kontracept
Rozpoczęty przez neska, 14 lip 2008 15:30
275 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 18 lipiec 2008 - 09:12
wogle paracetamolu duzo nie wolno lykac ze wzgledu jak napisala poprzedniczka na zoładek...paracetamol nie zmniejsza dzialania tabletek antykoncepcyjnych ale podnosi stezenie hormonow we krwi przy dluzszym stosowaniu...najlepiej wziac no-spe albo ibuprom
Kasia R.
Napisano 18 lipiec 2008 - 09:43
strasznie mnie bolał i wziełam ketonal , wiem że on nie jest za zdrowy i niszczy żołądek ale przypisał mi go ginekolog u którego byłam wcześniej i wtedy jeszcze nie brałam tabletek antykoncepcyjnych i na bolesne miesiączki przypisał mi właśnie ketonal i tramadol, a teraz jak byłam zapomniałam się spytać czy te tabletki nie osłabią działania. Tramadol do tabletki doodbytniczy ;/ więc są zdrowsze ale jakoś tak nie mogę się przełamać i ich użyć
a apapu rzadko używam jak już nie mam innych leków a no-spa nie działa na mnie ;/ zazwychaj to ibuprom no i czasem ketanol jak nie mam wyjścia a boli jak cholera , mam nadzieje ze po tych pigułkach nie będe miała juz tak bolesnych okresów
Napisano 17 sierpień 2008 - 18:43
wybrałam ten temat bo nie wiedziałam gdzie to zamieścić
a wiec wczoraj o 20 wzięłam 4 tabletkę drugiego opakowania od razu po tym poszłam na imprezę gdzie piłam wódkę , w pewnym momencie skończyła się cola i został sok grejfrutowy więc nie mając wyjścia musiałam nim popić wódkę , a ktoś mi wcześniej nagadał że sok z grejfruta obniża działanie tabletek czy to prawda?? I jeszcze jedno, już dziś rano po tej imprezie troszkę zwymiotowałam
a tej nocy kochałam się z moim chłopakiem , więc czy wymioty i ten sok mogło obniżyć działanie tabletki ??
mam nadzieje że dość sensownie to ujęłam
a wiec wczoraj o 20 wzięłam 4 tabletkę drugiego opakowania od razu po tym poszłam na imprezę gdzie piłam wódkę , w pewnym momencie skończyła się cola i został sok grejfrutowy więc nie mając wyjścia musiałam nim popić wódkę , a ktoś mi wcześniej nagadał że sok z grejfruta obniża działanie tabletek czy to prawda?? I jeszcze jedno, już dziś rano po tej imprezie troszkę zwymiotowałam
mam nadzieje że dość sensownie to ujęłam
Napisano 18 sierpień 2008 - 14:24
Boze nie sluchaj glupot....sok grejfrutowy nie obniza dzialania tabletek wszystko jest dla ludzi wiec moze nie przesadzajmy...ja pije sok grejfrutowy codziennie 2 l przez moze 5 lat i wciazy nie jestem halooo! co do wymiotow dosc duzo czasu uplynelo od wziecia tabletki wiec mozesz byc spokojna bo w ciaze na100% nie zajdziesz
Kasia R.
Napisano 19 sierpień 2008 - 08:21
Justyśkaa dzięki za odpowiedz ja też w to że sok z grejfruta obniża działanie , ale koleżanka mi naopowiadała jakieś głupoty i sie nagle zaczęłam stresować , o wymiotach tez tak myślę że już długo po wzięciu tabletki były ale wolałam się spytać i upewnić
jeszcze raz dzięki
Napisano 03 wrzesień 2008 - 12:35
W ubiegłym tygodniu byłam u ginekologa i przepisał mi KONTRACEPT. To będą moje pierwsze tabletki anty. Cierpliwie czekam na okres i wtedy zacznę je zażywać... Czytałam nie jedno forum na ich temat no i szczerze mówiąc trochę się obawiam brania jakichkolwiek tabletek antykoncepcyjnych. Koleżanka na dodatek straszy mnie że później są problemy z zajściem w ciążę
Co możecie powiedzieć na ten temat??? Pozdrawiam serdecznie
Napisano 04 wrzesień 2008 - 13:46
Witam,
Bylam dzis u gin. i teraz wypisal mi Kontracept czy zadne z was nie mialy zadnych problemów powaznych po nich?? troche sie boje te ulotki to aż odstraszaja
to moje pierwsze opakowanie, mam pytanie tabletke trzeba wziąśc z pierwszym dniem cyklu miesiączkowego? i jak skończy sie te 21 tabletek wtedy ma byc ta 7 dniowa przerwa??i 8 dnia znowu zaczac nowe opakowanie? z góry dziekuje za odpowiedź pozdrawiam
Bylam dzis u gin. i teraz wypisal mi Kontracept czy zadne z was nie mialy zadnych problemów powaznych po nich?? troche sie boje te ulotki to aż odstraszaja
Napisano 12 wrzesień 2008 - 08:31
No to mam nadzieję, że i w moim przypadku tak będzie
bo już myślę, że za jakiś tydzień zacznę je stosować
wtedy po jakimś czasie okaże się czy i mi te tabletki odpowiadają... A chciałabym jeszcze wiedzieć, jak jest u Was z tymi plamieniami??? Bo boję się, że któregoś pięknego dnia może mi coś przesiąknąć
a tego bardzo bym nie chciała
jak sobie radzicie z nimi? Długo się utrzymują? Chyba najlepiej zawsze mieć wkładkę higieniczną
w sumie przezorny zawsze ubezpieczony...
Napisano 12 wrzesień 2008 - 18:16
Cytat
A powiedzcie mi czy macie większy apetyt po Kontacept??? Bo ja osobiście strasznie się boję tego, bo w sumie to mam tendencję do tycia i nie chciałabym dodatkowych kilogramów
Dodaj odpowiedź

Najpopularniejsze frazy z forum
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych