Whateva
Wyjadacz
- Dołączył
- 25 Luty 2008
- Posty
- 4 915
- Punkty reakcji
- 347
- Wiek
- 34
[font="Verdana] [/font][/color]
[center] [color="#251D12"][font="Verdana][size="4"]Składniki (na 4 porcje)[/size][/font][/center]
[font="Verdana][list][*][size="2"]- 70 dag schabu karkowego[/size][*]- 4 nieduże cebule*[*]- 2 czerwone papryki[*]- pęczek mięty[*]- olej z pestek winogron[*]- sól, pieprz[*]- 3 łyżki sosu sojowego[/list]
Sposób przygotowania
- [font="Verdana]Mięso pokroić na cienkie plastry i pociąć w paski. Cebulę obrać i pokroić w 1 cm piórka, paprykę oczyścić, pokroić w paseczki. Miętę opłukać, osuszyć, rozdrobnić.
[/font] - [font="Verdana]Na patelni rozgrzać olej, podsmażyć cebulę z papryką, przyprawić solą i pieprzem. Zdjąć z patelni. Na pozostałym tłuszczu usmażyć pokrojone mięso, polać sosem sojowym, dodać paprykę z cebulą i jeszcze chwilę smażyć. Na końcu dodać miętę.
[/font] - [font="Verdana]Podawać z kuskusem.[/font]