Skocz do zawartości

Dentysta Gliwice

Częstochowa

• Nie możesz odpowiedzieć
66 odpowiedzi w tym temacie

#61 monaco

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 1 postów

Napisano 03 sierpień 2011 - 13:19

ja tu mieszkałam..i mieszkam i wcale nie narzekam:)Podoba mi się to miasto pomimo brudu który zostawiają po sobie pielgrzymki...Los mnie tu rzucił...i w tym mieście mam zamiar zakończyć swój żywot:)KOCHAM CZĘSTOCHOWĘ:)

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

dentysta Gliwice

#62 moniquemonique

Wyjadacz

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 507 postów

Napisano 02 listopad 2011 - 10:55

Ja Częstochowę często odwiedzam, bo mam tam chłopaka, na alejach jest ładnie kiedy słonko zachodzi, ale generalnie czasami wszystkie te kościoły pielgrzymki, msze które wiecznie słychać w całym mieście mnie przerażają... za dużo tego zdecydowanie... czasami w niedziele o 7.00 rano budzą mnie odgłosy dobiegające z kościoła :P

Ale okolice Częstochowy, wszystkie te wyżyny są cudowne :)

A gdzie fajnie można poimprezować?? Bo chłopak tez przyjezdny i chyba nieobeznany w temacie jest :D

#63 mysza6000

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 73 postów

Napisano 02 listopad 2011 - 11:31

ja byłam w tamtym roku w Częstochowie piękne miejsce świetne miejsca do zwiedzania zwiedzałam Bazylikę jasnogórską, Kościół św. Barbary i Andrzeja.
Naprawdę warto zwiedzić Częstochowę polecam :)
Dołączona grafika
ZAPRASZAM DARMOWE NAGRODY

#64 grosiu

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 6 postów

Napisano 09 luty 2012 - 21:26

A ja w Częstochowie pracuje i jakos nie mam powodu zeby narzekać na to miasto :) No może troszkę mnie męczą msze i modły które czasem słychać na alejach :)

#65 a.k.a

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 1 postów

Napisano 09 luty 2012 - 22:00

Lubie to miasto, ale mieszkać wolałabym w innym mieście.

Użytkownik a.k.a edytował ten post 09 luty 2012 - 22:10

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

#66 katja22

...

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2238 postów

Napisano 10 luty 2012 - 12:57

Wyświetl postUżytkownik moniquemonique dnia 02 listopad 2011 - 10:55 napisał

Ale okolice Częstochowy, wszystkie te wyżyny są cudowne :)

Masz za to u mnie plusa ;)

Co do imprezowania to w Mohito jest (a może było... nie wiem jak jest teraz) fajnie. Pod warunkiem, że nie ma wielkiego tłoku :P
Ale może jakiś bywalec imprez się jeszcze wypowie :) Dla mnie życie studenckie się skończyło :)

Dołączona grafika

Chociaż raz spróbuj wyolbrzymić szczęście zamiast problemu...

http://pomozpotrzebujacym.prv.pl/
http://jednoklikniecie.pl/
http://www.pustamiska.pl/index.php

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

#67 Ricky23

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 7 postów

Napisano 12 kwiecień 2012 - 21:13

Ja jestem z Częstochowy i te wszystkie tabuny pielgrzymów wogóle nie robią na mnie wrażenia i problemu... się w tym wszystkim wychowałem i dla mnie jest to normalna rzecz, aż czasami mnie dziwi jak do jakiejś większej Warszawy czy Krakowa z uwagi na jakieś wydarzenie typu Pielgrzymka Papieża, pogrzeb Kaćzyńskich.. się podniejacają że tłumy ludzi do tych miast przywitają, i robią z tego nieziemski problem ?!
Teraz od ponad roku mieszkam w nieziemskim Wrocławiu i z przykrością muszę stwierdzić iż Częstochowa podupada, nie ma określonego kierunku rozwoju, młodzi wyjeżdżają nie tylko za granice,ale równie często do innych, lepiej rozwijających się miast Polski...A TO MIASTO MA TAKI POTENCJAŁ !!! a jeśli chodzi o te 4mln pielgrzymów rocznie, to nawet 10zł w mieście nie zostawiają, baa ze szczytu Jasnogórskiego mało kto schodzi do centrum... zresztą kto z poza Czestochowy wie że to miasto ma 240 tys mieszkańców i jest większe od Opola (dwa razy), Torunia, Kielc, Zielonej Góry,Gorzowa Wlk, Rzeszowa...czyli miast które sąstolicami województw ;)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych