Skocz do zawartości

Dentysta Gliwice

- - - - -

Nie Planowana Ciąża. Pomóżcie!

19 odpowiedzi w tym temacie

#1 Asia82

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 1 postów

Napisano 30 grudzień 2005 - 21:27

Mam dwa pytania:
1. W jakim odstępie czasowym od ewentualnego zajścia w ciążę mogę wykonać test ciążowy i jaka jest jego wiarygodność (średnio)?
2. Gdzie mogę dostać tabletki wczesnoporonne i ile takowe średnio kosztują?
Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc.

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

Gliwice dentysta

#2 Flexy

Stały bywalec

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 177 postów

Napisano 30 grudzień 2005 - 21:40

@Asia82
test możesz zrobić już ok 7 dnia po współżyciu ale niestety nie będzie on zbyt wiarygodny, najlepiej kilka dni po spodziewanej miesiączce wykonać test, po tabletki wczesnoporonne (Postinor) musisz się zgłosić do ginekologa, niestety nie wiem ile one kosztują ale powinno się je chyba przyjąć w jak najkrótszym czasie (24h) od domniemanego zapłodnienia.
Pozdrawiam
"...W moim domu mieszkał ktoś
kto przynosił szczęście
został sam więc wziąłem go
szczęścia było więcej..."

#3 Kocurekola

Czarna Mamba

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3193 postów

Napisano 30 grudzień 2005 - 22:04

Hej Asia jesli chodzi o test to nalezy go wykonac najlepiej na kilka dni po spodziewanej miesiaczce tabletki wczesnoporonne to Postinor kosztuja ok 60 zl wydaje sei z przepisu lekarza ginekooga i mozna je zazyc w ciagu 72 godzin od wspolzycia. Polecam stronke http://www.wpadka.pl/
Wiesz ja mam rowniez problem bo moge byc z ciazy poniewaz pekla nam prezerwatywa i rowniez sie boje.
MiŁoŚć JeSt jAk WiATr... niE WiDziSz jEj, aLe CzUjeSz.

,,Jest rzeczą równie rozsądną ukazać jakiś rodzaj uwięzienia przez inny, jak ukazać coć, co istnieje rzeczywiście, przez coś innego, co nie istnieje"

Dołączona grafika

Galeria =)

Cofnąć czas....
On zaczepia się o kant miednicy jej...

#4 jelonek

how can I ever change things that I feel?

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 1498 postów

Napisano 31 grudzień 2005 - 12:06

Z tym ze Postinor to nie tabletki wczesnoporonne, tylko postkoitalne. To znaczy, chodzi mi o to, ze czesto mija wiecej czasy niz 72 godziny i to nie znaczy, ze juz nic nie mozna zrobic. Wczesnoporonne mozna stosowac jeszcze duzo pozniej- nie wiem do kiedy, ale w calym pierwszym miesiacu na pewno. Tlko ze one sa duzo mniej obojetne dla zdrowia niz Postinor...I przepisuje je chyba ginekolog, w odroznieniu od Postinoru, ktory moze przepisac kazdy lekarz pierwszego kontaktu.
"Wiara jest wtedy gdy nie wierzysz ze to co przeszle bylo klamstwem a to co terazniejsze jest zlym snem." /M. Fox/
"Wiara jest także, jeżeli ktoś zrani
Nogę kamieniem i wie, że kamienie
Są po to, by nogi nam raniły" /C. Miłosz/
"Nigdy mnie nie kochał-szepcze-podły kłamca; Skąd wiesz?Ktoś mówi Ci że jest noc pokazuje księżyc;Po 12 godzinach nazwiesz go kłamcą?"

Odlicznik :D

#5 Ribana

Veritas vincit!!!

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2128 postów

Napisano 31 grudzień 2005 - 12:23

Hm moje zdanie jest takie,ze mogłas od razu na drugi dzien leciec do ginekologa,zapisałby ci te tabletki o ktorych mowia "po".Nie wiem dlaczego zwlekasz i pisezsz tutaj.Skoro wiesz,ze takie cos istnieje i ze te tabletki mozna w ciagu 2 dni bodajze przyjac,to trzeba to zrobic natychmiast.
Dołączona grafika

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

#6 nika19

........

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 13077 postów

Napisano 31 grudzień 2005 - 18:42

kurcze ja tez bym biegla do ginekologa :/
Dołączona grafika

#7 Ich

Stały bywalec

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 295 postów

Napisano 31 grudzień 2005 - 19:25

ja tak sam bym leciała do lekarza...po co zwlekac?

#8 nika

................

• Zbanowani
  • 6457 postów

Napisano 31 grudzień 2005 - 22:51

Jak widac autorka postu ma male pojecie o takich sprawach , a szkoda bo to czasami sie w zyciu przydaje ;)
Do widzenia kochani !!!!!!!

#9 nika19

........

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 13077 postów

Napisano 31 grudzień 2005 - 22:54

czas gra na niekorzysc, teraz to juz raczej zadnego ginekologa nie znajdzie i jutro tez, wiec raczej trzeba wierzyc, ze nic z tego nie bedzie!
Dołączona grafika

#10 nika

................

• Zbanowani
  • 6457 postów

Napisano 31 grudzień 2005 - 23:01

Niewiem czemu ludzie w takich chwilach zamiast pedzic do lekarza , leca na forum :D tu sie nierozdaje tabletek wczesnoporonnych :P

#11 nika19

........

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 13077 postów

Napisano 31 grudzień 2005 - 23:03

moze po prostu mysla, ze rozwiejemy ich watpliwosci i powiemy ze zajscie w ciaze bylo niemozliwe :) ?
Dołączona grafika

#12 nika

................

• Zbanowani
  • 6457 postów

Napisano 31 grudzień 2005 - 23:05

No niestety testem ciazowym nie jestem :D

#13 nika19

........

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 13077 postów

Napisano 31 grudzień 2005 - 23:08

no ja tez niestety nie :D aj kazdy robi to co uwaza za sluszne, jak bedzie to to nie bedzie moj brzuszek :)
Dołączona grafika

#14 olgus

Stały bywalec

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 175 postów

Napisano 19 styczeń 2006 - 21:08

Oj Asiu, modlimy się, żeby nie było tego bobaska:)
A następnym razem pamiętaj - leć do lekarza, albo najlepiej mieć już w domku wcześniej takie tabletki, tak dla świętego spokoju ..
[font=Georgia][size=6][color=#3366FF]

#15 FaBiŚ

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 139 postów

Napisano 21 styczeń 2006 - 17:55

Wyświetl postUżytkownik Flexy dnia 30.12.2005, 21:40 napisał

@Asia82
test możesz zrobić już ok 7 dnia po współżyciu ale niestety nie będzie on zbyt wiarygodny, najlepiej kilka dni po spodziewanej miesiączce wykonać test, po tabletki wczesnoporonne (Postinor) musisz się zgłosić do ginekologa, niestety nie wiem ile one kosztują ale powinno się je chyba przyjąć w jak najkrótszym czasie (24h) od domniemanego zapłodnienia.
Pozdrawiam

Chodzi Ci o Postinor Duo który trzeba wziąść w jaknajkrótszym czasie od stosunku ale nie później niż do 72 godzin. A tak w ogóle to nie są wczesnoporonne, nawet nie wiem czy wczesnoporonne dostaniesz tak na legalu u ginekologa bo tak to mogą dostać chyba tylko zgwałcone laski, a te co po prostu wpadły musza chyba na lewo załatwiać...tak jak skrobankę. Żeby się naprawde przekonać czy się jest w ciąży najlepiej iść do ginekologa i wiesz wszystko, test to początek ale czasami nie warto się opierać na jego wyniku nawet jeśli pokazał że nie zaszło się nie można się do końca cieszyć.

#16 Kotecek

Stały bywalec

• Bez aktywacji
  • PipPip
  • 281 postów

Napisano 22 marzec 2006 - 11:45

Wyświetl postUżytkownik Asia82 dnia 30.12.2005, 21:27 napisał

Mam dwa pytania:
1. W jakim odstępie czasowym od ewentualnego zajścia w ciążę mogę wykonać test ciążowy i jaka jest jego wiarygodność (średnio)?
2. Gdzie mogę dostać tabletki wczesnoporonne i ile takowe średnio kosztują?
Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc.

w woli jasnosci test mozna zrobic juz tydzien pos tosunklu ale najpewniejszy wynik daje w dnius podziewanej @, co do tabletek to postinor nie jest tabletka wczesnoporonna tylko tabletka o duzym stezeniu hormonow podanwana do 72 h po stosunku, w nmaszym krkju tabletki wczesnoporonne sa zabronione takze zaden szanujacy sie ginekolog wam ich nie poda a w atptekach ich nie maja, tabletki wczesniporonne podaje sie do 8 tc (tygodnia ciazy) i polegaja one na tym ze doprowadzaja do poronienai juz zaplodnionego jajeczka, natomiast postinor dziala na zasadzie ze nie dochodzi wogole do zaplodnienia chyba ze zbyt pozno ktos wzioal to nie dochodzi do zagniezdzenia jajeczka w endometrium a tym samym do ciazy

#17 mała*czarna

Guru

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 5719 postów

Napisano 22 marzec 2006 - 14:49

Najlepiej będzie jak pójdziesz do ginekologa będziesz miała 100% pewności.
KEEP CALM AND PARTY ON! OH, FUCK EVERYTHING ;D

#18 ComeBabyToMe

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 28 postów

Napisano 18 kwiecień 2006 - 11:39

Test robi się po 7 dniach od zapołodnienia... Ale dodać należy do tego jeszcze 3 dni... Bo tyle plemniki żyją w pochwie w najlepszych warunkach... Więc po około 10 dniach... Jeśli chcesz zrobić test przed miesiączką... To wykonaj go z porannym moczem... Po za tym największa wiarygodność wyniku jest w dniu spodziewanej miesiączki... Jeśli od stostunku nie minęły 72 godziny to leć do lekarza pierwszego kontaktu, albo ginekologa i poproś o Prostinor... Kosztuje około 60 złotych... Są to 2 tabletki... 1 powinnaś zażyć, jak najszybciej... A 2 tak jak powie Ci lekarz... A co do tabletek wczesnoporonnych tą są zakazane w Polsce, tak samo jak i aborcja... Trudno zatem będzie znajść Ci takiego lekarza, który będzie je posiadał... Prostinor nie jest tabletką wczenoporonną, zagęszcza on śluz uniemożliwiając dotarcie plemników do jajeczka... Zatem, jeśli masz jeszcze czas... Biegnij do lekarza!!!

#19 ania92r

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 2 postów

Napisano 26 czerwiec 2010 - 19:32

no ja wczoraj też zabalowałam... i teraz też mam myśli a jeszcze mam dni płodne...
po prostu porażka jaka ja pusta jestem głowe zatopiłam w alkoholu i cześć...
a jeszcze dzisiaj sobota jutro niedziela dopiero w poniedziałek do ginekologa mam nadzieje ze zapisze mi tabletki..

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

#20 Althaea

~.~

• HalfMod
  • 2306 postów

Napisano 26 czerwiec 2010 - 19:36

Nie odkopuj starych tematów.

Użytkownik Althaea edytował ten post 26 czerwiec 2010 - 19:37