Skocz do zawartości

Witaj!

Zarejestruj się, aby dołączyć do jednej z największych polskich społeczności!

Zdjęcie
* * * * * 1 głosy

O drobnych problemach pisz tutaj!


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
360 odpowiedzi w tym temacie

Janusz

Janusz
  • Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećMężczyzna

#41 blackghost

blackghost

    Bywalec

  • Użytkownik
  • PipPip
  • 145 postów

Napisano 20 styczeń 2009 - 11:53

Spoko, jak coś pika to najlepiej odłączyć...

Polecam poprawną instalację systemu a pikania znikną
  • 0

#42 Wloocibor

Wloocibor

    Słowianin

  • Użytkownik
  • PipPipPipPipPipPip
  • 6636 postów

Napisano 20 styczeń 2009 - 13:57

Spoko, jak coś pika to najlepiej odłączyć...

Polecam poprawną instalację systemu a pikania znikną


czy aby na pewno przeczytałeś dokładnie o co chodzi jacobbsowi? Czy tylko przeczytałeś linijkę i sobie tak "głośno myślisz" ?
  • 0

#43 jacobbs

jacobbs

    Pan Demonium

  • Użytkownik
  • PipPipPipPipPipPip
  • 6077 postów

Napisano 20 styczeń 2009 - 16:39

Dla komputera raczej nie zrobi to różnicy ale dla ciebie tak smile.gif Otóż gdy coś nawali nie będziesz mógł określić rodzaju usterki. Bo sygnał ze spikera nie jest przypadkowy tylko określone dźwięki do określonych błędów, a przy mruganiu wątpię żebyś był w stanie to rozróżnić biggrin.gif

Tego nie wiedziałem, ale akurat nie wiem jaki dźwięk jest to do czego i nie informuje mnie to o niczym tylko irytuje ;)

Spoko, jak coś pika to najlepiej odłączyć...

Polecam poprawną instalację systemu a pikania znikną

1) Nie mogę odłączyć mistrzu bo wtedy komputer się nie uruchomi. Obwód zamknięty. Słyszałeś o czymś takim?
2) System jest zainstalowany w pełni poprawnie. Za takie rady to ja dziękuję.
  • 0

#44 Wloocibor

Wloocibor

    Słowianin

  • Użytkownik
  • PipPipPipPipPipPip
  • 6636 postów

Napisano 20 styczeń 2009 - 21:22

Tego nie wiedziałem, ale akurat nie wiem jaki dźwięk jest to do czego i nie informuje mnie to o niczym tylko irytuje ;)

1) Nie mogę odłączyć mistrzu bo wtedy komputer się nie uruchomi. Obwód zamknięty. Słyszałeś o czymś takim?
2) System jest zainstalowany w pełni poprawnie. Za takie rady to ja dziękuję.


co jaki dźwięk oznacza to można odczytać. Nie dopnij grafiki, a zauważysz to, będzie parę piknięć krótkich i jedno lub dwa długie :)
  • 0

#45 blackghost

blackghost

    Bywalec

  • Użytkownik
  • PipPip
  • 145 postów

Napisano 21 styczeń 2009 - 10:01

To dziwne bo po odpięciu głośnika komputer się odpala, no może nie każda płyta na to pozwala. A dźwięki i tak mało kto zna, a i bios każdej firmy ma inne sygnały. tylko niektóre są takie same

To w takim razie taka rada, otwórz regulację głośności, jeśli nie ma opcji głośnik pc to wejdź w opcje-> właściwości na liście zaznacz głośnik pc i już możesz go wyciszyć.
  • 0

#46 Wloocibor

Wloocibor

    Słowianin

  • Użytkownik
  • PipPipPipPipPipPip
  • 6636 postów

Napisano 21 styczeń 2009 - 14:39

To dziwne bo po odpięciu głośnika komputer się odpala, no może nie każda płyta na to pozwala. A dźwięki i tak mało kto zna, a i bios każdej firmy ma inne sygnały. tylko niektóre są takie same


Ale akurat jaki ma się bios to na ogół wie się i już łatwo sprawdzić. a co oznacza dany sygnał dzwiekowy czesto jest to napisane w książeczkach dostarczonych z płytą główną.
  • 0

Janusz

Janusz
  • Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećMężczyzna

#47 masterCOOK

masterCOOK

    Nowicjusz

  • Piaskownica
  • Pip
  • 11 postów

Napisano 28 styczeń 2009 - 20:19

Mam pewien problem. Posiadam Firefoxa (3.0) i nie mogę się pozbyć "Konsoli Błędów". Jest to uciążliwe ponieważ za każdym razem kiedy otwieram, wyskakuje mi ten pseudo-pop up. Kombinowałem i szperałem ale nie wiem jak się pozbyć tego. Tym bardziej że jest to ku**wsko uciążliwe. Z góry dziękuję
  • 0

#48 pajka13

pajka13

    Bywalec

  • Użytkownik
  • PipPip
  • 145 postów

Napisano 31 styczeń 2009 - 16:11

CZY WAM TEŻ W GOOGLACH SIĘ WYŚWIETLA Ta witryna może wyrządzić szkody na Twoim komputerze. ?


O OC CHODZI \?>
  • 0

#49 Althaea

Althaea

    ~.~

  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 2390 postów

Napisano 01 luty 2009 - 10:02

Mam problem z dźwiękiem...
Coś się porobiło i nie ma dźwięku. We właściwościach jest napisane, że "brak urządzeń audio".
Jeśli gdzieś ma się pojawić dzwięk to z komputera dochodzi sygnał i pojawia sie informacja np. :
Załączony plik  bez_tytu_u.JPG   14,14 KB   74 Ilość pobrań
Gdy wchodzę z menadżera zadań na temat karty dzwiękowej to pokazuję, ze urządzenie działa poprawnie.
Z kolei w menadzerze zadań - właściwosci - urządzenia audio - jest pokazany stan - sterownik włączony ale nie został uruchomiony.
Instalowałam już kilkanaście sterowników i jak dźwięku nie było tak nie ma...
Co robić?

System Windows XP
Karta dźwiękowa VIA AC'97 Audio Controller
  • 0

#50 siloos

siloos

    Nowicjusz

  • Użytkownik
  • Pip
  • 49 postów

Napisano 01 luty 2009 - 22:06

usun wszystkie sterowniki od dzwieku i reset kompa pozniej intalacja sterownikow od nowa i powinno dzialac

Użytkownik siloos edytował ten post 01 luty 2009 - 22:08

  • 0

#51 Althaea

Althaea

    ~.~

  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 2390 postów

Napisano 02 luty 2009 - 06:58

No tak było cały czas robione i dźwięku nie ma...
  • 0

Janusz

Janusz
  • Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećMężczyzna

#52 Aris1414

Aris1414

    Nowicjusz

  • Użytkownik
  • Pip
  • 71 postów

Napisano 02 luty 2009 - 08:19

Witam. Mam problem. Zainstalowałem u siebie SP3 pod windows xp. potem do tego zassaly sie jakies akutalizajce... i oto co z nich wyszło Tutaj. Wie ktoś co z tym zrobić? (PS.to jest rozdzielczość 1680x1050). Pozdrawiam
  • 0

#53 porost

porost

    Nowicjusz

  • Użytkownik
  • Pip
  • 65 postów

Napisano 15 maj 2009 - 20:38

smerfetka, a sprawdzałaś, czy w dźwięku i urządzeniach audio, w panelu sterowania nie załączyło się inne urządzenie? Zakładka Audio, Odtwarzanie dźwięku, pierwsza lista rozwijana.
  • 0

#54 Gressil

Gressil

    Forumator

  • Administrator
  • PipPipPipPipPipPip
  • 5674 postów

Napisano 15 maj 2009 - 21:12

@up
Myślisz, że do tej pory czeka na pomoc ? O.o
  • 0

#55 Oskareq

Oskareq

    Nowicjusz

  • Użytkownik
  • Pip
  • 22 postów

Napisano 13 czerwiec 2009 - 10:26

Gdy włączam onet.pl wyskakuje mi intalacja Microsoft Office '00, wyskakuje tu tylko gdy włączam onet.
Tutaj mam screena

Załączone pliki

  • Załączony plik  onrt.JPG   201,94 KB   64 Ilość pobrań

  • 0

#56 Gressil

Gressil

    Forumator

  • Administrator
  • PipPipPipPipPipPip
  • 5674 postów

Napisano 13 czerwiec 2009 - 11:23

Z firefoxem masz taki sam problem ?
  • 0

#57 ironman

ironman

    Bywalec

  • Użytkownik
  • PipPip
  • 105 postów

Napisano 13 czerwiec 2009 - 11:28

na you tube skacze mi obraz w filmikach (nie wszystkich co pradwa). mam najnowszego flasha i jave do tego opera 9.64. czytałem i czytałem, szukałem i szukałem i nic :grymasi: dodam tylko, że na ie7 jest ok ale to badziew i dlatego proszę o pomoc.
  • 0

#58 Oskareq

Oskareq

    Nowicjusz

  • Użytkownik
  • Pip
  • 22 postów

Napisano 13 czerwiec 2009 - 11:45

Z firefoxem masz taki sam problem ?


Nie, tylko w IE, napisałem do Onetu i otrzymałem odpowiedź aby usunąc pliki cookies ale to nic nie dało.
  • 0

#59 Gressil

Gressil

    Forumator

  • Administrator
  • PipPipPipPipPipPip
  • 5674 postów

Napisano 13 czerwiec 2009 - 11:59

Oskareq

Przeskanuj komputer kilkoma antywirusami. (najlepiej w wersji on line ) Sprawdź logi z HijJackthis możliwe że to jakieś złośliwe oprogramowanie.
  • 0

Janusz

Janusz
  • Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećMężczyzna

#60 Oskareq

Oskareq

    Nowicjusz

  • Użytkownik
  • Pip
  • 22 postów

Napisano 13 czerwiec 2009 - 13:11

Podczas intalacji IE 8 skanowałem czy nie ma złośliwych wirusów i nie było. Pytałem także szkolnego informatyka czy to jest wirus i powiedział, że raczej nie.
  • 0




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0