Skocz do zawartości

Dentysta Gliwice

- - - - -

studia--> projektowanie mody, moda i design

2 odpowiedzi w tym temacie

#1 szatynnka

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 1 postów

Napisano 26 luty 2009 - 20:26

Witam wszystkich:) od dzieciństwa chcialam zostac projektantka mody( dzieciece marzenia), nie myslalam ze to moze sie spelnic... poszlam do liceum nr 1 w moim miescie. i tutaj był moj bład ....... trafilam do klasy mat-geo-inf-fiz :( niby chcialam ale po pewnym czasie zrozumialam ze jedynym przedmiotem mi bliskim jest geografia. na maturze postanowilam zdawac pol-podstawa, ang-podstawa, geo-rozszerzony, obowiazkowy i ........ historie sztuki na dodatkowy rozsz:) zaczelam sie uczyc tego przedmiotu jakis miesiac temu i stwierdzilam ze naprawde mnie to intresuje. co do rysunku kiedys bylam bardzo dobra:) ale teraz juz dawno nie rysowalam.... bardzo dawno:( ale wiem ze mam smykalke:) jezeli bede zdeterminowana to wierze ze mis ie uda pojsc na moje wymarzone studia:) ogolnie iteresuje sie moda, uwiebiam shopping :) latwo nawiazuje kontakty:) i jestem optymistka:) przedgladalam ostatnio arkusze mat z hist sztuki... i stwierdzam ze ciezko... dalabym rade jakbym miala wiecej czasu. mysle ze nie zdam:( ale moge poprawiac przeciez... i moze mi sie uda:):) interesuje mnie pytanie co do studiów na tym kierunku, jak ciezko sie na nie dostac???????? i wszystko inne na ten temat:) bede bardzo wdzieczna:):)[/b][/size][/size][/size]

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

dentysta Gliwice

#2 ewafm

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 1 postów

Napisano 13 maj 2009 - 09:57

Witam! Projektowanie mody, wzornictwo to bardzo ciekawy kierunek studiów. Niestety nie ma zbyt wiele uczelni, które podejmują się prowadzenia takiego kierunku. Z uczelni publicznych wiem, że na ASP w Łodzi jest Wzornictwo (projektowanie mody), ale tam jest bardzo mała ilość miejsc i egzaminy. Jest też uczelnia prywatna, która wprowadza w tym roku kierunek Wzornictwo (projektowanie modu, projektowanie biżuterii). Jest to Wyższa Szkoła Techniczna w Katowicach. Byłam u nich ostatnio na dniach otwartych, ale z powodu innego kierunku - Architektury Wnętrz. Moja koleżanka jest na drugim roku Architektury i Urbanistyki na tej uczelni i jest zadowolona. Myślę, że ich nowy kierunek - Wzornictwo też będzie dobrze prowadzony. U nich nie ma egaminów wstępnych, ale o przyjęciu na studia decyduje kolejność zgłoszeń. Możesz sobie wejść na ich stronę i poczytać trochę więcej o tym kierunku: www.wst.com.pl. Będą też organizować następne dni otwarte 29-30 maja, (przynajmniej tak jest napisane na ulotce :) ), zawsze można przyjechać, zobaczyć, porozmawiac ze studentami itp.
Życzę powodzenia :D

#3 lasiczka_poznan

Wyjadacz

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 409 postów

Napisano 13 maj 2009 - 20:07

hej!

Nie wiem w prawdzie w jakim rejonie polski szukac;) ale na AP Edukacja jest projektowanie mody :]

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych