Korzonki! Pomocy!
Rozpoczęty przez evor4ever, 27 mar 2009 20:34
6 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 27 marzec 2009 - 20:34
Prosze pomozcie mi, znacie moze jakies metody na usmierzenie bolu korzonkow??? boli auła
Kasia R.
dentysta Gliwice
Porady medyczne - lekarze czuwają 24h aby udzielić Ci najlepszej porady na Twoje problemy- ZA DARMO!
Porady medyczne - lekarze czuwają 24h aby udzielić Ci najlepszej porady na Twoje problemy- ZA DARMO!
Napisano 28 marzec 2009 - 09:52
Ból korzonek to pierwsze objawy zaniedbanego kręgosłupa.
1. Nie siedź przed komputerem
2. Leżenie na plecach z podkurczonymi kolanami powinno zminimalizować ból
3. Dogrzej plecy
4. Smaruj plecy maścią np. Fastum
Kiedy już wydobrzejesz zacznij się gimnastykować. Kręgosłup potrzebuje dużo ruchu.
Nie wiem w jakim wieku jesteś ale ja, kiedy miałem 33 lata przeszedłem operację kręgosłupa (usuwanie przepukliny). Początkowo miałem 2 ataki bólu korzonek w roku. Potem bolały mnie coraz częściej. Skończyło się jak skończyło.
1. Nie siedź przed komputerem
2. Leżenie na plecach z podkurczonymi kolanami powinno zminimalizować ból
3. Dogrzej plecy
4. Smaruj plecy maścią np. Fastum
Kiedy już wydobrzejesz zacznij się gimnastykować. Kręgosłup potrzebuje dużo ruchu.
Nie wiem w jakim wieku jesteś ale ja, kiedy miałem 33 lata przeszedłem operację kręgosłupa (usuwanie przepukliny). Początkowo miałem 2 ataki bólu korzonek w roku. Potem bolały mnie coraz częściej. Skończyło się jak skończyło.
Napisano 28 marzec 2009 - 13:51
Najdziwniejsze jest to, ze cwicze regularnie (3x w tyg), przed kompem tez dlugo nie siedze, ubieram sie cieplo, wiec nie ma mowy o przewianiu. Zupelnie nie wiem jak moglo mi sie to przytrafic. Biore srodki przeciwbolowe, ale za bardzo to nie pomaga. Jak nagrzewam lampa, to bol jest troche mniejszy. Z kregoslupem nie miewam problemow, a osttnio korzonki bolaly mnie 3 lata temu. Wtedy to samo jakos pzreszlo po 2 dniach. Pocieszam sie tym, ze teraz moze tez sie tak uda
Napisano 28 marzec 2009 - 14:35
Przeważnie, tak jak piszesz ból ustępuje po 3-4 dniach. Jednak może też trwać dłużej. A może ćwiczysz zbyt intensywnie? Może trzeba zmienić zestaw ćwiczeń?
Kiedyś na ból korzonek skarżyli się przeważnie starzy ludzie a teraz przoduje młode pokolenie
. Ja pierwsze objawy bólu korzonek miałem w wieku ok. 20 lat.
Kiedyś na ból korzonek skarżyli się przeważnie starzy ludzie a teraz przoduje młode pokolenie
Napisano 28 marzec 2009 - 17:31
Cwiczenia nie sa zbyt intensywne, ale moze rzeczywiscie sprobuje innego zestawu. Mam nadzieje, ze bol szybko ustapi. Co do tego mlodego pokolenia, to prawda teraz coraz czesciej chyba wlasnie je dopada. Mam 25 lat, a przez korzonki czuje sie o 50 starsza.
Kasia R.
Napisano 28 marzec 2009 - 17:44
Spróbuj jakieś plastry przyklejane na plecy, one rozgrzewaja bodajże, i ciepło się ubierz i idź do łóżka... powinno pomóc
post nr 1000 http://www.forumowisko.pl/index.php?s=&...t&p=1889920

Do zobaczenia w niedzielę 17.05.2009 wieczorem ;)

Do zobaczenia w niedzielę 17.05.2009 wieczorem ;)
Kasia R.
Napisano 27 lipiec 2009 - 17:55
Użytkownik evor4ever dnia 27.03.2009, 21:34 napisał
Prosze pomozcie mi, znacie moze jakies metody na usmierzenie bolu korzonkow??? boli auła 
Witam:) Sluchajcie,wczoraj obudzilam sie z potwornym bolem korzonek,przytrafilo mi sie to pierwszy raz,poprostu nie moglam sie ruszyc!nie moglam dosjc do toalety o wlasnych silach,dzis juz siedze i ruszam sie normalnie,choc sama w to nie wierze
Najpopularniejsze frazy z tematu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych