Skocz do zawartości

Dentysta Gliwice

- - - - -

Przepisać się do innej klasy!

18 odpowiedzi w tym temacie

#1 M.K

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 10 postów

Napisano 21 wrzesień 2008 - 14:09

Witam! Chodzę do technikum, do pierwszej klasy na profil Obsługa Turystyczna. Nie podoba mi się tam, ani kierunek, ani klasa, nic. Moja koleżanka chodzi do tej samej szkoły, również pierwsza klasa, lecz na profil Kucharz. Mamy ponad połowę tych samych nauczycieli, jest początek roku więc nie było prawie żadnych sprawdzianów itp. Mamy te same przedmioty ogólnokształcące, nasze klasy różnią sie tylko przedmiotami zawodowymi, czyli trzema. I teraz moje pytanie: czy mogę się jeszcze przepisać do jej klasy? Bardzo mi zależy, ponieważ jeśli te 4 lata mam spędzić w tej szkole, to chcę abym dobrze sie tam czuła. Proszę pomóżcie... Jestem zdecydowana, tylko nie wiem czy już nie jest za późno :(

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

dentysta Gliwice

#2 er-zet

can you read my mind?

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2438 postów

Napisano 21 wrzesień 2008 - 14:48

Przejdź się do dyrektora i zapytaj go najlepiej czy to by było możliwe. Wg mnie tak, bo przecież dopiero wrzesień jest, ale jak mówiłem, zależy to tylko od dyrektora.

#3 kundzia_14

Guru

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2524 postów

Napisano 21 wrzesień 2008 - 16:03

A u nas w szkole jeszcze dodatkowo rodzic musi napisać podanie i dopiero wtedy można się przepisać.
Ale najlepiej dowiedzieć się u źródła, czyli u dyrektora :]
-You are going for certain death.
-Every death is certain.

Dołączona grafika

#4 M.K

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 10 postów

Napisano 21 wrzesień 2008 - 18:24

Hmm mówicie, że do dyrektora? A nie lepiej do wychowawcy na sam początek?

#5 kundzia_14

Guru

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2524 postów

Napisano 21 wrzesień 2008 - 18:36

Można, ale i tak on raczej skieruje Cię do dyrektora... więc jak wolisz, może faktycznie lepiej, żeby wychowawca wcześniej wiedział o tym. Tylko pewnie będzie chciał wiedzieć dlaczego chcesz sie przepisać itd. więc lepiej się przygotuj na taką rozmowę :]
-You are going for certain death.
-Every death is certain.

Dołączona grafika

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

#6 robaldo

Wyjadacz

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 466 postów

Napisano 21 wrzesień 2008 - 18:37

pewnie, że się da :)

Dołączona grafika
Oto kamikadze przejmuje nad umysłem władzę xD

#7 Szałwia.

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 93 postów

Napisano 21 wrzesień 2008 - 18:53

Poinformuj wychowawce i idź do dyrekcji szkoły ;-)
gdybyś znalazła kogoś na wymianę z tamtej klasy, byłby mniejszy problem, oczywiście jeżeli nie ma miejsc, różnie to bywa na początku roku szkolnego ;)

'krok za krokiem krok niesie Cię pozytywna myśl, że nie jest źle, że to wszystko ma jakiś sens'.

#8 M.K

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 10 postów

Napisano 21 wrzesień 2008 - 19:01

Wiem, że jest miejsce, bo jedna dziewczyna się wypisała kilka dni temu. To jutro pójdę do wychowawcy, powiem mu o co chodzi, że źle się czuję w tej klasie i nie odpowiada mi kierunek. Tylko on już sie pytał w mojej klasie, czy ktos chce sie wypisać, wtedy jeszcze nie wiedzialam i nie zgłosiłam się, więc teraz sie obawiam że może być za późno:(

#9 lightangel

Wyjadacz

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 319 postów

Napisano 21 wrzesień 2008 - 22:15

Na pewno nie jest za późno! Tak jak napisałaś: skoro masz się męczyć w tej szkole 4 lata, to lepiej, że tak powiem, usytuuj się tam, gdzie TOBIE odpowiada. Czuć się dobrze w klasie a tym samym w szkole, to bardzo ważne. Przynajmniej dla mnie :papa:

#10 M.K

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 10 postów

Napisano 22 wrzesień 2008 - 14:19

Witam! Dziś byłam u wychowawcy, powiedziałam jak sprawa wygląda, więc skierował mnie do sekretariatu. Tam dowiedziałam się, że "nie ma miejsca" w klasie do której chcę się przenieść...:( Jak już pisałam, jedna dziewczyna wypisała się stamtąd bodajże w przeszłym tygodniu i nikt nie wszedł na jej miejsce. Może uda mi się znaleźć kogoś, z tamtej klasy, kto zamieni się ze mną miejscami. Niestety są bardzo małe szanse na to, bo nikt stamtąd nie chce się wypisywać, a już na pewno nie do mojej klasy, bo już "wyrobiliśmy" sobie opinie kujonów i wszyscy wiedzą, że nie ma w tej klasie zgrania, tylko jest (już na początku roku) wyścig szczurów. Dlatego też i ja nie chcę tam dłużej zostać, jak pomyśle, że mam przez 4 kolejne lata życia znosić to wszystko:( W klasie, do której chcę się przepisać znam dużo osób, jak oni bardzo się cieszyli, że być może będę chodziła z nimi razem do klasy...Nie wiem już czy cokolwiek mi się uda:(
P.S. Dyrektora w szkole nie ma, nie wiem gdzie jest, będzie dopiero bodajże w przyszłym tygodniu...

#11 er-zet

can you read my mind?

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2438 postów

Napisano 22 wrzesień 2008 - 14:34

No to poczekaj na dyrektora, i wtedy jeszcze raz spróbuj. Wiesz jakie to są panie w sekretariacie czasem... Nie zniechęcaj się :)

#12 M.K

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 10 postów

Napisano 22 wrzesień 2008 - 14:43

Oczywiście będę walczyć, ale jeśli w tej klasie są 33 osoby to czy opłaca się w ogóle starać o to przeniesienie? Przecież będzie już nas za dużo:( Myślicie, że jak moja mama by się tam przeszła, tzn do tej pani w sekretariacie i podkoloryzowała troszkę sytuację to dało by to jakiś efekt? Wiecie, oni zawsze inaczej rozmawiają z uczniem, a inaczej z rodzicem.

#13 er-zet

can you read my mind?

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2438 postów

Napisano 22 wrzesień 2008 - 17:05

Wyświetl postUżytkownik M.K dnia 22.09.2008, 15:43 napisał

Oczywiście będę walczyć, ale jeśli w tej klasie są 33 osoby to czy opłaca się w ogóle starać o to przeniesienie? Przecież będzie już nas za dużo:( Myślicie, że jak moja mama by się tam przeszła, tzn do tej pani w sekretariacie i podkoloryzowała troszkę sytuację to dało by to jakiś efekt? Wiecie, oni zawsze inaczej rozmawiają z uczniem, a inaczej z rodzicem.
33 osoby to nie tak znowu 'za dużo', jeśli ci zależy, to staraj się o przeniesienie, przecież nic nie stracisz, nikt cię za to nie wyrzuci ze szkoły :)

#14 M.K

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 10 postów

Napisano 22 wrzesień 2008 - 17:10

Będę próbować. Ale moja mama sie uparła że tam pójdzie porozmawiać a ja nie wiem czy to jest dobry pomysł.

#15 robaldo

Wyjadacz

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 466 postów

Napisano 23 wrzesień 2008 - 00:59

yyyyyyyy a mi się wydaje, że rodzic to podstawa do przeprowadzenia takiej akcji, jak sie domyślam nie masz 18 lat, więc rodzic podejmuje większość decyzji za Ciebie w szkole:) Wydaje mi się, że po wizycie mamy, Twoje przejście do klasy docelowej stanie się faktem :)

Dołączona grafika
Oto kamikadze przejmuje nad umysłem władzę xD

#16 M.K

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 10 postów

Napisano 23 wrzesień 2008 - 17:19

Jutro ma być już dyrektor:) Więc moja mama pójdzie jednak do niego i zobaczy co da sie zrobić. Dziś dowiedziałam się, że aż 5 osób jeszcze się chce wypisać z mojej klasy, więc widać nie tylko ja źle się w niej czuję. Dowiedziałam się też, że w klasie powinno być 30 osób i że i tak w każdej klasie jest ta liczba przekroczona. Ale czy ten dyrektor może mnie nie chcieć przepisać (bo "nie ma miejsc"), skoro jedna dziewczyna jak już wspominałam się wypisała stamtąd? Wydaje mi się że przecież mogłabym wejść na jej miejsce...

#17 er-zet

can you read my mind?

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2438 postów

Napisano 23 wrzesień 2008 - 20:48

Hmm... no nie wiem czy tak fajnie, że wszyscy z twojej klasy się chcą przenosić, bo co jak się okaże, że oni też chcą tam gdzie ty? Nie pójdzie nikt - no bo by było za dużo miejsc, a na jakiej zasadzie 'przydzielą' do klasy? No ale niech mama idzie i zobaczy co się da zrobić.

#18 M.K

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 10 postów

Napisano 24 wrzesień 2008 - 15:48

Ech, co za instytucja, ta szkoła...;/ Dziś jeszcze nie było dyrektora...Jak go jutro nie będzie to po prostu nie wytrzymam:( Wiem, że tylko ja chcę się przepisać do kucharskiej klasy, inni nie chcą tam, gdzie ja. Czyli jakby "się znalazło miejsce" to tylko ja jestem chętna:P

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

#19 Woluś

Wyjadacz

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 323 postów

Napisano 24 wrzesień 2008 - 18:45

Uwierz mi, że te profile będą się jeszcze różniły od siebie ;)
Pierwsza klasa zawsze jest taka tylko parę przedmiotów praktycznych, później już dochodzą nowe...
W klasie powinno być max 30 osób, prawda, minimalnie 15 u nas zrobili klasę łączoną jest 32...
Ale nie o tym mowa... :P
Skoro tyle osób chce się przepisać to może koleżankę namów na ten profil co Ty ?? Razem się pomęczycie ;)
Wyścig szczurów jest zawsze na początku... Z czasem znajdziecie wspólny język... Gdybym sam miał wybierać wybrałbym klasę o wyższym poziomie nauczania, zobaczysz, to zaprocentuje w przyszłości...

Praca, która zmieni Twoje życie ??

MLM <-- chcesz wiedzieć więcej pisz :)

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych