soczewki kontaktowe w ciąży
Rozpoczęty przez lopatka, 30 wrz 2008 17:55
14 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 30 wrzesień 2008 - 17:55

Witam planuję z mężem dziecko. Ostatnio koleżanka powiedziała mi że podczas ciąży nie będę mogła nosić soczewek kontaktowych. Chciałam się dowiedzieć czy to prawda? A jeżeli tak to może ktoś umie to wytłumaczyć jaki wpływ mają soczewki na płód? bo sama nie jestem w stanie sobie tego wyobrazić.
Kasia R.
Napisano 30 wrzesień 2008 - 21:01

bedziesz mogła nosić soczewki ale z tego co wiem, to po prostu w czasie ciąży możesz mieć większe problemy z nawilżeniem oka (tak jak podczas brania tabletek antykoncepcyjnych). ale to nie jest w sumie wielki problem, bo można sobie kupić dobre kropelki i już
Miłość jest to jakieś nie wiadomo co, przychodzące nie wiadomo skąd i nie wiadomo jak, i sprawiające ból nie wiadomo dlaczego.
(Luis Vaz de Camoes)
(Luis Vaz de Camoes)
Kasia R.
Napisano 04 styczeń 2009 - 18:32
czasem w czasie ciąży występuje nietolerancja soczewek, nawet jeżeli do tej pory nosiłaś je bez problemów. soczewki nie wpływają na ciążę, nie zaszkodzą jej, ale noszenie ich może się okazać u niektórych osób bardzo uciążliwe
Napisano 03 sierpień 2009 - 16:04
Można nosić a jeśli byłyby problemy z nawilżaniem to soczewkami o najniższej zawartości wody są air optix night and day więc jak coś to polecam są dosyć drogie ale kupuje w sklepie internetowym okokontakt.pl i tam cena jest znośna.
Napisano 31 sierpień 2009 - 11:09
zakazu noszenia soczewek nie ma
i mówi Ci to położna 
Czasem mogą wystapić jakies nietolerancje, problem suchego oka itp- o czym pisały już koleżanki.
Skonsultuj to ze swoim ginekologiem. I ew. z optykiem.
Zamawianie przez internet jest korzystne cenowo, ale przy pierwszej parze soczewek trzeba iść do lekarza.
Koleżanka zamawia przez Internet i mówi, że czuje pewien dyskomfot w oku( szybciej jej się męczą i wysuszają) nosząc soczewki zamówione z netu. Te kupowane w salonach nosi się jej lepiej. Mimo iż to pozornie te same soczewki.
Czasem mogą wystapić jakies nietolerancje, problem suchego oka itp- o czym pisały już koleżanki.
Skonsultuj to ze swoim ginekologiem. I ew. z optykiem.
Zamawianie przez internet jest korzystne cenowo, ale przy pierwszej parze soczewek trzeba iść do lekarza.
Koleżanka zamawia przez Internet i mówi, że czuje pewien dyskomfot w oku( szybciej jej się męczą i wysuszają) nosząc soczewki zamówione z netu. Te kupowane w salonach nosi się jej lepiej. Mimo iż to pozornie te same soczewki.
Napisano 06 wrzesień 2009 - 12:00
http://www.forum.bau...ci%C4%85%C5%BCy
tutaj masz link do wątku w którym zadałam pytanie ekspertowi.
tutaj masz link do wątku w którym zadałam pytanie ekspertowi.
Kasia R.
Dodaj odpowiedź

Ostatnie frazy z forum
- miesiączka 2 tygodnie
- za pierwszym razem mozna zajsc w ciaze
- jak opóźnić okres
- Jakie jest prawdopodobienstwo zajscia w ciaze podczas dni plodnych
- czy bez spuszczenia sie w srodku mozna zajsc w ciae
- co jeśli sperma dostanie sie do macicy
- seroxat a ciąża