Nie Planowana Ciąża. Pomóżcie!
Napisano 30 grudzień 2005 - 21:27
1. W jakim odstępie czasowym od ewentualnego zajścia w ciążę mogę wykonać test ciążowy i jaka jest jego wiarygodność (średnio)?
2. Gdzie mogę dostać tabletki wczesnoporonne i ile takowe średnio kosztują?
Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc.
Kasia R.
Napisano 30 grudzień 2005 - 21:40
test możesz zrobić już ok 7 dnia po współżyciu ale niestety nie będzie on zbyt wiarygodny, najlepiej kilka dni po spodziewanej miesiączce wykonać test, po tabletki wczesnoporonne (Postinor) musisz się zgłosić do ginekologa, niestety nie wiem ile one kosztują ale powinno się je chyba przyjąć w jak najkrótszym czasie (24h) od domniemanego zapłodnienia.
Pozdrawiam
kto przynosił szczęście
został sam więc wziąłem go
szczęścia było więcej..."
Napisano 30 grudzień 2005 - 22:04
Wiesz ja mam rowniez problem bo moge byc z ciazy poniewaz pekla nam prezerwatywa i rowniez sie boje.
,,Jest rzeczą równie rozsądną ukazać jakiś rodzaj uwięzienia przez inny, jak ukazać coć, co istnieje rzeczywiście, przez coś innego, co nie istnieje"

Galeria =)
Cofnąć czas....
On zaczepia się o kant miednicy jej...
Napisano 31 grudzień 2005 - 12:06
"Wiara jest także, jeżeli ktoś zrani
Nogę kamieniem i wie, że kamienie
Są po to, by nogi nam raniły" /C. Miłosz/
"Nigdy mnie nie kochał-szepcze-podły kłamca; Skąd wiesz?Ktoś mówi Ci że jest noc pokazuje księżyc;Po 12 godzinach nazwiesz go kłamcą?"
Odlicznik :D
Napisano 31 grudzień 2005 - 12:23
Kasia R.
Napisano 31 grudzień 2005 - 19:25
Napisano 31 grudzień 2005 - 22:51
Napisano 31 grudzień 2005 - 23:01
Napisano 31 grudzień 2005 - 23:05
Napisano 19 styczeń 2006 - 21:08
A następnym razem pamiętaj - leć do lekarza, albo najlepiej mieć już w domku wcześniej takie tabletki, tak dla świętego spokoju ..
Napisano 21 styczeń 2006 - 17:55
Użytkownik Flexy dnia 30.12.2005, 21:40 napisał
test możesz zrobić już ok 7 dnia po współżyciu ale niestety nie będzie on zbyt wiarygodny, najlepiej kilka dni po spodziewanej miesiączce wykonać test, po tabletki wczesnoporonne (Postinor) musisz się zgłosić do ginekologa, niestety nie wiem ile one kosztują ale powinno się je chyba przyjąć w jak najkrótszym czasie (24h) od domniemanego zapłodnienia.
Pozdrawiam
Chodzi Ci o Postinor Duo który trzeba wziąść w jaknajkrótszym czasie od stosunku ale nie później niż do 72 godzin. A tak w ogóle to nie są wczesnoporonne, nawet nie wiem czy wczesnoporonne dostaniesz tak na legalu u ginekologa bo tak to mogą dostać chyba tylko zgwałcone laski, a te co po prostu wpadły musza chyba na lewo załatwiać...tak jak skrobankę. Żeby się naprawde przekonać czy się jest w ciąży najlepiej iść do ginekologa i wiesz wszystko, test to początek ale czasami nie warto się opierać na jego wyniku nawet jeśli pokazał że nie zaszło się nie można się do końca cieszyć.
Napisano 22 marzec 2006 - 11:45
Użytkownik Asia82 dnia 30.12.2005, 21:27 napisał
1. W jakim odstępie czasowym od ewentualnego zajścia w ciążę mogę wykonać test ciążowy i jaka jest jego wiarygodność (średnio)?
2. Gdzie mogę dostać tabletki wczesnoporonne i ile takowe średnio kosztują?
Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc.
w woli jasnosci test mozna zrobic juz tydzien pos tosunklu ale najpewniejszy wynik daje w dnius podziewanej @, co do tabletek to postinor nie jest tabletka wczesnoporonna tylko tabletka o duzym stezeniu hormonow podanwana do 72 h po stosunku, w nmaszym krkju tabletki wczesnoporonne sa zabronione takze zaden szanujacy sie ginekolog wam ich nie poda a w atptekach ich nie maja, tabletki wczesniporonne podaje sie do 8 tc (tygodnia ciazy) i polegaja one na tym ze doprowadzaja do poronienai juz zaplodnionego jajeczka, natomiast postinor dziala na zasadzie ze nie dochodzi wogole do zaplodnienia chyba ze zbyt pozno ktos wzioal to nie dochodzi do zagniezdzenia jajeczka w endometrium a tym samym do ciazy
Napisano 22 marzec 2006 - 14:49
Napisano 18 kwiecień 2006 - 11:39
Napisano 26 czerwiec 2010 - 19:32
po prostu porażka jaka ja pusta jestem głowe zatopiłam w alkoholu i cześć...
a jeszcze dzisiaj sobota jutro niedziela dopiero w poniedziałek do ginekologa mam nadzieje ze zapisze mi tabletki..
Kasia R.
Najpopularniejsze frazy z tematu
- tabletki wczesnoporonne
- ile kosztują tabletki wczesnoporonne
- tabletka wczesnoporonna
- ile kosztuje tabletka 72 godziny
- czy ginekolog przepisze tabletki poronne
- ile kosztują tabletki poronne
- ile kosztuja tabletki wczesnoporonne
- ile kosztuje tabletka wczesnoporonna
- tabletki poronne ginekolog
- ginekolog tabletki poronne