Czekolada zrobiona w domu

Chromosom

Nowicjusz
Dołączył
6 Luty 2012
Posty
329
Punkty reakcji
20
Wiek
30
Miasto
Gliwice
Chciałem zrobić dla rodziców i dziewczyny czekoladę własnej roboty, bez tłuszczu trans i innych szkodliwych substancji. Zamiast mleka w proszku, stosowanego w wielu przepisach, użyłem zwykłego ekologicznego mleka. Otrzymałem jednak czekoladę raczej płynną (trochę jak nutella, chociaż lepsza w smaku, bo zamiast oleju roślinnego dodałem masło), która nie zastygła nawet po kilku dniach. Czy ktoś zna sposób, aby czekolada zastygła?
 

apra

Nowicjusz
Dołączył
19 Marzec 2008
Posty
975
Punkty reakcji
3
Wiek
46
Musisz dać więcej kakao, ale moim zdaniem już lepiej kupić wedlowską, przynajmniej jest dobra jakościowo i smakuje lepiej niż własnej roboty. Twoja wyszła kaloryczna, a wedlowska jest wykonana z najlepszego jakościowo kakao.
 
Do góry