Skocz do zawartości

Dentysta Gliwice

- - - - -

Przed pierwszym stosunkiem...

117 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Dzieci... (147 użytkowników oddało głos)

Zgadzasz się ze mną ?

1. Tak (128 głosów [87.07%])

Procent z głosów: 87.07%

2. Nie (19 głosów [12.93%])

Procent z głosów: 12.93%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#101 Li8

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 23 postów

Napisano 27 luty 2011 - 23:23

Wyświetl postUżytkownik Justyśkaa dnia 04 sierpień 2008 - 08:41 napisał

niestety taka jest rzeczywistość, szkoda ze mlodzi ludzie nie interesuja sie bardziej sprawami ciazy i antykoncepcji a tylko seksem,przyjemnoscia....no coz my swiata nie mozemy naprawic ale taki apel moze cos zdzialac choc mysle ze jak "małolata" sie uprze uprawiania seksu to nie wiem czy taki apel,nasze gadanie pomoze
dokladnie, mysle, ze powinno sie klasc wiekszy nacisk na edukacje seksualna, zeby stosowanie antykoncepcji awaryjnej wsrod mlodziezy nie bylo tak czeste...

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

Gliwice dentysta

#102 misia00

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 22 postów

Napisano 01 kwiecień 2011 - 12:58

Witam! Mam do Was pytanko. Potrzebuje pomocy. Ponieważ dziś chciałabym stracić dziewictwo z moim chłopakiem. Kochamy się i stwierdziliśmy że to już czas. Ale mam mały kłopot, ponieważ z moich obliczeń jutro jest ostatni dzień dni przewidywanych niepłodnych (tych po okresie) i nie wiem czy to jest ryzyko czy nie. Oczywiście mamy zamiar zabezpieczyć się prezerwatywą. Ale ja nie wiem czy poczekać na te dni niepłodne przed okresem czy dzisiejszy dzień do współżycia jest bez ryzyka zajścia w ciąże i możemy spokojnie współżyć? Pomóżcie

#103 nieśmiertelna

Master

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2459 postów

Napisano 01 kwiecień 2011 - 18:59

jak macie prezerwatywę, to nie ma to większego znaczenia, chyba że pęknie..ale tego przewidzieć się nie da, w związku z tym dni ponoć niepłodnych masz w miesiacu zaledwie parę, o ile mas zregularny cykl, bo jesli nie to całe obliczenia szlag trafił
SARKAZM- spotęgowana ironia o odcieniu zgryźliwym i pogardliwym. Oczywiście zgryźliwa ironia zależy od sytuacji, ale w kraju, w którym połowa obywateli jest kretynami nie można postępować inaczej. Trafny sarkazm nie jednej osobie dał do myślenia… a może wręcz pomógł.

Nad wszystkim, co robię, unosi się niezłomne poczucie ironii.    

Poziom trzeba obniżać, gdyż liczba głupich niepowstrzymanie wzrasta, a wzrasta, bo beztrosko mnożą się tylko biedni i tępi, a warstwy oświecone cechuje lenistwo na polu rozrodczości, przez co wciąż zwiększa się dysproporcja

Dołączona grafika                                    

#104 pamela a

...

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2237 postów

Napisano 02 kwiecień 2011 - 08:39

Ja miałam cykle regularne, 28 dniowe więc wcale nie krótkie, a zaszłam w ciążę zaraz po miesiączce, kiedy to powinnam mieć dni niepłodne, nie ma się więc według mnie co sugerować dniami płodnymi, niepłodnymi, nie można na tym polegać
Jeżeli będziecie jednak używali prezerwatywy, no to jak napisała nieśmiertelna - nie ma większego znaczenia który to dzień cyklu, a jeśli pęknie, to choćby to był według mnie na 100 % dzień niepłodny to wybrałabym się po tabletkę po stosunku

#105 misia00

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 22 postów

Napisano 03 kwiecień 2011 - 20:54

Jednak postanowiłam się wstrzymać;) Poczekam do tych przed miesiączką;) Dzieki dziewczyny;)

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

#106 misia00

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 22 postów

Napisano 14 kwiecień 2011 - 12:03

Hej, mam do was pytanie. Jutro chce współżyć z chłopakiem. bedzie to mój pierwszy raz. tylko nie wiem czy nie ryzykuje za bardzo , poznieważ za tydzień w piątek mam dostać miesiączkę. a tydzień temu w piątek miałam owulacje. więc jeste, tydzien przed okresem i tydzien po owulacji. bedziemy używać prezerwatywy. czy jest ryzyko zajścia w ciążę?

#107 Afeni

Wymiatacz

• Użytkownicy
  • PipPipPipPip
  • 730 postów

Napisano 14 kwiecień 2011 - 14:52

Jeżeli prezerwatywa zostanie prawidłowo założona i podczas stosunku nie pęknie lub nie zsunie się to ryzyka nie ma...

Użytkownik Afeni edytował ten post 14 kwiecień 2011 - 14:52

#108 misia00

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 22 postów

Napisano 14 kwiecień 2011 - 16:50

aha, ale jeśli bedzie dobrze założona i nie będzie powikłań to nie ma ryzyka tak?

#109 nieśmiertelna

Master

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2459 postów

Napisano 14 kwiecień 2011 - 19:42

Wyświetl postUżytkownik misia00 dnia 14 kwiecień 2011 - 16:50 napisał

aha, ale jeśli bedzie dobrze założona i nie będzie powikłań to nie ma ryzyka tak?

jeśli wszystko będzie "szczelnie" to nie ma żadnego ryzyka, ale to czy pęknie czy nie pewności 100% nigdy nie ma.Zreszta jak w kazdej metodzie, ale możesz byc spokojna.

