Izrael atakowany przez Hamas.

Siennna

Bywalec
Punkty reakcji
74
No cóż...Jakieś 60 lat temu o tym się dowiedziałam. Pewnie z lekcji geografii, ale głowy nie dam, bo może było to 62, 63 lata temu, kiedy z mamą lub tatą globus oglądałam. Jeszcze pamiętam, aż takiej demencji nie mam.
Ale z tego, co piszesz to wysnuwam wniosek, że masz problemy z czytaniem ze zrozumieniem. Nadal nie dostrzegłeś intencji mojego wpisu. I niech tak zostanie. Nie muszę za ciebie powtarzać podstawówki.
Wiesławo, uszanowanie za każdy Twój wpis w wątku.
Dla każdego w miarę inteligentnego człowieka jasne jest, że chodziło o oficjalną postawę państw tzw. ,,cywilizowanego świata'' nie potępiającą ludobójczych działań Izraela. Osobie mniej inteligentnej najwyraźniej precyzyjnie trzeba tłumaczyć, jak upośledzonemu, bo inaczej w życiu nie zrozumie, ale wypaczy cały sens wypowiedzi. A już pojęcie skrótu myślowego, czy co gorsza przenośni. to już trudność nie do przejścia...

wieslawa

Nowicjusz
Punkty reakcji
22
To ja przypomnę wpis forumowiczki.

Gdzie...czyli w Europie!!!
Gdyby chodziło o czas powinno być "kiedy".
Nasuwa się więc wniosek że Izrael leży w Europie.

A tak na marginesie to co ta Europa w tej sprawie może więcej od Hamasu zrobić?
A czemu nie zadać sobie pytania czemu Hamas się nie domyślił
że konflikt przybierze taki obrót?
Czy bycie Arabem zwalnia od myślenia?
Wiesz, jak nazywa się takie wyrywanie zdań z kontekstu? Manipulacja. Pominąłeś najistotniejszą wypowiedź i sedno sprawy.
Zatem przypomnę to, co pominąłeś: "
Brak słów na bestialstwo, które się tam odbywa.
Europa, Ameryka gardłują o demokracji, a zachowanie i działanie, retoryka jak u jaskiniowców (nie obrażając tych ostatnich).
Świat tak zwany cywilizowany powinien się spalić ze wstydu."
Czepiasz się, że mieszkam w Europie, inny forumowicz każe mi się wyprowadzić...
To ma być dyskusja o mnie, czy raczej zupełnie o czymś innym? Jeszcze nie zrozumieliście o czym piszę? To czytajcie do skutku, aż pojmiecie, albo lepiej pomijajcie moje wpisy.

Saymon

Bywalec
Punkty reakcji
139
Miasto
Polska
To w ogóle jest bardzo ciekawe, ze środowiska LGBT tak chętnie chciałyby przyjmować uchodźców i tak chętnie występują w obronie islamu, nie rozumiejąc jednocześnie, że jakby prawo szariatu zostało wprowadzone tam, gdzie oni żyją, to już wszyscy przestaliby żyć
Akurat Izrael to w tym temacie ciekawy kraj. Niby nowoczesny z prawami dla LGBT ale...... kobiety w autobusie muszą siedziec na końcu autobusy w miejscach wyznaczonych dla kobiet. W miejscach gdzie żydzi sie modlą kobiety muszą być oddzielone scianą od mężczyzn aby ich nie rozpraszali.

Kibic Polski

Stały bywalec
Punkty reakcji
191
Brak słów na bestialstwo, które się tam odbywa.
Europa, Ameryka gardłują o demokracji, a zachowanie i działanie, retoryka jak u jaskiniowców (nie obrażając tych ostatnich).
Świat tak zwany cywilizowany powinien się spalić ze wstydu."
Podobno forumowiczka jest w wieku ok 60 lat.
Powinna więc pamiętać masakry w obozach Sabra i Szatila.
Co wtedy zrobiono?
No mniej więcej tyle co teraz.

Te zdarzenia dzieli kilkadziesiąt lat z czego wypływa wniosek
że raczej wiele w tej sprawie zrobić się nie da.

Ale jestem ciekaw jakich działań z czyjej strony forumowiczka oczekuje.
Może nam się ekspert od polityki międzynarodowej na forum marnuje?

Saymon

Bywalec
Punkty reakcji
139
Miasto
Polska
Słyszałaś o pewnej Niemce, która pojechała do Izraela na koncert o tematyce "free Palestine"? Pojechała, by ich wspierać. Złapali ją podczas tego ataku, zgwałcili i ucięli jej głowe
Na jaki koncert? Koncert w kibucu o temacie free Palestyna?! A wiesz co to kibuc? To coś założone przez syjonistów . Raczej odwrotność free Palestyna.
Ten koncert był raczej poswięcony naturze i trochę taki satanistyczny. Są zdjęcia z tego festiwalu.
A na dodatek jest film jak armia Izreala strzela ze smigłowców do uczestników tego festiwalu, polowę zabitych to sprawką tych smigłowców, dałem naewet film z tego w tym temacie.
żydzi strzelali do wszystkiego co się rusza, zniszczyli setki samochodów ktore tam stały.
A tutaj film jak żołnierze żydowscy strzelają do wszystkiego co sie rusza na ziemi. Strzelają ze smigłowców własnie do uczestników festiwalu jak sie potem okazało.

Ostatnia edycja:

Kibic Polski

Stały bywalec
Punkty reakcji
191
Izraelski rząd zgodził się na kilkudniowe zawieszenie broni w Strefie Gazy. W zamian Hamas ma uwolnić około 50 przetrzymywanych zakładników - podała agencja Reutera. "Uwolnienie każdych dziesięciu dodatkowych zakładników będzie skutkować kolejnym dniem bez walk" - czytamy w oświadczeniu izraelskiego rządu.

Poniżej link

Saymon

Bywalec
Punkty reakcji
139
Miasto
Polska
Duży sukces Izraelskiego wojska. Dzielnym żydowskim żolnierzom udało się zniszczyć duży oddział palestyńskich terrorystów.
Tym terrorystom na razie jeszcze sie udalo ale ich czas tez sie kończy, paliwo do generatorów prądu kończy się i czeka ich śmierć.

Saymon

Bywalec
Punkty reakcji
139
Miasto
Polska
Masowy grób cywili palestynskich, kobiet, dzieci zamordowanych przez armię izraelską.

Do góry