Skocz do zawartości

Dentysta Gliwice

- - - - -

Ile zarobie w salonie samochodowym?

11 odpowiedzi w tym temacie

#1 Ronnie Coleman

Wymiatacz

• Użytkownicy
  • PipPipPipPip
  • 986 postów

Napisano 15 lipiec 2008 - 09:31

Czesc wszystkim. Mam takie pytanie. Podejmuje prace w salonie samochodowym i nie wiem jaką kwote zarobku mam podać zeby nie powiedziec ani za duzo ani za mało. Moze orientujecie sie jaka kwota byłaby wypośrodkowana w tej branży??

Pozdrawiam

Użytkownik h3lix edytował ten post 22 sierpień 2008 - 11:13

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

dentysta Gliwice

#2 t_rex

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 76 postów

Napisano 20 sierpień 2008 - 13:27

może tu znajdziesz
http://wyborcza.pl/1,79078,5293502,Polska_..._Plac_2008.html
Dołączona grafika

#3 ThugLife

HipHop Maniak √ιק

• Użytkownicy
  • PipPipPipPip
  • 873 postów

Napisano 23 sierpień 2008 - 18:46

Wyświetl postUżytkownik Ronnie Coleman dnia 15.07.2008, 10:31 napisał

nie wiem jaką kwote zarobku mam podać zeby nie powiedziec ani za duzo ani za mało.

Pozdrawiam

na Twoim miejscu podal bym zawyżoną - to swiadczy o tym, że sie cenisz i wykonasz dobrze "robote"... niekiedy pracodawca zwraca na to uwage. - da Ci moze mniej niz zaproponujesz ale... ;) no nie wiem...

|.|

Dołączona grafika
Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Sukces przychodzi jedynie do tych którzy działają, podczas gdy pozostali oczekują jego nadejścia.

#4 stancelewicz

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 3 postów

Napisano 02 wrzesień 2008 - 14:11

Wyświetl postUżytkownik Ronnie Coleman dnia 15.07.2008, 10:31 napisał

Czesc wszystkim. Mam takie pytanie. Podejmuje prace w salonie samochodowym i nie wiem jaką kwote zarobku mam podać zeby nie powiedziec ani za duzo ani za mało. Moze orientujecie sie jaka kwota byłaby wypośrodkowana w tej branży??

Pozdrawiam

Zależy na jakim stanowisku. Ja pracuje w tej branży od 3 miesięcy w dziale informatyki i mam dobry przeglad zarobkow w firmie (sa mocno rozciagniete: od około 1500 netto dla mechanikow w serwisie przez pensje sprzedawcow salonu od 2000-4000 netto plus premie - az do pensji menadzerow pow. 4000 czy 5000 netto). Zgadzam się też z wcześniejszym postem - zawsze lepiej więcej niż mniej powiedzieć, a później stopniowo zchodzić z tonu (inaczej to nie ma z czego).
Pozdrowienia,
The best computer is a man, and it's the only one that can be mass-produced by unskilled labor

Dołączona grafika

#5 Carmen

Nawiedzona narzeczona

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2918 postów

Napisano 02 wrzesień 2008 - 20:27

Co do zawyżonej oczekiwanej nie zgadzam się - koleżanka po rozmowie usłyszała - dziękujemy pani, ale niestety nie możemy spenić pani wymogów finansowych...
I tylko drzewa jak świat światem ukłony ślą tym co pod wiatr.

------
Dołączona grafika

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

#6 ThugLife

HipHop Maniak √ιק

• Użytkownicy
  • PipPipPipPip
  • 873 postów

Napisano 03 wrzesień 2008 - 17:25

Wyświetl postUżytkownik Carmen dnia 2.09.2008, 21:27 napisał

Co do zawyżonej oczekiwanej nie zgadzam się - koleżanka po rozmowie usłyszała - dziękujemy pani, ale niestety nie możemy spenić pani wymogów finansowych...

przecież to nie wymogi tylko propozycja :) ale ok...

|.|

Dołączona grafika
Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Sukces przychodzi jedynie do tych którzy działają, podczas gdy pozostali oczekują jego nadejścia.

#7 Carmen

Nawiedzona narzeczona

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2918 postów

Napisano 03 wrzesień 2008 - 22:09

Cytuję z realnej rozmowy - Thug a na ilu ty byłeś?
I tylko drzewa jak świat światem ukłony ślą tym co pod wiatr.

------
Dołączona grafika

#8 ThugLife

HipHop Maniak √ιק

• Użytkownicy
  • PipPipPipPip
  • 873 postów

Napisano 03 wrzesień 2008 - 22:58

Wyświetl postUżytkownik Carmen dnia 3.09.2008, 23:09 napisał

Cytuję z realnej rozmowy - Thug a na ilu ty byłeś?

na takich na których pytali mnie o propozycje wynagrodzenia jakiego bym się spodziewał? dwóch... i za każdym razem nieco zawyżałem...~

na koniec rozmowy pracodawca mówił mi na jakich "warunkach" mógłbym pracować~ (nie "dziękował" tylko przedstawiał mi ile max można zarobić i w oby dwu przypadkach informował(-li) mnie, że będę mógł zarabiać więcej dopiero po awansie)

pierwszy przypadek - praca jako Przedstawiciel Handlowy cyfry+
drugi ... - telemarketer

Ale czytałem gdzieś historie o facecie, który szukał księgowego(o ile dobrze pamiętam) - sam był w stanie płacić mu 50 000 rocznie... a kiedy zadał mu pytanie ile chciałby zarabiać powiedział, że 2000-3000tys miesiecznie mu wystarczy... więc cenił się poniżej oczekiwań (jakoś tak to było)

nie ważne :) było minęło...

ja osobiście na przyszłość mam już zajęcie, które z roku na rok daje coraz większe możliwości (i to jest piękne...)
osobiście nie potrafił bym się ograniczyć do jednej, stałej pensji na całe życie.

człowiek żyje wtedy na kredytach/pożyczkach i bardzo się ogranicza. (dziwi mnie to strasznie, ale taka jest już mentalność ludzi... to nie jest złe - tak robi wielu ludzi, ale nie jest to w pełni "niezależność")

|.|

Dołączona grafika
Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

#9 stancelewicz

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 3 postów

Napisano 11 wrzesień 2008 - 16:24

Wyświetl postUżytkownik ThugLife dnia 3.09.2008, 23:58 napisał

ja osobiście na przyszłość mam już zajęcie, które z roku na rok daje coraz większe możliwości (i to jest piękne...)
osobiście nie potrafił bym się ograniczyć do jednej, stałej pensji na całe życie.

człowiek żyje wtedy na kredytach/pożyczkach i bardzo się ogranicza. (dziwi mnie to strasznie, ale taka jest już mentalność ludzi... to nie jest złe - tak robi wielu ludzi, ale nie jest to w pełni "niezależność")

Ciekawe co to za zajęcie, które z roku na rok daje coraz większe możliwości?:)
The best computer is a man, and it's the only one that can be mass-produced by unskilled labor

Dołączona grafika

#10 ThugLife

HipHop Maniak √ιק

• Użytkownicy
  • PipPipPipPip
  • 873 postów

Napisano 11 wrzesień 2008 - 17:35

Wyświetl postUżytkownik stancelewicz dnia 11.09.2008, 17:24 napisał

Ciekawe co to za zajęcie, które z roku na rok daje coraz większe możliwości? :)

prowadzenie własnego przedsiębiorstwa, a nie praca etatowa :)

Każdy z Nas(99%) może być wolny i bogaty, ale nikt nie ma odwagi by przeciwstawić się ludziom, którzy sterują nami w stronę tchórzostwa - mówiąc... "nie uda Ci się" ... "nie możesz tego zrobić" - ja na to odpowiadam takiej osobie "Nie, To Ty nie możesz tego zrobić. Ja mogę!"

Szkoła uczy nas bycia pracownikami... Ale nie uczy nas finansów i przedsiębiorczości~ dlatego nawet jeżeli ktoś ma piekne auto i dom to nie za swoje pieniadze tylko pieniądze banku~

Zamiast zarabiać i inwestować(poczekać i być wolnym), wszyscy zarabiamy i wydajemy - auta, domy, wycieczki (pozyczki)... to nie sposób bogacenia się :)

btw. stancelewicz, gdybys kiedys chcial poznać szczególy to daj znac (widze ze jestes z tego samego miasta/chociaz to nie ma wiekszego znaczenia)

Pozdrawiam

|.|

Dołączona grafika
Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

#11 SmoQ

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 35 postów

Napisano 11 wrzesień 2008 - 20:28

Cytat

ThugLife Napisano Dzisiaj, 18:35

QUOTE (stancelewicz @ 11.09.2008, 17:24) *
Ciekawe co to za zajęcie, które z roku na rok daje coraz większe możliwości? smile.gif

prowadzenie własnego przedsiębiorstwa, a nie praca etatowa smile.gif

hmmm..... szczerze to mnie zainteresowaliście, mam podobne zdanie praca etatowa ogranicza najlepiej mieć własne przedsiębiorstwo i być panem siebie bez granic

Cytat

btw. stancelewicz, gdybys kiedys chcial poznać szczególy to daj znac
Z Chęcią bym poznał jakieś szczegóły;) sam się zastanawiam nad czym gdzie bym mógł zainwestować itp
Być zwyciężonym i nie ulec to zwycięstwo, zwyciężyć i spocząć na laurach - to klęska.

A boy becomes a man when he stops asking his father for money and requests a loan :D

A gentleman is a man who has respect for those who can be of no possible service to him

A great man is he who has not lost the heart of a child

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

#12 ThugLife

HipHop Maniak √ιק

• Użytkownicy
  • PipPipPipPip
  • 873 postów

Napisano 11 wrzesień 2008 - 22:31

Wyświetl postUżytkownik SmoQ dnia 11.09.2008, 21:28 napisał

najlepiej mieć własne przedsiębiorstwo

tak, to prawda... ale >Wolne< przedsiębiorstwo - o dużym zasięgu i dużych możliwościach (nie mam na myśli tutaj pojedynczego małego sklepiku osiedlowego) a nie takie w którym wypruwamy z siebie flaki (Przykład) - jest możliwość prowadzenia działalności bez tych wszystkich problemów niestety większość ludzi właśnie w ten sposób działa... Nie jest to złe, ale nie jest to też najlepsza możliwość.

Czy interesuje kogoś taki biznes?? -> http://www.forumowis...showtopic=62363 to nie fikcja, tylko zauważana przez niewielu ludzi rzeczywistość. Nawet po tym poście http://www.forumowisko.pl/index.php?s=&...t&p=1441800 widać, że wiedza(informacja)ludzi jest bardzo okrojona.

Wyświetl postUżytkownik SmoQ dnia 11.09.2008, 21:28 napisał

zastanawiam nad czym gdzie bym mógł zainwestować itp

najważniejsza jest chęć zainwestowania czasu a nie pieniędzy ponieważ to właśnie prowadzi do sukcesu - niestety większość ludzi chce wszystko OD RAZU ;) więc grają w lotka całe życie zamiast poświęcić ten czas na budowanie swojego "małego" imperium :P

Użytkownik ThugLife edytował ten post 11 wrzesień 2008 - 22:31

|.|

Dołączona grafika
Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych