A tymczasem Komenda ćpa na koszt podatnika...

Siennna

Bywalec
Punkty reakcji
41
O matce, która tak o niego walczyła, zapomniał. Przestała mu być potrzebna. Żonę i synka porzucił, a ponoć tam była jeszcze przemoc.
I czemu mnie to wcale nie dziwi?
Widzisz, Saymon, ja się jednak lepiej na ludziach znam.
Mi ten typek od początku się nie podobał i nie przekonywały mnie te jego teatralne gesty pod publiczkę.
I po co takiemu było dawać aż 12 baniek? Gdy na wolności, by się co najwyżej długów dorobił?

Kibic Polski

Stały bywalec
Punkty reakcji
154
O ile pamiętam facetowi przyznał te pieniądze Sąd za niesłuszne skazanie.
To coś innego niż gdyby mu je "dano".
Guzik komu do tego jakie Komenda ma kontakty z rodziną.

Siennna

Bywalec
Punkty reakcji
41
Ciekawe, że można krytykować działanie sądów, ale akurat nie w tej sprawie...:)
Wyjęcie tylu milionów z kieszeni państwa, czyli podatnika. Takie bogate to państwo? Ciekawe...
I nie guzik komu do tego, bo nakręcili z tego szopkę medialną na cały kraj. Tym samym poddając to ocenie.

glowonog

feniks
VIP
Punkty reakcji
153
I po co takiemu było dawać aż 12 baniek?

Pewnie po to, że go zamknęli w pierdlu niesłusznie na kilkadziesiąt lat.

Naturalnie to, jak to się skończy było aż nazbyt oczywiste. Nawet zwykły człowiek żyjący z przeciętnej pensji (przeciętnej, nie średniej), który nigdy w życiu nie inwestował kasy, tylko ją przejadał po wygraniu w lotka kilku baniek... Straci te kilka baniek bardzo szybko. Czego więc można się było spodziewać po gosciu, który kilkadziesiąt lat spędził w więzieniu i miałby realny problem z mądrym dysponowaniem nawet przeciętną pensją?

Problem jest systemowy. Uważam, że:
a) odszkodowanie mu się należało
b) odszkodowanie powinno być wypłacone na raty i powinno być poprzedzone EDUKACJĄ FINANSOWĄ tego człowieka, aby się nie stoczył.
c) oprócz edukacji finansowej powinien otrzymać pomoc psychologa.

Ostatnia edycja:

Siennna

Bywalec
Punkty reakcji
41
Połowy tego bym mu nie dała.
Mieszkanie, opieka zdrowotna, jakaś pomoc w powrocie do funkcjonowania na wolności i pewna rekompensata z kieszeni odpowiedzialnych, nie podatników. A przynajmniej na pewno nie w całości.
Teraz marnuje życie sobie, innym, marnuje pieniądze, których nie zarobiłby w życiu i sponsoruje tym grupy przestępcze. Kupując dragi i prawdopodobnie korzystając z burdeli.
Państwo polskie- brawo Ty!
Pośladki same składają się do oklasków.

Saymon

Bywalec
Punkty reakcji
107
Miasto
Polska
O matce, która tak o niego walczyła, zapomniał. Przestała mu być potrzebna. Żonę i synka porzucił, a ponoć tam była jeszcze przemoc.
I czemu mnie to wcale nie dziwi?
Widzisz, Saymon, ja się jednak lepiej na ludziach znam.
Mi ten typek od początku się nie podobał i nie przekonywały mnie te jego teatralne gesty pod publiczkę.
Od kogo lepiej? Bo ja nigdy nic dobrego o nim nie pisałem. Ale on jest niepełnosprawny umysłowo, nie wiem czy wiesz o tym. Chodził do szkoły specjalnej. I jednak dał matce milion złotych po wyjsciu.
On jest po prostu inwalidą umysłowym i inni łatwo go wykorzystują, niedługo będzie pewnie nędzarzem.
Ja też nie jestem pewny na 100% czy on naprawdę był niewinny. Bo wygląda ze sprawcy nie ma do tej pory.
Teraz marnuje życie sobie, innym, marnuje pieniądze, których nie zarobiłby w życiu i sponsoruje tym grupy przestępcze. Kupując dragi i prawdopodobnie korzystając z burdeli.
Państwo polskie- brawo Ty!
Co do burdeli, jest dorosły? Może robic co chce, w końcu prostytutki też muszą z czegoś żyć.
Koleżanka pana K? Co wy macie do tych burdeli. Nie podoba sie to nie chodzcie tam.xD

Siennna

Bywalec
Punkty reakcji
41
Podawałeś mi go kiedyś jako rodzaj autorytetu...

Siennna

Bywalec
Punkty reakcji
41
Co do burdeli, jest dorosły? Może robic co chce, w końcu prostytutki też muszą z czegoś żyć.
Koleżanka pana K? Co wy macie do tych burdeli. Nie podoba sie to nie chodzcie tam.xD
Akceptuję wszystkich. Jak już Ci kiedyś wspomniałam- nie obrażam się w necie. Każdy ma lepsze i gorsze wypowiedzi. Jak mnie coś męczy albo nudzi, to po prostu tego akurat nie czytam.

Za zarobione tam nie chodzi. Sponsoruje półświatek z kieszeni podatnika z zawyżonego odszkodowania, które marnuje. To może niech się wezmą do jakiejś roboty? Póki co podatków nie płacą, więc nie pracują, a mnie ich los mało wzrusza. Podobnie jak tego typka zresztą.

Do góry