Skocz do zawartości

Dentysta Gliwice

- - - - -

Dużo czytacie ?

112 odpowiedzi w tym temacie

#101 wilk_szary

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 112 postów

Napisano 18 październik 2010 - 12:25

Wyświetl postUżytkownik radioaktywna dnia 03 listopad 2009 - 21:40 napisał

Czytam dla siebie, dla przyjemności. Jestem dosyć wybredna, więc najpierw szukam i szukam aż w końcu znajduję książkę wartą przeczytania. Osobiście bardzo lubię książki Barbary Rosiek.
To tak jak ja. Otwieram jakąś stronę internetową z opisami książek, a potem szukam, szukam, szukam i nic co by mnie zainteresowało znaleźć nie potrafię, ale w końcu mi się jednak udaje.

Co do ilości. Rekordów bić się nie staram, ale czytam co mnie akurat zainteresuje (czasem więcej, czasem mniej).

Dołączona grafika

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

dentysta Gliwice

#102 Turak

Stały bywalec

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 213 postów

Napisano 18 październik 2010 - 15:14

Niestety ostatnio coraz mniej czytam. Choć uwielbiam pochłaniać książki. Ale brak czasu robi swoje. Ostatnio max jedną książkę tygodniowo. Coraz więcej czasu muszę poświęcać na czytanie różnych książek i materiałów potrzebnych do nauki lub zawodowo więc przyjemności schodzą na bok.

#103 patryk92

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 32 postów

Napisano 22 listopad 2010 - 22:33

Lektur mało, najczęściej czytałem streszczenia, choć lubię czytać ale nie lubię gdy ktoś mi coś narzuca.
Co do ilości przeczytanych książek - to raczej liczy się jakość, a nie ilość, choć przeczytałem bardzooooooooo... dużo książek, liczenie już dawno poszło w niepamięć ^^
najchętniej - kryminały, psychologiczne, przygodowo-fantastyczne.
Mundus vult decipi

#104 Althaea

~.~

• HalfMod
  • 2306 postów

Napisano 11 grudzień 2010 - 17:33

Ostatnio dość sporo czytam a to przez to że nie mogę zasnąć ;)

Dołączona grafika

Mail: althaea@poczta.pl
GG: 12532877

#105 Reila_

Wyjadacz

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 544 postów

Napisano 08 styczeń 2011 - 20:44

Ja też dużo ostatnio czytam, hm średnio 2-3 książki na tydzień, zależy od grubości. Nieraz to i jedną książkę na dzień czytam.

Ale teraz przerwa w przyjemnościach i za literaturę fachową muszę się wziąć =]
Pisanie tekstów: OFERTA, CENNIK I PORTFOLIO

Piszę teksty, precle, artykuły o różnej tematyce, tłumaczę artykuły z angielskiego na polski. Niskie ceny, wysoka jakość.

Blog -> kosmetyki i ubrania

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

#106 lubczasopisma

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 25 postów

Napisano 27 styczeń 2011 - 15:42

W ciągu roku czytam ok. 200 książek. Może więcej, może mniej. Właściwie zawsze mam coś w łapie.
na na na na batman!

#107 fiaga

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 143 postów

Napisano 18 luty 2011 - 20:59

Było ich mnóstwo, były przeróżne. Ciężko policzyć takie rzeczy. Jeśli mam trafiać w gatunek to głównie była to sensacja.

#108 Zyta_z_Rovaniemi

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 5 postów

Napisano 22 lipiec 2011 - 13:58

Ja wręcz uwielbiam czytać. Najbardziej lubię pochłaniać jedną książkę dziennie, ale nie zawsze mam na tyle czasu. Jak to dobrze, że dość szybko czytam... :)
Moje ulubione gatunki to fabtasy, powieści historyczne i, oczywiście, wszelkiego rodzaju obyczajówki.

#109 LordAranea

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 92 postów

Napisano 24 lipiec 2011 - 19:00

powtórze po kimś więcej niż jedną:P ale dokłądnie ile to nie mam zielonego pojęcia:)
czytam wszystko no może nie ciągnie mnie do lektur ale tak to już bywa gdy coś musisz czytać ;]

#110 compton_style

Stały bywalec

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 259 postów

Napisano 30 lipiec 2011 - 10:00

Ja sporo czytam, nie mam za wiele czasu, ale tą jedną książkę na tydzień staram się przeczytać, mimo, że mogę czytać jedynie w autobusie i na kompie ebooki, czyli jakieś 1,5 godziny dziennie. Co do ebooków, to ostatnio właśnie czytam głównie tą formę książki, znalazłem ciekawą powieść "Jezus z mojego osiedla" z goneta.net i właśnie się w niej zaczytuje. Całkiem ciekawe, kilka razy zmusiło mnie do refleksji

#111 polinea

Wyjadacz

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 428 postów

Napisano 07 wrzesień 2011 - 15:30

Uwielbiam czytać, także nawet jadąc tramwajem do pracy mam ze sobą książkę. Niestety czasu mam dosyć mało na te hobby, ale w każdej wolnej chwili oddaję się ciekawej lekturze :)

#112 Mayte

AlienumMundi

• Redaktor
  • PipPipPipPip
  • 1007 postów

Napisano 09 październik 2011 - 08:53

Lubię czytać i czytam od około10lat z małymi przerwami, więc książek dużo przewinęło się w moim życiu. Dlatego nie pamiętam ich liczby. Najczęściej czytam polską lub zagraniczną(rzadziej) fantastykę. Zdarza mi się przeczytać jakiś horror, thriller, książkę sensacyjną czy psychologiczną. Wszystko zależy od autora i jego stylu pisania. Bo styl i autor przesądza o poziomie książki:)
Nie którzy używają słów, by ukryć własne myśli Volter
Ten, kto się boi, jest niewolnikiem. Seneka

Bo demokracja nie oznacza wolności tylko coś co jest namiastką jej, ponieważ i tak władza robi to co im się podoba. A ludzie nie patrząc na nic i tak wybiorą tych samych szczekaczy.

Najprawdopodobniej najlepszy program partnerski w internecie
Otrzymaj bonus do 1000 PLN ze swojego serwisu i Zarabiaj na swojej stronie

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Każdy mój post jest tylko moim osobistym strzępkiem odczuć i wrażeń.

Mój blog: http://alienummundi.wordpress.com/

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

#113 Zatori

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 95 postów

Napisano 11 styczeń 2012 - 13:39

Czytam bardzo dużo i nie wyobrażam sobie życia bez możliwości czytania. Niektóre pozycje czytałam kilka razy. Łatwiej byłoby mi przytoczyć gatunki literatury, które omijam niż te, po które sięgnęłam i sięgam. Jedyne co to horrory omijam szerokim łukiem. :book:

Dodaj odpowiedź

Najpopularniejsze frazy z tematu

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych