Jeszcze tego, by brakowało, żeby dzieciobójczynie nie były źle postrzegane przez społeczeństwo!
Nie każdy myśli, a antykoncepcja potrafi zawieść.
Ja prywatnie nie jestem zwolenniczką aborcji, ale uważam, że kobiety powinny decydować w swojej sprawie. Tylko nie powinno być propagandy typu- ''Aborcja jest ok'' i powinno być wsparcie dla kobiet w ciąży, by być może odwieźć je od decyzji o przerwaniu ciąży, przedstawić inne możliwości.
I oczywiście możliwie zapobiegać niechcianej ciąży przez edukację seksualną i łatwy dostęp do antykoncepcji.
Goblin, z eutanazją jest ten problem, że jest legalnie niedostępna dla pragnących się jej poddać, cierpiących ludzi. To okrutne, niehumanitarne.
Czy ten dokument o Holandii nie był czasem w tvp? Oni z siebie wychodzą, by niektórym państwom nakręcić czarny PR. Najwięcej bzdur w tvp widzę o Rosji, co mnie nie dziwi. Z Holandią też mieli jakiś spór, to oczerniali Holandię- robiąc z niej zdemoralizowany kraj wykolejeńców bez uczuć wyższych. Co gorsza niektórzy ludzie się na to nabierają(głównie starzy).
Ja byłam w związku z Holendrem przez pół roku.
Holandia to piękny przyjazny ludziom kraj. Np. statystycznie najwięcej szczęśliwych dzieci jest w Holandii. Robi się z nich zboczeńców, a mają najbardziej trwałe małżeństwa w Europie i chyba w czołówce na świecie.
Holandia to kraj bardzo uporządkowany i może stad dla porządku- by nie zaszła pomyłka, pacjenci takie coś noszą- ludzie poważnie chorzy, idący na poważne operację, grożące komplikacjami. Z tego powodu, nie dlatego, że ktoś masowo zabija tam staruszków i to wbrew ich woli jeszcze, albo ludzi niepełnosprawnych...
Napiszę Ci jak w Holandii traktuje się niepełnosprawnych- robi się wszystko by mieli jak najlepsze, najmniej ograniczone przez swoją chorobę życie. Oprócz wszelkich podjazdów, ułatwień na miejscu pracy i pełnej tolerancji, państwo nawet sponsoruje chętnym, niepełnosprawnym dorosłym usług pracownic/pracowników seksualnych, by nie omijała ich przez niepełnosprawność ta ważna sfera życia.
Decyzja o eutanazji, to jest cała procedura, którą musi potwierdzić kliku lekarzy. W tym psycholog, by doszło do realizacji. Musi być pewność, że pacjent jest zdecydowany.
W skrajnych przypadkach za osobę w bardzo ciężkim stanie, z którą nie ma kontaktu i nigdy nie będzie decyzje może podjąć rodzina.