Użytkownik Doroti edytował ten post 25 sierpień 2008 - 15:38
Ćwiczenia aerobowe
Napisano 25 sierpień 2008 - 15:37

"“Człowiek jest odpowiedzialny nie tylko za uczucia, które ma dla innych, ale także za te, które w innych budzi.”
“Nie przejmuj się zbytnio tym, co ludzie powiedzą. Rob, co ci się w życiu podoba, jeśli tylko będziesz mogla potem w lustrze spojrzeć sobie w twarz.”
Kasia R.
Napisano 25 sierpień 2008 - 16:48
Nawiasem mówiąc to szóstka też jest ćwiczeniem aerobowym, tak jak biegi, rower itd...
Użytkownik Talpy edytował ten post 25 sierpień 2008 - 16:49
Napisano 25 sierpień 2008 - 16:54

"“Człowiek jest odpowiedzialny nie tylko za uczucia, które ma dla innych, ale także za te, które w innych budzi.”
“Nie przejmuj się zbytnio tym, co ludzie powiedzą. Rob, co ci się w życiu podoba, jeśli tylko będziesz mogla potem w lustrze spojrzeć sobie w twarz.”
Napisano 25 sierpień 2008 - 18:11
Napisano 25 sierpień 2008 - 21:08
Cytat
Ćwicząc brzuch na jednej sesji treningowej ok pół godziny na pewno spalisz z niego tłuszcz.
Cytat
Trochę, ale na spalenie tkanki tłuszczowej są właśnie ćwiczenia aerobowe, które nie wyrobią ci za bardzo mięśni. Trening aerobowy to inna bajka niż anaerobowy.
Kasia R.
Napisano 04 wrzesień 2008 - 19:51
Napisano 05 wrzesień 2008 - 19:04
Napisano 05 wrzesień 2008 - 19:55
Więc ta pani ze zdjęcia wyżej na 100 % coś brała
Także nie strasz tutaj kobiet takimi zdjęciami
Użytkownik imissed_seanios edytował ten post 05 wrzesień 2008 - 19:57
Napisano 06 wrzesień 2008 - 14:41
Użytkownik Talpy edytował ten post 06 wrzesień 2008 - 14:42
Napisano 06 wrzesień 2008 - 15:32
"Zwykle wymienia się cztery podstawowe warunki, które muszą zaistnieć, aby proces wzrostu mięśni był możliwy. Należą do nich:
- odpowiednie zmiany napięcia mięśni - czyli zróżnicowany, poprawny pod względem metodycznym, dobrze zaplanowany i rzetelnie zrealizowany w całym makrocyklu, proces treningowy,
- odpowiedni odpoczynek - czyli zgodny z zasadami higieny, fizjologi i prawidłowościami związanymi z występowaniem procesu superkompensacji powysiłkowej, wypoczynek,
- odpowiedni poziom aminokwasów w komórce - czyli wystarczająca (nie za niska) zawartość białek w pożywieniu,
- odpowiedni poziom hormonów anabolicznych w komórce - czyli wystarczająca w stosunku do stosowanych obciążeń treningowych i zapewniająca anabolizm, zawartość testosteronu w organizmie."
Z książki Marka Kruszewskiego "Metody treningu i podstawy żywienia w sportach siłowych", str. 24
Inne przykładowe źródła:
http://www.bodybuild...tinamarina1.htm
http://www.sdw.pl/ar...silowni,80.html
Także prócz odpowiedniej diety i treningu, testosteron też jest potrzebny. Albo inne anaboliki. I zanim zaczniesz mnie znowu obrażać... Wiem jak wyglądają kulturystki na zawodach. Tylko zapewne wiesz, że taki wygląd to całe lata ciężkiego treningu, odpowiedniej diety i odpowiednich suplementów. Inna sprawa, że po latach ćwiczeń siłowych u kobiety poziom testosteronu się zwiększa, jednak też nie na tyle by urosnąć jak mężczyzna. Dodatkowo tuż przed zawodami jest się na bardzo restrykcyjnej diecie, która odwadnia organizm, dzięki temu skóra jakby "przylepia" się do mięśni i są one wyraźniejsze. Tak samo zawody w fitness sylwetkowym czy gimnastycznym. Taka piękna muskulatura jest widoczna głównie na zawodach. Na codzień te dziewczyny wyglądają zupełnie normalnie, muskulatura jest delikatnie widoczna.
Autorce postu nie zależy na tym żeby urosnąć, ale żeby zgubić tłuszcz i ujędrnić ciało. Nie stosuje żadnych odżywek, czy suplementów. Nie prowadzi żadnych ciężkich treningów siłowych. I dlatego nie ma co jej grozić. Jedyne to może w tej chwili (przy aktualnej diecie, treningu itd) uzyskać to delikatnie zarysowane mięśnie a i to dopiero po ładnych paru miesiącach pracy. Dlatego ten post i dlatego pisałam, żebyś nie straszył dziewczyn takimi zdjęciami, bo kobiety ogólnie boją się ruchu, boją się siłowni, a to źle, bo rośnie nam kalekie pokolenie, które nawet nie potrafi przewrotu w przód zrobić. Bo w całej mojej 10-letniej karierze sportowej nigdy jeszcze nie było z młodzieżą tak źle jak teraz
Pozdrawiam
Napisano 06 wrzesień 2008 - 16:04
Wysiłek fizyczny zwiększa poziom testosteronu, aerobik również, ale nie w taki stopniu żeby wam zarost zaczął rosnąć
Ja jej nie straszę, przeczytaj mój poprzedni post
Napisano 06 wrzesień 2008 - 20:49
Cwicze codziennie robiąc 30 x ćwiczenia na plaski brzuch z vity. Czyli spiecia brzucha, wymachy na wyprostowanych nogach w leżeniu itp. Biegam około 5 min. Wykonuje przysiady, i ćwiczenie na talie osy polegajace na tym, że robie : skłon do przodu, skłon do lewej, skłon do prawej nogi, maksymalny skłon w lewo i maksymalny skłon w prawo. Uznaje to za "jeden". Powtarzam to 30 x. Do tego czasem nożyce( w pionie i poziomie) x 30 i rowerek. x 30.
Może troche to skomolikowałam, ale mniej wiecej tak to wygląda
Pozdrawiam
Napisano 06 wrzesień 2008 - 20:56
Napisano 06 wrzesień 2008 - 21:29
-śniadanie - bułka z masłem i jakimś dodatkiem bądz płatki na mleku do tego herbata ( no moze nie do płatków...
-szkoła- jabłko [ Tak jest od tego roku. Kiedyś też już to praktykowałam]
-obiad- cokolwiek, co bęedzie do zjedzenia
-kolacja- nie pózniej niż o 21, najlepiej w okolicach 19-20 ( niestety liczę się z tym, ze czasami będę wracać z angielskiego o 21... ale to tylko jeden dzień w tygodniu, wiec nie powinien zrobic wielkiej róznicy) [ To musze unormować...]
Zero słodyczy i przegryzek miedzy posiłkami oprócz warzyw.[ Tutaj też musi być bardziej rygorystycznie ;p]
Myślisz, że taki jadłospis , bedzie w miare ? a jak to jest z orzechami np. pistacjami ? Wiem, ze jeśli są solone to nie można ich zjesc dużo, ale.. czy naprawde musze je odstawić ? ;>
Użytkownik Doroti edytował ten post 06 wrzesień 2008 - 21:30
Napisano 06 wrzesień 2008 - 22:06
Tabela kaloryczna na pewno się przyda żebyś wiedziała co kiedy jeść i czego całkiem unikać. Odnośnie H2O nie muszę przypominać, że trzeba sporo pić...
A jeszcze te orzechy, nie musisz odstawiać, orzechy są zdrowe...
Użytkownik Talpy edytował ten post 06 wrzesień 2008 - 22:07
Napisano 07 wrzesień 2008 - 00:08
Na to "straszenie" tak reaguję, bo ja znam dobrze kobiety i wiem co myślą kiedy im się powie słowo "siłownia"
A co do diety
A na śniadanie mogę jeszcze polecić jeden fajny i szybki posiłek. Chudy twaróg plus 3 łyżki płatków owsianych, trochę rodzynek lub innych suszonych owoców (np. pokrojone śliwki) i odrobina orzechów. Bardzo syci i ma się dużo energii przez jakieś najbliższe 3, 4 godziny
Powodzenia a walce o upragnioną sylwetkę
Napisano 07 wrzesień 2008 - 09:53
imissed, rozsądny obiadek
Użytkownik Talpy edytował ten post 07 wrzesień 2008 - 09:54
Napisano 07 wrzesień 2008 - 20:05
Dzisiaj nie jadłam już żadnych słodyczy. Tylk malutki kawałek arbuza jeżeli juz mówimy o przekąskach
Napisano 14 wrzesień 2008 - 01:43
sam głupoty piszesz
super, że wkleiłeś zdjęcie zawodowej kulturystki. Doskonały przykład wpływu treningu siłowego...i dopingu
Trening siłowy jest dobrym narzędziem do spalania tłuszczu. Podobnie jak trening interwałowy.
Nie siej fermentu.
Kasia R.
Napisano 14 wrzesień 2008 - 13:14
Cytat
A czy ja napisałem, że ona tak urosła po marchewce?
Cytat
Jak się wie jak go robić... Myślę, że dla kobiet aeroby wystarczą...
Nie wiem co złego tu napisałem, chciałeś/łaś się pokazać?
Użytkownik Talpy edytował ten post 14 wrzesień 2008 - 13:14
Dodaj odpowiedź

Najpopularniejsze frazy z tematu
Ostatnie frazy z tematu
- ćwiczenia dvd aerobowe ściągnij download
- przykłady ćwiczeń aerobowych
- jakie są ćwiczenia aerobowe ?
- jak wygladaja cwiczenia aerobowe
- cwiczenia aerobowe jak czesto i jak długo
- ćwiczenia aerobowe przykłady
- przykladowe cw aerobowe
- biegi aerobowe