Użytkownik nieśmiertelna edytował ten post 14 kwiecień 2011 - 19:44

SARKAZM- spotęgowana ironia o odcieniu zgryźliwym i pogardliwym. Oczywiście zgryźliwa ironia zależy od sytuacji, ale w kraju, w którym połowa obywateli jest kretynami nie można postępować inaczej. Trafny sarkazm nie jednej osobie dał do myślenia… a może wręcz pomógł.

Nad wszystkim, co robię, unosi się niezłomne poczucie ironii.    

Poziom trzeba obniżać, gdyż liczba głupich niepowstrzymanie wzrasta, a wzrasta, bo beztrosko mnożą się tylko biedni i tępi, a warstwy oświecone cechuje lenistwo na polu rozrodczości, przez co wciąż zwiększa się dysproporcja

Dołączona grafika                                    

#110 misia00

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 22 postów

Napisano 15 kwiecień 2011 - 07:58

aha:) dzięki;)

#111 Andrea55

Stały bywalec

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 181 postów

Napisano 16 maj 2011 - 15:08

Wyświetl postUżytkownik Li8 dnia 27 luty 2011 - 23:23 napisał

dokladnie, mysle, ze powinno sie klasc wiekszy nacisk na edukacje seksualna, zeby stosowanie antykoncepcji awaryjnej wsrod mlodziezy nie bylo tak czeste...
W szkole powinni więcej o tym mowić niestety wstydzą się...

#112 RedCoral_pl

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 10 postów

Napisano 19 sierpień 2011 - 18:55

Takie zajęcia niby są, sama je przechodziłam kilka lat temu. jednak nic nie miały wspólnego z tym celem , jaki niby posiadają. Tylko liczyliśmy koszta jedzenia i inne duperele.

#113 asteroida

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 18 postów

Napisano 30 listopad 2011 - 09:07

Jeżeli jesteś tydzień po owulacji to też nie zajdziesz. Komórka jajowa kobiety żyje dobę.

#114 Huehuecoyotl

Guru

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2344 postów

Napisano 30 listopad 2011 - 09:13

Wyświetl postUżytkownik misia00 dnia 14 kwiecień 2011 - 16:50 napisał

Tylko niech sie dowie jak dobrze zaloyc, najlepiej jak kobieta pomaga ;)

Umowiliscie sie na 1-szy seks ? tak to dzisaj dziala.

Takie czasy ze w seks bawia sie dzieci ehh...

Użytkownik Huehuecoyotl edytował ten post 30 listopad 2011 - 09:15

Socjalizm - byle go..wno ale dla wszyskich po rowno !

UE = Socjalistyczny Związek Republik Europejskich - zwany rownież "eurokołchozem"

"sprawiedliwosc spoleczna" ma tyle wspolnego ze sprawiedliwoscia co krzeslo z krzeslem elektrycznym

Ignorowani użytkownicy: (inaczej "zacne grono" ludzi nie nadających się do dyskutowania na tym forum)

- piewcy chorej czerwonej ideologi którzy w dyskusji dopuszczają się kłamstwa i manipulacji --- > serwor, shogu, Kettger

- zwolennicy prymitywnej "dyskusji" w której min. obraża się użytkowników (inaczej tacy którzy nie posiadają podstawowej umiejętności dyskutowania w sposób cywilizowany) --- > Jeffin, Vesemirus, Wilk_LancaSter, ALAN06,
Maszkowa

- Miłujący prawdę - pierwszy fanatyk, którego "wywodów" moja wrażliwość znieść już nie może

#115 pralinka91

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 81 postów

Napisano 21 grudzień 2011 - 17:41

Mój punkt widzenia jest jeszcze inny- sama używam tabletek antykoncepcyjnych, bo nie chcę mieć w tym momencie dziecka, aaaale: jeżeli ktoś decyduje się na seks, bez względu na to czy chce, czy nie chce mieć dziecka i używa antykoncepcji, musi być przygotowany na to, że zabezpieczenie może być zawodne i powinien zastanowić się na tą (całkiem prawdopodobną) opcją zajścia w ciążę i co by zrobił gdyby to się stało. Jeżeli dojdzie do wniosku, że byłaby to dla niego tragedia życiowa i nie wie co miałby zrobić lub niedopuszcza do siebie nawet takiej myśli to znaczy, że nie dorósł do seksu. Dotyczy to zarówno Jej, jak i Jego. Oczywiście, praktyka zwykle mija się z teorią...

#116 samowystarczalna

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 27 postów

Napisano 04 styczeń 2012 - 18:57

oj tam, oj tam, przesadzacie.
Gdzie indziej ludzie mają pisać i pytać o takie głupoty, jak nie tutaj?

#117 Wiki119

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 6 postów

Napisano 15 styczeń 2012 - 02:04

Ej już nie przesadzaj zawsze na początku wszyscy (...) i gadają o ciąży po stosunku, z każdym kolejnym razem już ta obawa mija. Wiadomo, że na początku nie jest sie obeznanym perfekt w tym temacie skoro ktoś nie przeżył jeszcze swojego 1 razu. Żadne forum, gazety i te (...) nie przedstawią nikogo dokładnie w takiej sytuacji, to trzeba samemu przeżyć

//słownictwo - upomnienie drugie!!!

Użytkownik Althaea edytował ten post 15 styczeń 2012 - 12:48

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych