Częstochowa
Rozpoczęty przez bad_M, 30 wrz 2008 19:11
66 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 03 sierpień 2011 - 13:19

ja tu mieszkałam..i mieszkam i wcale nie narzekam:)Podoba mi się to miasto pomimo brudu który zostawiają po sobie pielgrzymki...Los mnie tu rzucił...i w tym mieście mam zamiar zakończyć swój żywot:)KOCHAM CZĘSTOCHOWĘ
Kasia R.
Napisano 02 listopad 2011 - 10:55
Ja Częstochowę często odwiedzam, bo mam tam chłopaka, na alejach jest ładnie kiedy słonko zachodzi, ale generalnie czasami wszystkie te kościoły pielgrzymki, msze które wiecznie słychać w całym mieście mnie przerażają... za dużo tego zdecydowanie... czasami w niedziele o 7.00 rano budzą mnie odgłosy dobiegające z kościoła 
Ale okolice Częstochowy, wszystkie te wyżyny są cudowne
A gdzie fajnie można poimprezować?? Bo chłopak tez przyjezdny i chyba nieobeznany w temacie jest
A gdzie fajnie można poimprezować?? Bo chłopak tez przyjezdny i chyba nieobeznany w temacie jest
Napisano 09 luty 2012 - 21:26
A ja w Częstochowie pracuje i jakos nie mam powodu zeby narzekać na to miasto
No może troszkę mnie męczą msze i modły które czasem słychać na alejach
Napisano 09 luty 2012 - 22:00
Lubie to miasto, ale mieszkać wolałabym w innym mieście.
Użytkownik a.k.a edytował ten post 09 luty 2012 - 22:10
Kasia R.
Napisano 10 luty 2012 - 12:57
Użytkownik moniquemonique dnia 02 listopad 2011 - 10:55 napisał
Masz za to u mnie plusa
Co do imprezowania to w Mohito jest (a może było... nie wiem jak jest teraz) fajnie. Pod warunkiem, że nie ma wielkiego tłoku
Ale może jakiś bywalec imprez się jeszcze wypowie

Chociaż raz spróbuj wyolbrzymić szczęście zamiast problemu...
http://pomozpotrzebujacym.prv.pl/
http://jednoklikniecie.pl/
http://www.pustamiska.pl/index.php
Kasia R.
Napisano 12 kwiecień 2012 - 21:13
Ja jestem z Częstochowy i te wszystkie tabuny pielgrzymów wogóle nie robią na mnie wrażenia i problemu... się w tym wszystkim wychowałem i dla mnie jest to normalna rzecz, aż czasami mnie dziwi jak do jakiejś większej Warszawy czy Krakowa z uwagi na jakieś wydarzenie typu Pielgrzymka Papieża, pogrzeb Kaćzyńskich.. się podniejacają że tłumy ludzi do tych miast przywitają, i robią z tego nieziemski problem ?!
Teraz od ponad roku mieszkam w nieziemskim Wrocławiu i z przykrością muszę stwierdzić iż Częstochowa podupada, nie ma określonego kierunku rozwoju, młodzi wyjeżdżają nie tylko za granice,ale równie często do innych, lepiej rozwijających się miast Polski...A TO MIASTO MA TAKI POTENCJAŁ !!! a jeśli chodzi o te 4mln pielgrzymów rocznie, to nawet 10zł w mieście nie zostawiają, baa ze szczytu Jasnogórskiego mało kto schodzi do centrum... zresztą kto z poza Czestochowy wie że to miasto ma 240 tys mieszkańców i jest większe od Opola (dwa razy), Torunia, Kielc, Zielonej Góry,Gorzowa Wlk, Rzeszowa...czyli miast które sąstolicami województw
Teraz od ponad roku mieszkam w nieziemskim Wrocławiu i z przykrością muszę stwierdzić iż Częstochowa podupada, nie ma określonego kierunku rozwoju, młodzi wyjeżdżają nie tylko za granice,ale równie często do innych, lepiej rozwijających się miast Polski...A TO MIASTO MA TAKI POTENCJAŁ !!! a jeśli chodzi o te 4mln pielgrzymów rocznie, to nawet 10zł w mieście nie zostawiają, baa ze szczytu Jasnogórskiego mało kto schodzi do centrum... zresztą kto z poza Czestochowy wie że to miasto ma 240 tys mieszkańców i jest większe od Opola (dwa razy), Torunia, Kielc, Zielonej Góry,Gorzowa Wlk, Rzeszowa...czyli miast które sąstolicami województw
Najpopularniejsze frazy z tematu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych