Skocz do zawartości

Dentysta Gliwice

- - - - -

Jak wysłać maila z CV ?

8 odpowiedzi w tym temacie

#1 Kamol3

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 44 postów

Napisano 15 wrzesień 2008 - 19:12

Witam. Mam taki problem ponieważ nie wiem czy w miejscu przeznaczonym na tekst w mailu coś napisać. Czy tylko posłać jako załącznik CV.

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

dentysta Gliwice

#2 tweetasek

Forumator

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 1378 postów

Napisano 17 wrzesień 2008 - 11:05

wypada coś napisać więc może coś takiego:

Szanowni Państwo,
Na stronie internetowej www.... znalazłem ogłoszenie dotyczące rekrutacji (np. przedstawiciela handlowego).
Ponieważ jestem zainteresowany podjęciem tego typu pracy i spełniam większość ze stawianych wymogów (mam wykształcenie informatyczne, prawo jazdy, znam angielski, potrafię negocjować i pracować w zespole, pracowałem rok jako merchandiser), pozwalam sobie odpowiedzieć na Państwa ofertę.
W plikach załączam mój życiorys, list motywacyjny i fotografię.
Jeśli uznają Państwo, iż mogę być dobrym kandydatem na oferowane stanowisko, proszę o kontakt e-mailem na niniejszy adres lub telefoniczny pod numerem ***.

Z wyrazami szacunku
X

Bdanaia na pweynm anelgiksim uneriwstyecie wyzakały,źe nie ma znczeania, w jaikiej kleojności napsziemy lietry wenąwtrz wryazu, blye tlkyo pirwesza i otstaina lreita błyy na soiwch mijsecach. Rtszea mżoe być dolnwoie poszamiena, a mmio to bedzięmy w stniae pczyrzetać tkest bez wikszęego prleombu. Diezje się tak dlteago,że nie cztaymy kżdaej z lteir odelndziie,ale wrayz jkao cłoaść;)

#3 Kamol3

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 44 postów

Napisano 19 wrzesień 2008 - 11:29

Niestety posłałem im to CV nie pisząc nic :bag: Czy jak poślę jeszcze raz z takim dopiskiem to się chyba nic niestanie co ?

#4 tweetasek

Forumator

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 1378 postów

Napisano 25 wrzesień 2008 - 12:14

Wyświetl postUżytkownik Kamol3 dnia 19.09.2008, 12:29 napisał

Niestety posłałem im to CV nie pisząc nic :bag: Czy jak poślę jeszcze raz z takim dopiskiem to się chyba nic niestanie co ?
ja bym nie wysyłała drugi raz

Bdanaia na pweynm anelgiksim uneriwstyecie wyzakały,źe nie ma znczeania, w jaikiej kleojności napsziemy lietry wenąwtrz wryazu, blye tlkyo pirwesza i otstaina lreita błyy na soiwch mijsecach. Rtszea mżoe być dolnwoie poszamiena, a mmio to bedzięmy w stniae pczyrzetać tkest bez wikszęego prleombu. Diezje się tak dlteago,że nie cztaymy kżdaej z lteir odelndziie,ale wrayz jkao cłoaść;)

#5 strzelba666

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 3 postów

Napisano 11 styczeń 2012 - 21:22

Nie ma pisanych zasad jeśli chodzi o wysłanie CV drogą elektroniczną. Osobiście polecam tytułować maila Konkretnymi i trafionymi hasłami. Załóżmy, że na jedno stanowisko zgłasza się 100 osób, a wolnych etatów jest 1. Zalecam maila tytułować drukowanymi hasłami: WZROST SPRZEDAŻY 50% w 6 MIESIĘCY, PROGRAMISTA 4 LATA W ZAWODZIE, DOŚWIADCZONY BRYGADZISTA. Tego typu hasła zapewniają, że nasze mail zostanie otwarty co można już uznać za sukces.

Jeśli chodzi o załączniki to wysyłanie samych załącznikow nie jest zbyt eleganckie. Zalecam napisać chociaż jedno/dwa zdania o sobie typu: Gwarantuje Panu, że nie zrobie wszystko by zapewnić firmie dynamiczny rozwój. W załącznikach umieszczam szczegółowe informacje o swoich dokonaniach.

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

#6 katja22

...

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2238 postów

Napisano 13 styczeń 2012 - 14:46

Wypada coś napisać. Świetny przykład podała tweetasek, choć ja aż tak się nie rozpisuję, zwłaszcza gdy w liście motywacyjnym podaję takie informacje, ale generalnie sama treść jest podobna :)

Również nie wysyłałabym już drugiego maila. Na przyszłość będziesz wiedzieć, że dobrze jest jednak coś w treści maila napisać :)

Dołączona grafika

Chociaż raz spróbuj wyolbrzymić szczęście zamiast problemu...

http://pomozpotrzebujacym.prv.pl/
http://jednoklikniecie.pl/
http://www.pustamiska.pl/index.php

#7 Huehuecoyotl

Guru

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2344 postów

Napisano 13 styczeń 2012 - 14:55

Trzeba cos napisac.

Cos w stylu Szanowni Panstwo jestem zainteresowny praca w Panstwia firmie. Zapraszam do zpoznania sie z moimi dokumentami aplikacyjnymi. W razie dodakowych pytan bla bla bla.
Albo jak sie konkretnie odpowiada na jakas oferty to trzeba napisac. W odniesieniu na panstwa ogloszenie x jestem zainteresowany.. bla bla bla.

Nie wolno pisac maila bez tresci!

Ale tresc ma byc krotka, bez zbednych danych - taka raczej grzecznosciowa, dane o osobie i kwalifikacjach przeczytaja sobie w CV - jezeli zechca :>

Świetny przykład podała tweetasek,

Ja sie do konca nie zgodze, uwazam ze w tresci maila nie powinno sie zasmiecac informacjami o naszych kwalifikacjach, tego typu stwierdzenia powinny byc w LM a suche dane o Nas w CV.

Z tym ze to tylko moja opinia, nie zajmowalem sie rekruacja, chociaz rekruerzy sa rozni i roznie do tych spraw podchodza :>

Ale generalnie latwiej jest czyms podpasc niz zachwycic wiec lepiej zmniejszac mozliwosc bledu i pisac tylko to co konieczne.
Socjalizm - byle go..wno ale dla wszyskich po rowno !

UE = Socjalistyczny Związek Republik Europejskich - zwany rownież "eurokołchozem"

"sprawiedliwosc spoleczna" ma tyle wspolnego ze sprawiedliwoscia co krzeslo z krzeslem elektrycznym

Ignorowani użytkownicy: (inaczej "zacne grono" ludzi nie nadających się do dyskutowania na tym forum)

- piewcy chorej czerwonej ideologi którzy w dyskusji dopuszczają się kłamstwa i manipulacji --- > serwor, shogu, Kettger

- zwolennicy prymitywnej "dyskusji" w której min. obraża się użytkowników (inaczej tacy którzy nie posiadają podstawowej umiejętności dyskutowania w sposób cywilizowany) --- > Jeffin, Vesemirus, Wilk_LancaSter, ALAN06,
Maszkowa

- Miłujący prawdę - pierwszy fanatyk, którego "wywodów" moja wrażliwość znieść już nie może

#8 katja22

...

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2238 postów

Napisano 13 styczeń 2012 - 15:15

Dlatego napisałam jak sama robię... Tego typu rzeczy są w liście motywacyjnym, nie powielam tego w treści maila, ale pozostała treść jest moim zdaniem odpowiednia :)

Dołączona grafika

Chociaż raz spróbuj wyolbrzymić szczęście zamiast problemu...

http://pomozpotrzebujacym.prv.pl/
http://jednoklikniecie.pl/
http://www.pustamiska.pl/index.php

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

#9 pawelde79

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 60 postów

Napisano 17 styczeń 2012 - 10:53

W załaczniku Cv a w tekście maila dzień dobry, przesyłam w załaczniku swoje Cv. Podpis

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych