Często słysze, że ktoś jest studentem np II roku czegoś tam i IV roku też czegoś tam
Studiowanie na dwóch kierunkach
Kasia R.
Napisano 11 listopad 2008 - 11:24
Napisano 11 listopad 2008 - 12:10

Ciągnięcie jednocześnie dwóch trudnych bądź absorbujących kierunków jest niemalże niewykonalne. Dlatego najczęściej pierwszym kierunkiem jest ten ważniejszy, a potem dochodzi coś "zapasowego", swobodniejszego (mniejsza liczba godzin, bardziej elastyczni wykładowcy).
Napisano 11 listopad 2008 - 12:13
When you dream, there are no rules, people can fly, anything can happen
Napisano 11 listopad 2008 - 13:33
Użytkownik Diviner dnia 11.11.2008, 12:13 napisał
U mnie na studiach ludzie będąc już na drugim roku robili sobie inny kierunek. Często było tak, że na ten kierunek co zaczynali prawie wogóle na zajęcia nie chodzili bo przedmioty się pokrywały i mieli oceny poprzepisywane.
Bdanaia na pweynm anelgiksim uneriwstyecie wyzakały,źe nie ma znczeania, w jaikiej kleojności napsziemy lietry wenąwtrz wryazu, blye tlkyo pirwesza i otstaina lreita błyy na soiwch mijsecach. Rtszea mżoe być dolnwoie poszamiena, a mmio to bedzięmy w stniae pczyrzetać tkest bez wikszęego prleombu. Diezje się tak dlteago,że nie cztaymy kżdaej z lteir odelndziie,ale wrayz jkao cłoaść;)
Kasia R.
Napisano 14 listopad 2008 - 23:48
A ja jestem córką czarownicy,
mówią, że wplatam we włosy
kawałki tęczy, że kiedy idę,
to aż całe powietrze jęczy,
że gdy mnie tęsknica zmoże -
biegam boso po jeziorze...
Napisano 14 listopad 2008 - 23:57
Cytat
A co do tematu to najprościej studiować 2 kierunki na tym samym wydziale np. prawo i administrację albo stosunki i politolgię,bo cześć < i to dużą> ocen przeważnie przepisują-tylko czy ma to sens...
Napisano 15 listopad 2008 - 01:51
Użytkownik misioor dnia 14.11.2008, 23:57 napisał
A co do tematu to najprościej studiować 2 kierunki na tym samym wydziale np. prawo i administrację albo stosunki i politolgię,bo cześć < i to dużą> ocen przeważnie przepisują-tylko czy ma to sens...
Napisano 15 listopad 2008 - 18:34
Cytat
A ja jestem córką czarownicy,
mówią, że wplatam we włosy
kawałki tęczy, że kiedy idę,
to aż całe powietrze jęczy,
że gdy mnie tęsknica zmoże -
biegam boso po jeziorze...
Napisano 16 listopad 2008 - 19:23
Wiesz,zależy jak kto podchodzi do studiów.Ja nie mam czasu na obowiązkowe rzeczy,a nawet jakbym miał to pewnie poszedłbym na piwo
Cytat
Napisano 16 listopad 2008 - 23:25
Ja jestem na IV roku europeistyki (w gruncie rzeczy prawo europejskie) i III roku prawa, łatwo nie jest. Jest wielki problem z przepisaniem ocen, anwet tak z tak podstawiwych rzeczy, jak wstęp do prawoznastwa, mielismy zgode wykładowcy, ale dziekan np odmówil. Jedyną szansą jest dogadanie się z wykładowcą, a nie zawsze są chętni. Na prawie tzreba sie jednak przygotowywac, szukać info, robić kazusy na zajęcia, referaty. Cóż, jeśli Ty nie musisz tego robic,to swiadczy albo o Twojej uczelni, albo o Twoim podejściu. Ja się staram, nie zawsze na 100 % w koncu jestem człowiekiem i chce miec swoje zycie prywatne, ale niestety studia zajmują mi sporo czasu.
Napisano 16 listopad 2008 - 23:50
Cytat
Napisano 17 listopad 2008 - 00:08
Cytat
Ja jestem na IV roku europeistyki (w gruncie rzeczy prawo europejskie) i III roku prawa, łatwo nie jest. Jest wielki problem z przepisaniem ocen, anwet tak z tak podstawiwych rzeczy, jak wstęp do prawoznastwa, mielismy zgode wykładowcy, ale dziekan np odmówil. Jedyną szansą jest dogadanie się z wykładowcą, a nie zawsze są chętni. Na prawie tzreba sie jednak przygotowywac, szukać info, robić kazusy na zajęcia, referaty. Cóż, jeśli Ty nie musisz tego robic,to swiadczy albo o Twojej uczelni, albo o Twoim podejściu. Ja się staram, nie zawsze na 100 % w koncu jestem człowiekiem i chce miec swoje zycie prywatne, ale niestety studia zajmują mi sporo czasu.
Cytat
Napisano 17 listopad 2008 - 00:33
Dla przykładu, do mojej grupy chodzi osoba, która od 1 semestru studiuje informatyke na PG i zarządzanie na UG, a do tego pracuje (w dni powszednie równiez, nie tylko w weekendy), a jakby tego wszystkiego było mało to do stypendium naukowego nie wiele mu zwykle brakuje (co na pg jest nie lada wyczynem).
Tak więc można.
Nicolas Davila
"Gdy intelektualista napotka zwierzę, które stale chodzi w kółko, to ma problem, aż do momentu, kiedy nazwie je "cyklopedykiem". Od tej pory na pytanie: "Dlaczego to zwierzę chodzi w kółko?" odpowiada: "Bo to jest cyklopedyk!" i uważa sprawę za załatwioną"
Stanisław Lem
Ostatnio w głowie najczęściej brzęczy mi: Turbo - "Noc już woła"
Napisano 17 listopad 2008 - 00:41
Napisano 18 listopad 2008 - 17:43
nie słyszałam nigdy o takiej pozycji UMCS, jesli już mówic o rankingach, to np w rankingu wprost czy gdzie indziej WPiA na UMK jest raczej wysoko, ostatnio ((chyba rok temu) UJ i UW były ex aequo na 1 miejscu, a potem potem WPiA na UMK. Akurat ten wydział jest raczej na dobrym poziomie i dziwię sie, że można tak sobie studiowac prawo ot tak sobie. Nie jest to najtrudniejszy kierunek, ale trzeba trochę swojego wkładu pracy wnieść, ja i tak nie robię wszystkiego, co powinnam, ale łatwo aż tak nie jest, a może pochlebiam sobie, ale raczej głupia nie jestem.
Napisano 27 marzec 2009 - 14:13
Napisano 27 marzec 2009 - 19:30
Jak mi sie uda wszystko pomyślnie do października to coraz częściej myśle nad drugim kierunkiem - współczesna dyplomacja studiuje to ktoś ?
Napisano 27 marzec 2009 - 21:46
Kasia R.
Napisano 27 marzec 2009 - 22:06
"Jeśli ktoś niszczy jedno życie, to tak jakby niszczył cały świat.
Jeśli ktoś ratuje jedno życie, to tak jakby ratował cały świat."
dysgooglia (dysguglia) - najgorsza naszych czasów, nieumiejętność korzystania z wyszukiwarki
Najpopularniejsze frazy z tematu
- studia na dwóch uczelniach
- studiowanie na dwóch uczelniach
- łączenie kierunków
- łączenie dwóch kierunków
- studiowanie na dwóch kierunkach
- przepisywanie ocen na pg
- studia na dwóch kierunkach forum
- przepisanie ocen pg
- czy można studiować dwa kierunki dziennie na jednym wydziale
- studiowanie jednego kierunku
Najpopularniejsze frazy z forum
- 13 artykuł konstytucji
- kryminologia studia
- jakie przedmioty na jakie studia
- zarządzanie i inżynieria produkcji opinie
- studia farmaceutyczne
- ustawa refundacyjna 2012 tekst
- ustawa refundacyjna 2012 tekst
- technik weterynarii
- ciekawe kierunki studiów
- www.forumowisko.pl/topic/188076-islandia-najwieksza-tajemnica-medialna-xxi-wieku/
Ostatnie frazy z forum
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych