A w jakim sklepie znajdziesz całkowicie zdrową żywność? Praktycznie w każdym sklepie są produkty zdrowe oraz produkty, których lepiej jest unikać. Warto jest je wybierać z głową. Sam kupuję głównie owoce i warzywa, unikam półproduktów. Wiadomo,ze czasami zjem coś gotowego, jednak na co dzień staram się robić dania z jak najprostszych składników, często sezonowych. Jest o wiele smaczniej oraz taniej.
Produkujemy mieszanki przyprawowe, mieszanki herbaciane, mieszanki ziołowe na podstawie własnych receptur. W swojej ofercie mamy również zioła i przyprawy z całego świata, owoce suszone, warzywa suszone ,kwiaty suszone, bakalie,
ja się staram czytać etykiety i wybierać możliwie najlepsze produkty na jakie mnie stać, w carrefour są fajne produkty oznaczone jakość z natury, widziałam, że w aplikacji na telefon jak się aktywuje kod to są taniej
A ja w to całe eco, bio, raw i weganskie nie wierzę, kolejny chwyt marketingowy jak za zwykłe jabłka wyłudzić podwójną cenę od konsumentów. Prawdziwe eco to tylko se swojego ogrodu, a kupowane w sklepie nigdy nie ma 100% pewności
Po części masz rację. Często zakłada się, że np. na bazarkach kupimy żywność bio. A z tym różnie bywa. Ale jeśli kupujemy u sprawdzonych dostawców, którzy mają certyfikowane produkty, to raczej możemy być pewni ich jakości.
Kiedyś dowiedziałam się, że często tacy ludzie na targach biorą z giełdy, więc nie zawsze to ich produkty i nie wiedzą czy one są bio czy nie. Jeśli chodzi o zakupy to robię ostatnio w Carrefour i mają dużo marek własnych.
Jeśli mogę, to wybieram jak najbardziej naturalne produkty. A jeśli chodzi o Carrefour, to też bardzo lubię robić tam zakupy, mają bardzo fajne promocje, ostatnio kupiłam o 30% taniej lody rożki BIO z solą himalajską, jak dla mnie świetne.
jestem zbieraczem i niestety dużo rzeczy kupuję pod wpływem chwili po czym zalegają gdzieś w czeluściach kuchennych szafek, chciałabym tym rzeczom dać drugie życie, znalazłam coś takiego jak Box of hope https://boxofhope.pl/ można tam oddać niepotrzebne ale sprawne rzeczy
Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej.