Skocz do zawartości

Dentysta Gliwice

- - - - -

Jaką stosujemy antykoncepcję

177 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Metody antykoncepcji (177 użytkowników oddało głos)

Jakie metody antykoncepcji stosujecie z partnerem?

1. Wstrzemięźliwość (czyli brak seksu w ogóle) (13 głosów [4.64%])

Procent z głosów: 4.64%

2. Naturalne metody (np. kalendarzyk, metoda termiczna, ...) (19 głosów [6.79%])

Procent z głosów: 6.79%

3. Metody chemiczne (pianki, kremy, płyny, globulki, ...) (7 głosów [2.50%])

Procent z głosów: 2.50%

4. Antykoncepcja hormonalna - tabletki (95 głosów [33.93%])

Procent z głosów: 33.93%

5. Antykoncepcja hormonalna - iniekcje (2 głosów [0.71%])

Procent z głosów: 0.71%

6. Wkładki wewnątrzmaciczne (spirale) (2 głosów [0.71%])

7. Metody mechaniczne dla mężczyzn (prezerwatywy) (91 głosów [32.50%])

Procent z głosów: 32.50%

8. Metody mechaniczne dla kobiet (kapturki dopochwowe, błony dopochwowe) (2 głosów [0.71%])

9. Metody chirurgiczne dla mężczyzn (sterylizacja mężczyzny) (1 głosów [0.36%])

Procent z głosów: 0.36%

10. Metody chirurgiczne dla kobiet (sterylizacja kobiety) (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

11. Stosunek przerywany (42 głosów [15.00%])

Procent z głosów: 15.00%

12. Inne metody (6 głosów [2.14%])

Procent z głosów: 2.14%

Ile metod antykoncepcji stosujecie z partnerem?

1. 1 (94 głosów [55.62%])

Procent z głosów: 55.62%

2. 2 (59 głosów [34.91%])

Procent z głosów: 34.91%

3. 3 (14 głosów [8.28%])

Procent z głosów: 8.28%

4. 4 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

5. 5 lub więcej (2 głosów [1.18%])

Procent z głosów: 1.18%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#161 NiebieskieOko

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 7 postów

Napisano 26 grudzień 2011 - 16:43

Stosuje tabletki Levomine i na całe szczęście mój organizm je toleruje.

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

Gliwice dentysta

#162 karolina844

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 45 postów

Napisano 19 styczeń 2012 - 10:35

Regulon

#163 betty80.80

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 38 postów

Napisano 23 styczeń 2012 - 15:01

w ankiecie zapomniano o metodzie hormonalnej - plaster EVRA :-)

ja sie przesiadlam na niego z pigolki :-)

#164 Egocentryczka

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 20 postów

Napisano 09 marzec 2012 - 17:03

Tabletki anty - Cilest.
Durexy (nie przepadamy , bo sprawdzają się, gdy facet potrafi utrzymać wzwód )
st. przerywany (przed tabletkami)
kalendarzyk (przed tabletkami 10 dni wstrzęmięźliwości dla przezorności).

#165 alisse

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 14 postów

Napisano 26 kwiecień 2012 - 08:55

Słuchajcie a co sadzicie o pigułkach "po" stosowaliście taką metodę?Niektórzy uważaja ją za bardzo skuteczną metodę antykoncepcyjną-co o tym myslicie?

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

#166 nieśmiertelna

Master

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2459 postów

Napisano 26 kwiecień 2012 - 16:50

Wyświetl postUżytkownik alisse dnia 26 kwiecień 2012 - 08:55 napisał

Słuchajcie a co sadzicie o pigułkach "po" stosowaliście taką metodę?Niektórzy uważaja ją za bardzo skuteczną metodę antykoncepcyjną-co o tym myslicie?

tabletka po nie jest metoda antykoncepcyjną, stosuja sie ja w przypadku wpadk typu pekniecie gumki. Antykoncepcja to gumki, tabletki :> z choinki sie urwałaś?
SARKAZM- spotęgowana ironia o odcieniu zgryźliwym i pogardliwym. Oczywiście zgryźliwa ironia zależy od sytuacji, ale w kraju, w którym połowa obywateli jest kretynami nie można postępować inaczej. Trafny sarkazm nie jednej osobie dał do myślenia… a może wręcz pomógł.

Nad wszystkim, co robię, unosi się niezłomne poczucie ironii.    

Poziom trzeba obniżać, gdyż liczba głupich niepowstrzymanie wzrasta, a wzrasta, bo beztrosko mnożą się tylko biedni i tępi, a warstwy oświecone cechuje lenistwo na polu rozrodczości, przez co wciąż zwiększa się dysproporcja

Dołączona grafika                                    

#167 alisse

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 14 postów

Napisano 26 kwiecień 2012 - 17:33

Nie lubie gumek. Z facetem spotykam się raz do roku to po co mi tabletki? Jeśli nie to to jak moge skutecznie się zabezpieczyć? Zaznaczam, że nie potrzebuję stale coś brać/..

#168 nieśmiertelna

Master

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2459 postów

Napisano 26 kwiecień 2012 - 18:24

raz do roku jak uprawiasz seks to użyj gumek, takich cienkich, wiadomo ze nie jakis extra safe , ale tab po są nie zdrowe, zaburzaja Ci gospodarke hormonalną, i moga poważnie Tobie zaszkodzić i powinny nie być wogole brane albo tylko w awaryjnej sytuacji. W przypadku antykoncepcji wypierz prezerwatywe w Twoim przypadku.
SARKAZM- spotęgowana ironia o odcieniu zgryźliwym i pogardliwym. Oczywiście zgryźliwa ironia zależy od sytuacji, ale w kraju, w którym połowa obywateli jest kretynami nie można postępować inaczej. Trafny sarkazm nie jednej osobie dał do myślenia… a może wręcz pomógł.

Poziom trzeba obniżać, gdyż liczba głupich niepowstrzymanie wzrasta, a wzrasta, bo beztrosko mnożą się tylko biedni i tępi, a warstwy oświecone cechuje lenistwo na polu rozrodczości, przez co wciąż zwiększa się dysproporcja

Dołączona grafika                                    

#169 alisse

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 14 postów

Napisano 27 kwiecień 2012 - 06:07

Nienawidze prezerwatyw. Dlatego mimo, że mam partnera daleko stąd nie szukam "lewakow" nie mam żadnej przyjemności z takiego seksu. Słyszałam, że jeste tabletka 72h"po" mozna je brać 4 razy do roku-nie częściej, ale może to jest rozwiązanie, jak uważasz? Co myślisz o takich srodkach?

#170 pralinka91

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 81 postów

Napisano 27 kwiecień 2012 - 12:34

Studiuje farmacje, wiem jak ta tabletka działa. Bez względu na to, jak się o niej oficjalnie mówi- dla mnie jest to środek wczesnoporonny, a nie jakaś tzw. "antykoncepcja po". Wogóle (btw) co to jest za pojęcie? "Anty-koncepcja" ma, jak sama nazwa wskazuje, nie dopuścić do poczęcia, a skoro jest "po" to powyższe sformułowanie jest paradoksem. Żenada.

#171 alisse

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 14 postów

Napisano 28 kwiecień 2012 - 06:05

Tylko, że bierze się tą tabletkę do 72h. Największą skuteczność ma w ciągu 24 godz, przez ten czas może zacząć już coś się dziać? przecież plemik musi pokonać dlugą drogę?

#172 nieśmiertelna

Master

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2459 postów

Napisano 28 kwiecień 2012 - 12:11

Wyświetl postUżytkownik pralinka91 dnia 27 kwiecień 2012 - 12:34 napisał

Studiuje farmacje, wiem jak ta tabletka działa. Bez względu na to, jak się o niej oficjalnie mówi- dla mnie jest to środek wczesnoporonny, a nie jakaś tzw. "antykoncepcja po". Wogóle (btw) co to jest za pojęcie? "Anty-koncepcja" ma, jak sama nazwa wskazuje, nie dopuścić do poczęcia, a skoro jest "po" to powyższe sformułowanie jest paradoksem. Żenada.

w chwili wytrysku w trakcie stosunku nie nastepuje przeciez zaplodnienie pralinko91 :] i to wlasnie ten czas potrzebny na pokonanie przez plemnik droge do jajeczka wykorzystuja tabletki "po".

Dołączona grafika                                    

#173 alisse

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 14 postów

Napisano 28 kwiecień 2012 - 12:18

Też tak uważam, przecież on musi pokonać dlugą drogę-dlatego jest ona najskuteczniejsza w pierwszych 24 godz

#174 Bluesia

Wyjadacz

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 405 postów

Napisano 28 kwiecień 2012 - 19:15

Szklanka wody zamiast :crazy: :)

#175 olimpiada

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 4 postów

Napisano 28 kwiecień 2012 - 20:05

Hmm a brała, któraś z Was drogie Panie kiedyś duphaston? Zażywam od dwóch miesięcy bo mam problemy hormonalne i tak sobie poczytałam o tym leku, ze podnosi płodność i (zdaję sobie sprawę z tego, że to moze być bardzo głupie pytanie) tak się zastanawiam, czy przez to jest większa szansa na ciążę? (Chodzi mi o to czy konkretnie w dniu kiedy biorę tabletkę jest większe ryzyko zajścia w ciąże, czy to raczej działa bardziej hmm przyszłościowo?)

Tak ogólnie to stosujemy zawsze tylko prezerwatywę. Na antykoncepcję hormonalną się nie decyduję. Ot po prostu znam kilka przypadków chorych dzieci urodzonych przez kobiety z krążkami lub innym tego typu 'sprzętem'.

"A person who truly loves you will never let you go, no matter how hard the situation is."

Mój mały internetowy świat :)

#176 alisse

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 14 postów

Napisano 29 kwiecień 2012 - 14:43

Nieraz i nie dwa kobiety stosuja antykoncepcje hormonalną i kiedy chcą odstawiają i rodzą zdrowe dzieci-akurat w to nie wierzę co napisałaś. Zdarza się, że chore dziecko rodzi sie na wskutek wad dziedzicznych.

#177 artemida1

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 43 postów

Napisano 03 maj 2012 - 20:27

Wyświetl postUżytkownik olimpiada dnia 28 kwiecień 2012 - 20:05 napisał

Hmm a brała, któraś z Was drogie Panie kiedyś duphaston?

ja go brałam na podtrzymanie ciąży:-)

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

#178 olimpiada

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 4 postów

Napisano 13 maj 2012 - 11:40

alisse, nie musisz wierzyć. Napisałam fakt z mojego otoczenia. Twoja decyzja, czy przyjmiesz to do wiadomości, czy nie.

artemida1, po uśmiechu wnioskuję, że pomogło...:)

"A person who truly loves you will never let you go, no matter how hard the situation is."

Mój mały internetowy świat :)

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych