Skocz do zawartości

Dentysta Gliwice

- - - - -

miejsca z klimatem...

24 odpowiedzi w tym temacie

#1 hellen

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 60 postów

Napisano 05 listopad 2008 - 22:48

oczywiscie liczba pubow kawiarni itd. w rynku i na kazimierzu idzie w setki, jesli nie tysiace ale sami przeciez wiemy jak to jest jak przyjdzie co do czego i chce sie gdzies usiasc, napic cos dobrego lub podensic. stad tez pytanie o wasze ulubione i sprawdzone miejsca:) ktorych w krakowie z cala pewnoscia nie brakuje:)
moje motoryzacyjne marzenie... http://mazda.pl/showroom/mazda2/

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

dentysta Gliwice

#2 Arturro88

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 31 postów

Napisano 18 listopad 2008 - 00:00

Jeśli o mnie chodzi.. To zawsze jak jestem w Krakowie to (choć nie jest to może dyskoteka czy jakiś bar) idę sobie na piwko do SanFranicssco na karmelickiej, ewentualnie na impreze do klubu ENSO też na karmelickiej

#3 impresja_switu

Stały bywalec

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 171 postów

Napisano 10 marzec 2009 - 16:50

"Zakątek" - mała kawiarenka przy ulicy Grodzkiej (przy samym wlocie na Rynek). To jednak naprawdę małe miejsce, więc zdarza się, że nie ma w nim wolnego stolika... Wtedy polecam zajrzeć do "Botaniki" przy ul. Brackiej. Jest urządzona w podobnie ciepłym stylu, ale przestrzeniowo zdecydowanie przewyższa "Zakątek":)
Dobry obiadek podobno można zjeść w "Gruzińskim Chaczapuri". Osobiście chodzę jednak do "Dookoła świata" przy ulicy Szewskiej.
Jeżeli ktoś wybiera się do Krakowa na parodniową wycieczkę, polecam zatrzymanie się w Hotelu Aston (ul. Długa). Ma atrakcyjne ceny, korzystnią lokalizację, spokojną atmosferę... :)

#4 Asiulaa

Wyjadacz

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 322 postów

Napisano 26 marzec 2009 - 18:43

hmm cała Nowa Huta;)
może troszkę nie na temat, bo chodzi o jakieś puby, knajpy, ale wg. mnie wszystkie miejsca w NH są poprostu magiczne... ;]

#5 Mexter

Wymiatacz

• Użytkownicy
  • PipPipPipPip
  • 686 postów

Napisano 27 marzec 2009 - 13:06

Jeżeli chcecie się napić do polecam Carpe Diem , w tygodniu piwko jest po od 3-3,5 zł ( Warka ) , natomiast jeżeli bardziej zależy wam na klimacie to polecam Barok , tyle że przeciętnego kowalskiego ceny mogą odstaraszyć

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

#6 Patoosia

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 15 postów

Napisano 08 kwiecień 2009 - 19:17

-,,Dym,, na skrzyżowaniu Św. Tomasza i Św. Jana. Najlepsza gorąca czekolada(taka gęsta...)i wyborny serniczek. Jak sama nazwa wskazuje miejsce dosyć zadymione. I dosyć specyficzny klimat.

-,,Stary Port,, przy Straszewskiego 27. Żeglarskie klimaty jak na tawernę przystało. W piątki często koncerty zespołów szantowych czy folkowych. Świetna atmosfera nie tylko dla amatorów tego sportu.

-,,Nowa Młoda Polska,, przy Stolarskiej 1. ,,Artystyczna,, atmosfera, świetne miejsce.

-Kiedyś było bardzo miło w ,,Pięknym Psie,, lecz jakoś się zepsuł.

o właśnie, jeszcze ,,Alchemia,, na Kazimierzu. Mistrzostwo <3

Użytkownik Patoosia edytował ten post 09 kwiecień 2009 - 10:20

God is in the TV

,,To zawsze człowiek tworzył bogów, a nie bogowie tworzyli człowieka.,, A. LaVey

#7 Lavena

Stały bywalec

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 167 postów

Napisano 21 kwiecień 2009 - 17:19

Mnie sie tez podoba knajpka Ptasiek na Kazimierzu ;)

No i nie mozna tez zapomniec, ze w Prowincji na Brackiej jest pyszna czekolada ;)
"Patriotyzm powinien polegać na swoich; zbyt często zaś polega na nienawiści obcych."

Kazimierz Przerwa-Tetmajer

Zagłosuj :P

http://www.herbataip...zukaj/foto/3093

#8 EMOcjonalna o.O

`chicken, chicken !. <33

• Użytkownicy
  • PipPipPipPip
  • 893 postów

Napisano 06 maj 2009 - 21:24

Byłam w Krakowie tylko kilka razy po parę dni, alei tak mi się podoba...
Ślicznie tam jest, ten klimat ... ;)
Nie pamiętam nazwy, jest tam jednak taka fajna kawiarnia. :)
Niedaleko rynku ... :D

Zarejestruj się już teraz - Darmowe Słodycze ;x

Mój Menel ;> kliknij. proszę. proszę. proszę. ;D

Jeśli chcesz link do strony, na której za oglądanie reklam otrzymujesz doładowania do komórki - napisz do mnie na gg (7294195) ;)

I love dance, dance, dance !. <3

A najbardziej towarzyski. ;*
Dołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafika

1. 2. 3. Próba klawiatury. xDD

#9 lasiczka_poznan

Wyjadacz

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 409 postów

Napisano 07 maj 2009 - 20:13

Jezeli dobrze kojarze, to knajpka nazywala sie alchemia - super sprawa :)

#10 damcio

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 72 postów

Napisano 08 czerwiec 2009 - 11:27

Wyświetl postUżytkownik Patoosia dnia 8.04.2009, 20:17 napisał

-,,Stary Port,, przy Straszewskiego 27. Żeglarskie klimaty jak na tawernę przystało. W piątki często koncerty zespołów szantowych czy folkowych. Świetna atmosfera nie tylko dla amatorów tego sportu.

Uwielbiam ten bar.Mi tutaj najbardziej się podoba.Polecam

#11 upr

Wyjadacz

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 347 postów

Napisano 08 czerwiec 2009 - 11:30

polecam Drukarnie na podgórzu
http://www.upr.org.pl

Better keep it moving, kid
You don't know what you're doing here.
I see ya walkin' around, you're bound by only fantasies.
Thinking you're hard, you know it's not reality.
We all see, we know you're just a wannabe
So fool the world, but you can't fool me.

#12 olabora

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 5 postów

Napisano 13 lipiec 2009 - 14:03

A ja polecam Podgórze - bardzo klimatyczna dzielnica.
Dołączona grafika

#13 abricot

Hate hippies.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPip
  • 790 postów

Napisano 19 lipiec 2009 - 10:10

Zgadzam się z przedmówczynią - Podgórze jest zdecydowanie u mnie na pierwszym miejscu. Drukarnia ma swój klimat i mają niezłą gorącą czekoladę. Ktoś wcześniej wspomniał o Zakątku. Uwielbiam to miejsce. Od siebie dorzucę jeszcze pub Katedra na ulicy Poselskiej (po prawej stronie idąc Grodzką w stronę Wawelu). Świetna atmosfera i drinki w poniedziałek 40% taniej. :)

#14 rybka-plum

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 64 postów

Napisano 28 październik 2009 - 00:23

Ja na popołudniową herbatkę preferuję Dym. Piwo w Carpe lub Nowym Kuzynie. Stary Port idealny na wieczory przy gitarze. A szaleństwo do rana sporadycznie w Kitschu... Dość rozbieżne preferencje, ale jakoś w wielu różnych miejscach dobrze się czuję - albo to klimat Krakowa tak właśnie działa :)

#15 rumsztyk

Stały bywalec

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 182 postów

Napisano 29 październik 2009 - 11:10

Poranna kawa i przepyszne, świeżutkie kanapki w "pierwszym lokalu na ulicy Stolarskiej po lewej stronie idąc od małego rynku" długa nazwa, ale miejsce świetne :) No i mają tam prawdziwy krakowski browar: Smoczą Głowę ;) Na obiadek to różnie, ostatnio bardzo miły powiew Czech w Ceskiej Chodbzie tutaj można sobie ją zobaczyć. a Nocne imprezy - bez reguły zależy od nastroju, ale niestety wszędzie duuuzo ludzi a ścisku niecierpię :)
Z ciekawych miejsc to polecam jeszcze hotel Kossak z "oranżerią" na samej górze z najlepszą chyba panoramą na Kraków. Z fajnych widoczków to knajpa "u Romana" na Tomasza w Akademii Muzycznej.

#16 anecik

Stały bywalec

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 192 postów

Napisano 03 listopad 2009 - 21:57

No parę miejsc moich zostało już tu wymienionych przez przedmówców ale powtórzę ;]
Na obiadek do Gruzińskiego Chaczapauri, najlepiej na Siennej :)
Na piwko czy coś zwykle chadzam do "Nowej Młodej Polski", Do "Klubu Na Kotłowem", "Krainy Szeptów" na Kazimierzu
czy do "Pierwszego Lokalu Na Stolarskiej...".
Na Smoczej Głowie też tam byłam ;)

#17 polinea

Wyjadacz

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 428 postów

Napisano 22 lipiec 2010 - 21:57

swój niepowtarzalny klimat ma kawiarnia Scandale Royal na placu Szczepańskim, a niepowtarzalny klimat w połączeniu z pysznymi drinkami jest dla mnie synonimem najlepszego miejsca do odpoczynku i posiedzenia ze znajomymi, do tego w te upalne dni jest tam otwarty ogródek letni, także można poobserwować sobie Stare Miasto

#18 safarigirl

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 42 postów

Napisano 23 lipiec 2010 - 11:28

W Nowej Hucie fajny jest Klub Kombinator, przy teatrze Łaźnia Nowa. Był też CLub 1949 ale mohery tak zwane wytoczyły proces, że niby głośno (co było totalną bzdurą, bo nie mieli nawet koncesji na alkohol, więc żadnych dużych imprez nie było). Wiem że Club 1949 wróci, tylko będzie pod innym adresem i o ile wiem, ma to nastąpić wkrótce. Z miejsc bardziej na chillout niż imprezę, ale również w szerszym gronie to dobre jest Krakowskie Przedmieście koło Zabierzowa, można zrobić sobie tam grilla.

#19 jmichalska24

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 25 postów

Napisano 23 wrzesień 2010 - 14:12

Wyświetl postUżytkownik hellen dnia 05 listopad 2008 - 22:48 napisał

oczywiscie liczba pubow kawiarni itd. w rynku i na kazimierzu idzie w setki, jesli nie tysiace ale sami przeciez wiemy jak to jest jak przyjdzie co do czego i chce sie gdzies usiasc, napic cos dobrego lub podensic. stad tez pytanie o wasze ulubione i sprawdzone miejsca:) ktorych w krakowie z cala pewnoscia nie brakuje:)

Moim zdaniem fajnym miejscem jest restauracyjka Yummie. Podoba mi się tam nie tylko klimat, ale także obsługa. Nie muszę czekac nie wiadomo jak długo na zamówiony posiłek, jak to się często zdarza w innych miejscach. Serwują tam dobre żarcie, bo to coś na styl kuchni amerykańskiej. Więc człowiek wie, że się naje :)Na fastdeal.pl znajdziecie nawet teraz rabat na posiłek. To zapewne dodatkowy atut tego miejsca :ok:

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

#20 prawastopa

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 48 postów

Napisano 23 wrzesień 2010 - 14:27

Jeszcze tam nie byłam. Generalnie jednak Kraków ma to do siebie,że bez względu na to gdzie się trafi jest super. Zabrakło mi na tej liście Harris Piano Jazz bar, może ceny nie są tam najniższe ale można tam posłuchać naprawdę dobrej muzyki praktycznie każdego dnia. Kocham Kraków:)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych