Skocz do zawartości

Dentysta Gliwice

- - - - -

Sklepy Typu Second Hand

573 odpowiedzi w tym temacie

#1 Gosh

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 53 postów

Napisano 11 luty 2006 - 22:31

Ciekawi mnie bardzo co sądzicie o tzw. "ciuchlandach" z rzeczami z drugiej ręki? :>
Bywacie czasem w takich miejscach? A moze się tam ubieracie?

Ja osobiscie bardzo się przekonałam do takich "ciuszków" i mam stamtąd dużo fajnych markowych ciuchów za marne grosze :D B)

No więc jakie jest Wasze zdanie? B)
krople na dłoniach - pod kawałkiem bezcgmurnego nieba - to czas znowu przecieka nam przez palce...
kiedyś go zatrzymam, by choć przez chwile - móc nie myśleć o jutrze...

Dołączona grafika

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

dentysta Gliwice

#2 Kunegunda

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 29 postów

Napisano 11 luty 2006 - 22:49

Ja też lubię, i lubię chodzić do lumpeksów, bo często są fajne ubrania do przerobienia, gdzie własnych ciuszków bym nie przerobiła tak:P
Ubierając się w takich sklepach można stworzyć swój styl ,a nie dopasowywać się modzie.. ;/

#3 dorotas

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 57 postów

Napisano 11 luty 2006 - 22:56

A więc droga Małgorzato:D Ja oczywisie nie uwazam, że to obciach, no może trochę :D Nie no tak na serio to chyba nie jest to obciachem skoro wielu ludzi owiedza takie miejsca. Wielu też kupuje tam ciuchy i poźniej sprzedaje je w swoich sklepach za grubą kase. :/ No nie wiem... skoro można coś kupić taniej to po co przepłacać...? B)

P.S. tak jak to napisała Kunegunda. Dzisiaj w sklepach znajdziesz tylko to co jest modne. Jak jest moda na rożowy to wszystko jest rożowe, a jak na brązowy to wszystko jest brązowe. A no i zapomniałabym o rozmiarach uniwersalnych :/
"In a world full of people, only some want to fly,
Isn't that crazy?"

#4 Ane29

Wyjadacz

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 323 postów

Napisano 11 luty 2006 - 22:59

Hm... kiedyś zajrzałam do takiego sklepu...
może i tanio,ale ja nie mam jakoś przekonania:/
i raczej tam nic nie kupuje...

#5 Gosh

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 53 postów

Napisano 11 luty 2006 - 23:04

nie ma sie co zniechecać... tam nie ma rzeczy wyłorzonych tak poprostu, tzreba poszperać, a można odnaleźć... siebie :D hehe...
krople na dłoniach - pod kawałkiem bezcgmurnego nieba - to czas znowu przecieka nam przez palce...

Dołączona grafika

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

#6 zal

Stały bywalec

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 170 postów

Napisano 11 luty 2006 - 23:08

Ja Niekiedy Tam Bywam Mozna Trafic Na Firmowe Ciuszki :) Za marne grosze :D Polecam Innym
Persona Non Grata
Łzy nie są oznaką słabości,lecz świadectwem dobrego i wrażliwego Serca

\

#7 Kunegunda

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 29 postów

Napisano 11 luty 2006 - 23:11

No, i tam jest jeden ciuszek na cały sklep, jedyny w swoim rodzaju:)
Ale na to trzeba mieć czas i dobry humor, aby grzebać i szukac czegoś. :) i nie można wiedzieć czego się chce, bo się nigdy nie znajdzie :D

#8 Gosh

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 53 postów

Napisano 11 luty 2006 - 23:13

hehe niooo... żebyś wiedziała :D ja ostatnio przytargałam do domu 3 spódnice i dwa szaliki :D hehehe... wszystko kosztowało mnie 31 zł :P

Dołączona grafika

#9 Ane29

Wyjadacz

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 323 postów

Napisano 11 luty 2006 - 23:37

Problem w tym,że ja nie lubie grzbać :/

#10 Jagódka

Power of flower :)

• Użytkownicy
  • PipPipPipPip
  • 636 postów

Napisano 12 luty 2006 - 13:50

A ja uwielbiam łazic po ciucholandach bo zawsze znajde tam cos dla siebie. Czasem spedzam tam po 2/3 godziny ale uwazam ze naprawde sie oplaca :D I mozna znalezc naprawde swietne ubrania w ktorych nie zobaczycie nikogo znajomego.
"Na poligonach chłopcy ucza sie zabijać, artyści poszukuja swojego JA. Dookoła ludzie umierają, dookoła ludzie rodzą sie. Dookoła ludzie sie kochają, dookoła nas coś dzieje sie. A my zostańmy obok, a my zostańmy tu. A my zostańmy obok, a my zostańmy tu. Outsider ojojoj Outsider."

#11 Asica :)

Forumator

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 1874 postów

Napisano 12 luty 2006 - 14:29

szczerze mowiac to w zyciu nie byłam wtakim sklepie i jakos mnie nie ciagnie... wole normalne i miec nowe ciuchy.... :)
raz słyszałam ze sprzedaja tam garnitury ktore sa sciagane z umrzyków....leee ochyda.... :/
... To co w zyciu najwazniejsze jest zawsze w głębi Twego serca rodzi się...

#12 Jera

ot co. ;]

• Użytkownicy
  • PipPipPipPip
  • 766 postów

Napisano 12 luty 2006 - 15:30

Chyba połowa moich wszystkich ciuchów jest z lumpexów :D Uwielbiam tam łazić, prawie zawsze coś sie znadzie a w mojej okolicy otworzyli rok temu taki duuuuuży, 2piętrowy gdzie są też ciuchy na wage, można kupic sobie śliczny sweterek na 1 zł!!! :D I w dodatku ten zapach... uwielbiam zapach lumpexowych ciuchów, we wszystkich jest prawie taki sam :D I zastanawiam sie czasem jak coś kupie, kto mógł to nosić przede mną... ;)

#13 Gosh

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 53 postów

Napisano 12 luty 2006 - 15:44

hehe.. no ja też juz mam dużo ciuchów z drugiej ręki :D też obok mnie jest duży 2wu piętrowy, również z ciuchami na wagę :> hehe... nie no jak raz sie spróbuje to juz nie da sie potem odpuścic :>

Dołączona grafika

#14 kondix

Stały bywalec

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 179 postów

Napisano 12 luty 2006 - 16:03

za 20zł kupiłem, kremowe sztruksy marki Wrangler, na metce jest Made In USA- Texas, spodenki bez śladów użytkowania

pozdr. k-x

PinK IS PunK

If you don't know your past, you will don't know your future

Dołączona grafika

#15 Jagódka

• Użytkownicy
  • PipPipPipPip
  • 636 postów

Napisano 12 luty 2006 - 16:33

To fajnie macie, kolo nie nie ma zadnego duzego ciucholandu :( musze jechac autobusikiem ok 30 minut. A co do tego ze tam sa jakies ubrania po umarlych czy cos to nie chce mi sie w to wierzyc. Poza tym te ubrania sa dezynfekowane chyba. Ja zawsze kupuje sweterki po 3 zl, ale pikne poprostu :D
"Na poligonach chłopcy ucza sie zabijać, artyści poszukuja swojego JA. Dookoła ludzie umierają, dookoła ludzie rodzą sie. Dookoła ludzie sie kochają, dookoła nas coś dzieje sie. A my zostańmy obok, a my zostańmy tu. A my zostańmy obok, a my zostańmy tu. Outsider ojojoj Outsider."

#16 Tigerek

paskuda największego kalibru

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 1398 postów

Napisano 12 luty 2006 - 16:39

Jakoś nie mam przekonania do takich sklepów... :niepewny:
Kiedy z serca płyną słowa, uderzają z wielką mocą,
krążą blisko wśród nas od tak, dając chętnym szczere złoto.
i dlatego lubię mówić z Tobą..
Każdy myśli to co myśli, myśli sobie moja głowa
może w końcu mi się uda wypowiedzieć proste słowa,
i dlatego lubię mówić z Tobą.
.

/Akurat- Lubię mówić z Tobą/

Już
CZTERY lata :o

#17 daniellec

Stały bywalec

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 169 postów

Napisano 12 luty 2006 - 16:58

nigdy nie byłam w ciuchlandzie, ale chyba powinnam odwiedzić kilka bo u mnie teraz krucho z kasą a przydałoby się parę ciuszków ;)

#18 Jagódka

• Użytkownicy
  • PipPipPipPip
  • 636 postów

Napisano 12 luty 2006 - 17:05

Daniellec ja Ci polecam bo za niewielka kase mozesz kupic swietne rzeczy. Tylko zarezerwuj sobie na to troszke czasu :) I powodzenia :ok:

#19 Katie_1988

Wyjadacz

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 374 postów

Napisano 12 luty 2006 - 17:20

Hmm pare razy byłam w lumpexach ale tylko po to żeby sie pobrechtać z niektórych ciuchów z kumpelą :) Tam się nie da nic ciekawego znaleźć! Oj chyba, że by się spędziło tam cały dzień. :) Nieddawno blisko mojego domu powsatł nowy lumpex :D może się tam wybiere i poszperam.

Zanim wejdę do ciucholandu, rozglądam się raz w prawo, raz wlewo, jescze raz w prawo i do tyłu i patrze czy nikt nie idzie. :D Jak dla mnie to siara :D

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

#20 cruel_woman

....::::sinner::::....

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2213 postów

Napisano 12 luty 2006 - 17:37

second hand jest fajny.. czasami naprawde można coś fajnego znaleźć .. tylko , że trzeba mieć dużo cierpliwości i czasu :P

Dołączona grafika

..open yourself for me,
risk your health for me

if you want my love..

"- Brudna ścierka proszę pana!
- Od tego jest ścierka, żeby była brudna.
- Proszę pana. Podstawowe zasady higieny...
- Proszę pana. Podstawowe zasady higieny są takie, że jak się wchodzi, to się puka, a pan wchodzi bez pukania, z brudną ścierką."

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych