Skocz do zawartości

Dentysta Gliwice

- - - - -

Łamliwe Paznokcie:/

45 odpowiedzi w tym temacie

#1 Emi107

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 111 postów

Napisano 13 październik 2005 - 17:20

Strasznie rozdwajaja mi sie paznokcie, czy ktos zna jakis sposob by to wyeliminowac. Bede wam bardzo wdzieczna

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

Gliwice dentysta

#2 vito corleone

Cyklofrenik

• SuperMod
  • 6811 postów

Napisano 13 październik 2005 - 17:28

załozyłaś 3 takie same tematy :zly:
dwa usunąłem....
jeszcze raz takie cos i bedzie ostrzezenie :D

#3 motylek

^CzArNa MaMbA^

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 4485 postów

Napisano 13 październik 2005 - 18:34

No włąśnie..... tym co trzeba ostrzeżeń się nie daje..... :/
...::: każda historia siedzi w nas... Tworzysz ją Ty... Tworzy ją czas... :::...

#4 kinga18ink

:)

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2009 postów

Napisano 13 październik 2005 - 18:39

W aptece są tam jakieś lakiery do paznokci. Musisz isc i się spytac. A z takich domowych porad to słyszałam, że jak wycisniesz sok z cytryny do jakiejs miseczki i wsadzisz tam dłonie(to znaczy tak aby paznokcie były zamoczone) i potrzymasz ja wiem z 5 min. to odzywią ci się jakoś. Niom to takie moje rady. Pozdro

#5 motylek

^CzArNa MaMbA^

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 4485 postów

Napisano 13 październik 2005 - 18:45

Tez słyszałam o tej cytrynie.... osobiście nie próbowałam, ale podobno działa :)
...::: każda historia siedzi w nas... Tworzysz ją Ty... Tworzy ją czas... :::...

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

#6 Dorunia

Zobaczymy :D

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 1506 postów

Napisano 13 październik 2005 - 19:08

no jest sposob na odzywienie paznokci miec gorącą wode olej kilka kropel soku z cytryny i włożyc dlonie do tego na 15 min. a pożniej radze pomalowac paznokcie bezbarwnym lakierem multi witaminą
Wracam do was

#7 motylek

^CzArNa MaMbA^

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 4485 postów

Napisano 13 październik 2005 - 19:15

Ja mam bardzo dobry lakier na rozdwajające się paznokcie, ale kupiłam go za granicą a w Polsce nie jest dostepny.... niestety....

#8 DJ_cZaRnA

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 30 postów

Napisano 18 październik 2005 - 18:38

Zajmuję sie tematyką zdobienia paznokci, wszelkich problemów z pazurkami itp. chętnie więc udzielę porad.

Co do rozdwajania sie pazurków. Zalecam przede wszystkim lykanie witamin. Doskonale sa też tabletki ze skrzypu polnego, które maja dobry wplywa zarówno na wlosy jak i paznokcie. Dobre jest też łykanie tranu - najlepiej w tabletkach (bo jest lepszy :) ).
Z domowych sposobów polecam częste - nawet codzienne maczanie paznokci w cieplej oliwie z dodatkiem cytryny (cytryna ma wlaściwości wybielające). Maczamy pazurki nawet ok.30 min dzienne lub co drugi dzień.
I w końcu ostatnią i najbardziej polecana przeze mnie i co najważniejsze wyprobowaną rzeczą jest stosowanie Kolagenu Naturalnego.
Kiedyś mialam bardzo slabe paznokcie, rozdwajaly się non stop i Kolagen je wzmocnil, teraz cieszę się dlugimi i zdrowymi pazurkami.
Kolagen Naturalny możesz nabyc u mnie na stronie internetowej www.czarna-nail.blog.onet.pl . Cena może toszkę wysoka, ale jak policzylam wszystkie tabletki, odżywki i inne specyfiki to cena tego wszystkiego zsumowała się w cene Kolagenu. Butelka 100ml starcza na ok.pół roku.

Jeżeli bedziesz miała jeszcze jakiekolwiek pytanka albo ktoś z Was to bardzo chętnie odpowiem. Pozdrawiam :)

#9 Nattalinka

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 10 postów

Napisano 19 październik 2005 - 06:21

Ja polecam odżywkę regenerującą sorai, w formie bezbarwnego lakieru, kosztuje ok 8 zł, jest duża i co ważne - działa
Warto zaopatrzyć sie w jakieś wzmacniacze od środka typu skrzyp polny, silica. i moczyć pazurki w oliwie :)
jeżeli jutra nie ma ja nie przestaje śpiewać ....

#10 Little Dream

Guru

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 6710 postów

Napisano 22 październik 2005 - 18:41

Nie polecam maczania paznokci w miseczce z samym sokiem z cytryny! Moja koleżanka tak zrobiła i całe paznokcie jej sie polamaly i zrobily sie jakies takie miekkie:/

#11 ema87

Wymiatacz

• Użytkownicy
  • PipPipPipPip
  • 723 postów

Napisano 02 listopad 2005 - 17:04

motylek cytryna wybiela paznokieć a nie go wzmacnia, proponuję odżywkę z avonu utwardzającą. Ja miałam ten sam problem a teraz jest po prostu cudnie :)

#12 evelina888

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 19 postów

Napisano 16 luty 2006 - 13:34

Od pewnego czasu moje paznokcie coraz czesciej sie łamią i ulegają rozdwojeniu. Prosze powiedzcie i poleccie mi jakies dobre odzywki do paznokci.

#13 DŻAGA

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 91 postów

Napisano 16 luty 2006 - 14:12

Też tak kiedyś miałam ale zamówiłam sobie w Avon odżywkę do paznokci łamliwych i rozdwajających się i po kłopocie,do tej pory nie mam problemu z paznokciami.
Bardzo polecam ;)

#14 anitka90

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 38 postów

Napisano 16 luty 2006 - 16:44

Bardzo dobra jest odżywka z Yves Rocher. Nie pamietam dokładnej nazwy, w każdym razie taka zółta. Kosztuje coś koło 20 zł, ale naprawde polecam.

#15 kaaska6

Wymiatacz

• Użytkownicy
  • PipPipPipPip
  • 727 postów

Napisano 16 luty 2006 - 16:52

ja biorę szkypa - witaminy, dobre są na włosy, paznokcie i tego typu rzeczy :)

#16 karolina167

Stały bywalec

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 249 postów

Napisano 16 luty 2006 - 17:33

ja tam polecam naturalne sposoby wzmacniania Pazurkow :) i sa naprawde skuteczne :)

1. Maczanie w oleju (raczej gorącym, podgrzanym)
2. smarowanie pazurkow cytryną
3. jesli nie maczanie w oleju to w oliwie z oliwek

pozdrawiam
Dołączona grafika

#17 evelina888

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 19 postów

Napisano 16 luty 2006 - 17:50

dzieki bo juz mialalm tyle odzywek ze juz w zadna nie wierze. moze te domowe sposoby pomoga.pozdrawiam pa

#18 Ewelinaart

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 1 postów

Napisano 17 luty 2006 - 11:21

Polecam odzywki z NAILTEK.Sa to dosc drogie odzywki,ale bardzo skuteczne.

#19 sylwia_1990

Wyjadacz

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 328 postów

Napisano 17 luty 2006 - 13:47

Mi też się łąmią tzn łamały bo moja mama poleciła mi żebym moczyła palce w przygotowaniej wodzie z cytryna miodem i z żółtkiem :DD wiem ze to zle brzmi ale pomaga przynajmniej dla mnie:D
...::AlE To JuŻ BYŁO I NiE WRóCi WięCeJ::...
<*>ŚpIeSzMY SiE KocHAĆ LUdZI TaK sZyBKO ODChoDzĄ :( <*>

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

#20 souL_

Be my very own constellation... =*

• Użytkownicy
  • PipPipPipPip
  • 884 postów

Napisano 17 luty 2006 - 16:07

Tez miałam, ale zaczęłam jesc duzo jogurtów i mi pomogło:D:D No i dalej jem, a mpoja paznokcie ciągle sa ładniejsze!:D:D
Jeśli komuś nie podoba się to jaka jestem,
To ma wielki problem i musi się z tym pogodzić,
Bo ja nie kiwnę palcem by coś ze sobą zrobić ;** ;))

Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika

Meine fotyy;D

POMÓŻ!!

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych