania plików była przerwa w dostawie prądu i dalsza reinstalacja jest niemozliwa... Pokazuję się, info: "Brak pliku NTLDR, naciśnij ctrl+alt+del". I tak w kółko. I rzecz w tym, że nie można uruchomić bootowania z płyty, niby jest ustawione a z płyty uruchomić się nie chce. Co robić z tym dziadostwem?
 

*DRIVER*

Nowicjusz
Dołączył
16 Maj 2008
Posty
499
Punkty reakcji
2
Wiek
27
Miasto
daleko :)
Format i jeszcze raz zainstalować wina, najprościej i chyb inaczej w tym przypadku się nie da :)
 
Dołączył
14 Luty 2008
Posty
2 390
Punkty reakcji
90
Wiek
34
Z miłą chęcią to zrobię i pewnie bym tak zrobiła ale jak już wspomniałam bootowanie z płyty nie działa a telepatycznie chyba się nie da co? :)
Zresztą ja szukam sposobu jak uruchomić komp z płyty ;)
 
Do góry