Antykoncepcyjne a wczesnoporonne
Rozpoczęty przez ania.mik, 28 gru 2008 11:29
6 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 28 grudzień 2008 - 11:29
Witam
Niedawno przestałam brać tabletki. Nie maja one już żadnego działania. Wczoraj kochałam się z chłopakiem. On nie doszedł we mnie, ale wiem, że w płynie, który faceci wydzielają podczas stosunku też są znikome ilości plemników.
Słyszałam, że można zastosować tabletki antykoncepcyjne jak wczesnoporonne. Brało się większą ilość i w jakimś odstępie czasu. Chciałabym je tak zastosować ale nie mogę teraz znaleźć żadnych informacji na ten temat a chciałabym się w taki sposób ubezpieczyć.
Czy ktoś wie coś na ten temat?
Niedawno przestałam brać tabletki. Nie maja one już żadnego działania. Wczoraj kochałam się z chłopakiem. On nie doszedł we mnie, ale wiem, że w płynie, który faceci wydzielają podczas stosunku też są znikome ilości plemników.
Słyszałam, że można zastosować tabletki antykoncepcyjne jak wczesnoporonne. Brało się większą ilość i w jakimś odstępie czasu. Chciałabym je tak zastosować ale nie mogę teraz znaleźć żadnych informacji na ten temat a chciałabym się w taki sposób ubezpieczyć.
Czy ktoś wie coś na ten temat?
Kasia R.
Napisano 28 grudzień 2008 - 13:49
nie kazde tabletki antykoncepcyjne dzialaja wczesnoporonnie,trzeba zastosowac nie pozniej niz 72 godz po stosunku 2 tabletki preparatu gravistat 250 lub microgynon,rigevigon,stediril 30,po 12 godz nalezy powtorzyc,ta metoda nazywa sie yuzpe...a dlatego tak sie dzieje poniewaz zwiekszona dawka hormonow hamuje owulacje, zwieksza sluz szyjkowy, utrudnia zagniezdzenie sie zarodka. nalezy pamietac o komponencie poronnej. nie nalezy tej metody stosowac czesto! a najlepiej pojsc i kupic postinor a w twoim przypadku nie tulabym sie hormonami poniewaz zaplodnienie jest znikome
Użytkownik Justyśkaa edytował ten post 30 grudzień 2008 - 15:45
Napisano 02 styczeń 2009 - 01:28
nie ma czegoś takiego jak antykoncepcyjne poronne
metoda yuzpe nie jest metodą wczesnoporonną
tabletki po stosunku też nie są wczesnoporonnymi
tabletki poronne są w Polsce nielegalne
metoda yuzpe nie jest metodą wczesnoporonną
tabletki po stosunku też nie są wczesnoporonnymi
tabletki poronne są w Polsce nielegalne
Miłość jest to jakieś nie wiadomo co, przychodzące nie wiadomo skąd i nie wiadomo jak, i sprawiające ból nie wiadomo dlaczego.
(Luis Vaz de Camoes)
(Luis Vaz de Camoes)
Napisano 22 kwiecień 2009 - 19:21
Masz racje w tym płynie są plemniki ale są tak słabe że nie mogą Ci zaszkodzić. Ja rok kochałam sie z moim J. ze stosunkiem wstrzymanym ze poprostu wyciagał go w odpowiednim momencie i nic sie nie stalo. Uwierz mi nie masz powodu do zmartwien. Po odstawieniu tabletek okres może sie bardzo długo nie pojawić lepiej zrób test a wtedy działaj. Patrz trzeźwo.
pozdrawiam
Kasia R.
Napisano 22 kwiecień 2009 - 21:14
a zauważyłaś, że autorka pisała o swoim problemie w 2008 r.?? pewnie już dawno sprawa jest nieaktualna, więc po co odświeżać tak stare tematy??
"Jeśli ktoś niszczy jedno życie, to tak jakby niszczył cały świat.
Jeśli ktoś ratuje jedno życie, to tak jakby ratował cały świat."
dysgooglia (dysguglia) - najgorsza naszych czasów, nieumiejętność korzystania z wyszukiwarki
Kasia R.
Dodaj odpowiedź

Najpopularniejsze frazy z tematu
Ostatnie frazy z tematu
Najpopularniejsze frazy z forum
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych