Skocz do zawartości

Dentysta Gliwice

- - - - -

Co jeśc podczas odchudzania?

24 odpowiedzi w tym temacie

#1 OluUuN!aAa

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 9 postów

Napisano 17 wrzesień 2008 - 15:08

Jakie produkty warto jeść podczas odchudzania????? A których należy unikać??? Podajcie jak najwięcej!:P:P

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

Gliwice dentysta

#2 czera

Sztukmistrz z Cieszyna

• Do usunięcia
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2497 postów

Napisano 17 wrzesień 2008 - 15:32

Nie jestem może ekspertem ale napiszę to i owo:
Dobre: ciemne, pełnoziarniste pieczywo, pomidory, cebula, sałata zielona, kapusta, szpinak, biały ser, szczupiorek, koperek, zielona cebólka, ogórki, ryby kiszone, kiszona kapusta, gotowane mięso, ryby, pieczony kurczak bez skóry, seler, pietruszka, marchewka (broń Boże gotowana).
Generalnie wszystko można jeść, ale z umiarem: powinnaś wystrzegać się ziemniaków, makaronu, ryżu, pieczywa białego, bułek, płatków śniadaniowych, jogurtów ze sklepu.

#3 kingaes

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 12 postów

Napisano 17 wrzesień 2008 - 22:18

a ja uwazam ze podczas diety mozna jesc wszystko tylko w umiarze. Juz dawno swiat udowodnił ze nie ma czegos takiego jak dobra dieta.
Sama dostasuj sobie posiłki byle urazmaicone. Nawet nieskokaloryczna dieta nie pomoze w odchudzaniu bez dobrego wysiłku.

Wyświetl postUżytkownik czera dnia 17.09.2008, 16:32 napisał

Nie jestem może ekspertem ale napiszę to i owo:
Dobre: ciemne, pełnoziarniste pieczywo, pomidory, cebula, sałata zielona, kapusta, szpinak, biały ser, szczupiorek, koperek, zielona cebólka, ogórki, ryby kiszone, kiszona kapusta, gotowane mięso, ryby, pieczony kurczak bez skóry, seler, pietruszka, marchewka (broń Boże gotowana).
Generalnie wszystko można jeść, ale z umiarem: powinnaś wystrzegać się ziemniaków, makaronu, ryżu, pieczywa białego, bułek, płatków śniadaniowych, jogurtów ze sklepu.

No widzisz i jak wspomniałam kazda dieta jest inna. Cebula...jest ciezkostrawna podobnie jak kapusta. A ziemniaki i makarony uwielbiam a po ciazy wciaz waze 53 kilo:)

#4 Nestia21

Stały bywalec

• Bez aktywacji
  • PipPip
  • 249 postów

Napisano 24 wrzesień 2008 - 14:16

Chyba przede wszystkim warzywa i owoce. Ograniczyć tłuszcze i cukry (ale nie do zera). A najlepiej skieruj się do dietetyka.

#5 Talpy

Frank McGrath

• Użytkownicy
  • PipPipPipPip
  • 992 postów

Napisano 24 wrzesień 2008 - 15:47

Oblukaj to KLIK
Frank McGrath- THE BEST ARMS...

Sklep.FBB (Odżywki i suplementy).

Dołączona grafika

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

#6 imissed_seanios

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 17 postów

Napisano 24 wrzesień 2008 - 15:54

Polecam również tą stronę: http://zdrowezywienie.w.interia.pl/

#7 Martunia0704

Stały bywalec

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 277 postów

Napisano 07 październik 2008 - 18:43

Ja polecam jesc kisiel i to duzo kisielu

#8 Talpy

Frank McGrath

• Użytkownicy
  • PipPipPipPip
  • 992 postów

Napisano 07 październik 2008 - 19:33

:mruga: A po co?

Dołączona grafika

#9 Greeg

Guru

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3050 postów

Napisano 11 październik 2008 - 19:06

Wyświetl postUżytkownik Talpy dnia 24.09.2008, 16:47 napisał

Oblukaj to KLIK
Hehe, niezly artykul - napisany dosadnie, rowniez jestem zdania, ze nie powinno byc litosci w kwestii odchudzania :D

Choc nie zgadzam sie z pewnymi stwierdzeniami:
1. glownie z takim stwierdzeniem (a raczej ze zignorowaniem tego tematu), ze "srednio" wazna jest ilosc posilkow - a ja powiem, ze jest bardzo wazna. Nawet jesli ktos je, nazwijmy to ogolnie, "niezdrowo" to znacznie gorzej na tym wyjdzie, jedzac trzy posilki dziennie tego niezdrowego zarcia, niz gdyby jadl 5-6 posilkow z tym samym niezdrowym zarciem (oczywiscie porcje takie, aby odpowiadaly tym wczesniejszym 3 posilkom). Podczas posilku pobudzane sa hormony, ktore z kolei reguluja nasz metabolizm. 3 posilki jadamy nie dlatego, ze tak jest dobrze dla naszego organizmu, ale dlatego, ze zmusil nas do tego postep cywilizacyjny. Wiec pierwsze co ja bym zaczal to wlasnie rozpoczecie od 5 posilkow dziennie i "naprawy" naszego metabolizmu., a dopiero potem "naprawial" jadlospis.

2. na moment zszedl gosc na tematy alergii : "Czym większy kontakt ma dziecko, niemowle z alergenami tym mniejsza możliwość że zostanie alegrikiem." W najkrotszym podsumowaniu - to nie jest prawda - a raczej jest to wierutna bzdura, ktorej zreszta nijak nie mozna udowodnic. Juz nie wspominam o tym, ze niemowlak juz od urodzenia moze byc alergikiem i nic mu nie da to, ze bedzie wiecej badz mniej przebywal z jakimis alergenami - zreszta sam jestem przykladem, obalajacym ta teorie - z niektorymi alergenami mialem do czynienia codziennie kilka godzin i niestety w wieku doroslym "nagle" zlapalem alergie, z kolei z innymi nigdy nie mialem stycznosci i tez "zlapalem". To sa niestety tylko teorie, ktore w przypadku alergii sa czesto jak bladzenie we mgle. Jeden czlowiek zostanie ukaszony przez ose raz i za drugim razem "zlapie" alergie, a drugi czlowiek bedzie ukaszony 100 razy i za 101 razem tez moze dokladnie z takim samym prawdopodobienstwem "zlapac" alergie (choc psychologicznie na pewno jest przygotowany, ze juz go tyle razy ukasila osa, ze na pewno nie zlapie :) ). Niestety wiele teorii odnosnie alergii sie wrecz wzajemnie wyklucza, i tak naprawde zadna nie jest dobra, ale to tak na marginesie. Nie lubie niescislosci w artykulach ;p

Użytkownik Greeg edytował ten post 11 październik 2008 - 19:11

#10 Safari

Wymiatacz

• Użytkownicy
  • PipPipPipPip
  • 791 postów

Napisano 11 październik 2008 - 19:34

nie znam sie za bardzo ale wydaje mi sie że dużo warzyw , owoców i oczywiście dużo ruchu i ćwiczeń

#11 Talpy

Frank McGrath

• Użytkownicy
  • PipPipPipPip
  • 992 postów

Napisano 11 październik 2008 - 20:25

Greeg, fajnie by było gdybyś podjął dyskusję na ten temat na tamtym forum ;)

Dołączona grafika

#12 tombek

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 2 postów

Napisano 21 październik 2008 - 11:46

Wyświetl postUżytkownik OluUuN!aAa dnia 17.09.2008, 16:08 napisał

Jakie produkty warto jeść podczas odchudzania????? A których należy unikać??? Podajcie jak najwięcej! :P :P
Drób, ryby, surowe warzywa i owoce, pieczywo z pełnego przemiału - sporo informacji o tym jak schudnąć i jeść
do syta:)

#13 bszabat

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 1 postów

Napisano 22 październik 2008 - 16:48

Możesz jeśc wszystko tylko z umiarem. Polecam pomidory pod każdą postacią

#14 Jezobel

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 12 postów

Napisano 03 listopad 2008 - 16:01

W szkole na moje nieszczęście uczę się o żywieniu.Najlepiej iść do lekarza, bo każdy organizm jest inny.
Trzeba jeść codziennie produkty z błonnikiem( m.in. płatki owsiane, chleb pełnoziarnisty), ziemniaki nie polane tłuszczem, bo wtedy kalorie liczą się *3, warzywa, owoce (unikaj bananów,tuczą),unikać tłustych serów, mięs, mleka, ograniczyć spożywanie tłuszczów zwierzęcych itp najlepiej sprawdzić jakie i ile składników odżywczych ma dany produkt np ogórka można jeść "tonami", bo ma zaledwie ok19 kcal w 100g.Jabłka i grejpfruty też jedz.Zamiast smażonego jedz pieczone, najlepiej w foli aluminiowej, jest wtedy lekkostrawne.

Żeby schudnąć trzeba też ćwiczyć, żeby ciałko było ładne :D

#15 magicznapani

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 41 postów

Napisano 04 grudzień 2008 - 21:56

Ja przy odchudzaniu jem wszystko, ale w mniejszych ilościach i częściej. nigdy nie odmawiam sobie czekolady, generalnie słodyczy bo wiem że jak od razu zjem kawałek to skończy się tylko na tym kawałku, a jak będę sobie odmawiać przez tydzień na przykład to potem nie skończy się całej tabliczce czekolady. lepiej wszystko a rzadziej. pozdrawiam

#16 szeruga

Stały bywalec

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 167 postów

Napisano 11 grudzień 2008 - 13:16

Moim zdaniem najlepiej jest wykluczyć węglowodany albo nie łączyć ich poprostu z białkami. Można tak na prawdę jeść wszystko tylko trzeba wiedzieć jak.
Nie jemy np. chleba z szynką tylko chleb z pomidorem. Nie jemy mięsa z ziemniakami tylko z surówką. Jak jesz ziemniaki to tylko z warzywami.
Ale zanim zacznie się ktokolwiek odchudzać powinien zrobić sobie oczyszczanie czyli na śniadanko 100 gr mięsa, później sok pomidorowy, później grapefruit, na obiad bulion warzywny bez tłuszczu i na kolacje sok pomidorowy. I tak dwa dni. Przed każdym posiłkiem trzeba wypić szklankę wody!! To jest mega ważne. I najwazniejsze nie można się głodzić! Jak się ktoś głodzi to organizm później odkłada wszystko co się je i nie można schudnąć albo jest efekt jojo. Pozdr
Dołączona grafika

#17 Walencja

Wyjadacz

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 457 postów

Napisano 11 grudzień 2008 - 21:53

Podstawa to warzywa i owoce, choć z tymi ostatnimi też nie można przesadzać. A przede wszystkim woda, woda, woda...
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#18 warszawianka

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 52 postów

Napisano 26 styczeń 2009 - 18:39

"W szkole na moje nieszczęście uczę się o żywieniu.Najlepiej iść do lekarza, bo każdy organizm jest inny.
Trzeba jeść codziennie produkty z błonnikiem( m.in. płatki owsiane, chleb pełnoziarnisty...."

Zgadzam się z Tobą, że błonnik jest ważny, dlatego zawsze jem muesli na śniadanie, albo kanapki z ciemnym chlebem jak mam więcej czasu. Śniadanie to podstawa. Dawniej zapominałam o tym i źle się czułam, albo zamiast pracować marzyłam kiedy będzie można na obiad wyskoczyć. Teraz zawsze kupuję sobie Fitellę i szybko mogę sobie zjeść w pracy śniadanie, jeśli nie zdążyłam w domu. To są jednorazowe porcje muesli, o fajnych zróżnicowanych smakach, więc nie trzeba się martwić gdzie to w biurze przechowywać :)
Dla mnie najważniejsze teraz w dbaniu o linię jest przestrzeganie regularności posiłków i unikanie śmieciowego jedzenia.

Użytkownik warszawianka edytował ten post 26 styczeń 2009 - 18:43

#19 Aleksandra Powierska

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 8 postów

Napisano 19 styczeń 2012 - 15:03

Ja ostatnio byłam u dietetyczki- powiedziała, że błonnik tak, ale też z umiarem, bo jak jest go za dużo to powoduje nieprzyjemne wzdęcia. Też kupowałam Fitellę :) a teraz sama sobie komponuje musli na MusliMix.pl, omijam tuczące składniki, bo tam pisze jaką wartość odżywczą ma każdy z nich i jak mam wilczy napad na coś słodkiego to chrupie musli. Albo jem winogrona.

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

#20 Dziubek_1

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 104 postów

Napisano 23 styczeń 2012 - 00:21

Najlepiej jeść to co zaleci specjalista.
Wystarczy zlecić ułożenie indywidualnej diety i je się wtedy to co się lubi, a do tego chudnie.
program odchudzający - Możesz zrzucić zbędne kilogramy, poprawić cerę. Możesz wyglądać lepiej i lepiej się czuć.

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych