Skocz do zawartości

Dentysta Gliwice

- - - - -

Usunięcie błony dziewiczej...

13 odpowiedzi w tym temacie

#1 martuska90

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 28 postów

Napisano 30 listopad 2008 - 13:07

Witam:(
Miała któraś z Was taki zabieg? Bo czytałam w internecie i każda pisała, że inaczej to wygląda-jedne miały zakładane szwy, inne nie. Jedne miały to wykonane od ręki w gabinecie a inne w szpitalu. I jaka jest cena tego zabiegu? Proszę o szybką odpowiedź... :(

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

Gliwice dentysta

#2 niewyspana

Stały bywalec

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 296 postów

Napisano 30 listopad 2008 - 13:31

a czemu chcesz sie w taki sposób pozbyć błony??
Gdy wszystko nagle traci sens, wciąż może być dobrze...

#3 martuska90

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 28 postów

Napisano 30 listopad 2008 - 13:34

Ponieważ już kilkakrotnie próbowałam ją stracić normalnie-ale gdy mój chłopak próbował wejść dalej niż 3cm to ból był tak ogromny...wiem, że niektóre dziewczyny to boli ale chyba nie aż tak...I to nie jest kwestia strachu...jesteśmy zabezpieczeni bo biorę tabletki, a on używa prezerwatyw... Nastrój był za każdym razem...Wczoraj próbowaliśmy z żelem ale też nie dało rady...
Jestem mokra na dole dopóki nie próbuje go wsadzić. Kocham go i chce z nim to zrobić, nie wstydzę się i nic takiego... Wydaje mi się że taki zabieg to jedyne wyjście...:(

#4 nika19

........

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 13077 postów

Napisano 30 listopad 2008 - 13:41

oj szczerze współczuję
nie mam pojecia jak taki zabieg moze wygladac
bo u mnie to dosc szybko poszlo i bylo po na szczcęscie
Dołączona grafika

#5 Emilia23

Stały bywalec

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 179 postów

Napisano 30 listopad 2008 - 14:37

wiesz...miałam podobny problem...ale mnie pomogła wanna z wodą...próbowaliście w wodzie?to może mało romantyczne co pisze ale może po prostu musisz się bardziej wysilic...spróbujcie tak,żebyś ty była na górze i kontrolowała sytuację(sama wiesz ile mozesz znieść,jak zaboli za bardzo mozesz przestac)..albo co jeszcze mniej romantyczne,spróbuj się jej pozbyć sama...jeśli wiesz co mam na myśli...może się uda...a jak nie to faktycznie tylko zabieg ci zostaje...ale powiem ci szczerze że ja wolałabym chyba jednak przecierpieć...a może tylko ci się wydaje że naprawdę tego chcesz,a podświadomie jednak nie...i stąd ta blokada...
Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

#6 Althaea

~.~

• HalfMod
  • 2306 postów

Napisano 30 listopad 2008 - 16:47

A ja sądzę, że najpierw powinnaś tą sprawę skonsultować z lekarzem i on stwierdzi jak jesteś zbudowana i czy naprawdę potrzebny jest ten zabieg.
Takie zabiegi to ostateczna konieczność. I może być własnie tak, że Tobie się tylko tak wydaję że ten zabieg jest konieczny....
Może to nie problem z Twoim ciałem a z Twoją psychiką i wbrew Twojemu przekonaniu o słuszności rozpoczęcia współżycia, Ty jesteś jeszcze nie gotowa na taki krok.

Dołączona grafika

Mail: althaea@poczta.pl
GG: 12532877

#7 kinga_sc

Wredna dla Wrednych

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3526 postów

Napisano 01 grudzień 2008 - 00:26

tak ginekolog taki zabieg wykona ale najpierw trzeba tam isc, szwy po co? zastanow sie
POMOGŁAM? Daj PLUSA.
------------------------------------------------------
Dobra książka to rodzaj alkoholu - też idzie do głowy.

#8 Justyśkaa

Guru

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2477 postów

Napisano 01 grudzień 2008 - 09:56

naciecie blony dziewiczej odbywa sie najczesciej w szpitalu ale takze w gabinecie ginekologicznym o ile na to pozwalaja warunki. podaje sie płytkie znieczulenie ogólne.zabieg trwa 10-15 min. kinga_sc wlasnie zastanow sie po co sa szfy zakladane! po nacieciu blony powstaje taka "ranka" i zaklada sie kilka szfow, wspolzycie bedzie mozliwe po paru tygodniach az do calkowitego wygojenia.najczesiej przetrzymuja w szpitalu ok 24 godz jezeli wszystko jest okej moga wypisac nawet wczesniej.zabiek jest platny

#9 martuska90

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 28 postów

Napisano 01 grudzień 2008 - 13:08

A nie wiesz może jaki jest koszt tego zabiegu? Za tydzień idę do ginekologa...Słyszałam jeszcze o maści "ligokainie", która działa znieczulająco, ale jest na receptę.... Nie wiem okaże się za tydzień...:(
W wannie nie próbowałam, ale próbowaliśmy na jeźdźca to już w ogóle nie szło...

#10 Justyśkaa

Guru

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2477 postów

Napisano 01 grudzień 2008 - 13:30

Wyświetl postUżytkownik martuska90 dnia 1.12.2008, 13:08 napisał

A nie wiesz może jaki jest koszt tego zabiegu? Za tydzień idę do ginekologa, wannie nie próbowałam, ale próbowaliśmy na jeźdźca to już w ogóle nie szło...
nie orientuje sie ile kosztuje zabieg, moze na czas dzisiejszy refundowany jest przez NFZ, musisz udac sie do lekarza. wtedy wszystkiego sie dowiesz... pozycje sobie zla wybraliscie na pierwszy raz, dobrzez ze cie nie "pozozrywalo" pozycja na pierwszy raz tylko klasyczna

jezeli macie zamiar probowac w wodzie, zacznij brac tabletki antykoncepcyjne,badz kochajcie sie w dni nie plodne...moim zdaniem mozesz byc za bardzo spieta i stad zacisniecie sie miesni i bol przy probie stosunku

#11 martuska90

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 28 postów

Napisano 01 grudzień 2008 - 14:18

Tabletki biorę...Zaczynaliśmy od klasycznej ale nie dało rady...bolało...próbował od tyłu...też nie dało rady no to na jeźdźca spróbowaliśmy.... Potem ja leżałam na brzegu łóżka a on klęczał-wtedy dało radę te ok 3cm...i potem nic.

#12 Althaea

~.~

• HalfMod
  • 2306 postów

Napisano 01 grudzień 2008 - 14:38

Błona dziewicza jest u wejściu do pochwy...
Może sie mylę ale jesli udało mu się wejść na te 3 cm to chyba problem nie tkwi w błonie a w zaciśniętych mięśniach a to jest raczej ze stresu...

Dołączona grafika

Mail: althaea@poczta.pl
GG: 12532877

#13 Justyśkaa

Guru

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2477 postów

Napisano 01 grudzień 2008 - 16:58

dokladnie blona znajduje sie u wejsciu pochwy i jak stawialam tak i nadal stawiam ze to zalezy od miesni, wiec wiecej "luzu"

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

#14 nika19

........

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 13077 postów

Napisano 01 grudzień 2008 - 23:29

hmmm
co do pozycji to powiem szczerze że ja się wlasnie błony pozbyłam w pozycji na jeźdzca
zaczęliśmy klasycznie ale po chwili zmienilismy pozycje i wtedy wlasnie błona jak twierdzi mój chlopak zostala przerwana, bo czuł to, ja nie poczulam :]

no ale błona jest dość elastyczna więc to nie koniecznie musialy byc zacisniete mieśnie
Dołączona grafika

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych