kontracept (Temat zatwierdzony przez specjalistę)
Rozpoczęty przez neska, 14 lip 2008 15:30
275 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 14 lipiec 2008 - 15:30
dzis bylam u lekarza bo chcę zacząć przyjmować tabletki antykoncepcyjne i lekarz przypisał mi kontracept , czy któraś z was ma takie tabletki ? co możecie mi o nich powiedzieć? jakie są wasze opinie ? lekarz powiedział mi żebym lepiej przez pierwszy miesiąc używała dodatkowego zabezpieczenia , czy to jest konieczne?
Kasia R.
#2 Odpowiedź specjalisty
Napisano 02 październik 2011 - 20:00
Dziewczyny mam jeszcze dwa pytania, do jakiego czasu miałyście tzw. plamienia oraz po jakim czasie zaczęły Was boleć piersi?
Plamienia międzymiesiączkowe są częstym objawem niepożądanym tabletek antykoncepcyjnych. Ich występowanie w pierwszych 3 miesiącach stosowania tabletek nie budzi większego niepokoju. Nieustąpienie problemu w 4 miesiącu jest wskazaniem do kontroli ginekologicznej i najczęściej zmiany preparatu na inny.
Ból piersi jest cechą osobniczą.
Plamienia międzymiesiączkowe są częstym objawem niepożądanym tabletek antykoncepcyjnych. Ich występowanie w pierwszych 3 miesiącach stosowania tabletek nie budzi większego niepokoju. Nieustąpienie problemu w 4 miesiącu jest wskazaniem do kontroli ginekologicznej i najczęściej zmiany preparatu na inny.
Ból piersi jest cechą osobniczą.
Kasia R.
Napisano 15 lipiec 2008 - 11:10
kontracept maja taki samy sklad jak logest i harmonet ale bardzo dobrze po nich kobiet y sie czuja a ochrona antykoncepcyjna taka sama jak np.przy yasminie wiec nie ma sensu truc sie tabletkami o wieksj dawce hormonow jak mozna wybrac te z mniejsza i efekty takie same
Napisano 16 lipiec 2008 - 08:54
zgadzam sie z Tobą polly , zobaczę jak działają na mnie i czy są odpowiednie ,a jak nie będą to pójdę do gin aby mi zmienił
teraz przez pierwszy miesiąc brania będę mieć na pewno stresa czy one naprawdę działają , czy nie mam jakiś skutków ubocznych , dlatego też czytam wszystko w necie o tych tabletkach żeby być przygotowanym na każdą ewentualność, a jeszcze lekarz radził żebym jeszcze przez ten pierwszy miesiąc używała dodatkowego zabezpieczenia to już w ogóle się wystraszyłam...
Napisano 16 lipiec 2008 - 09:36
wiesz, jeśli będziesz sie przez pierwszy miesiąc dodatkowo zabezpieczać to będziesz pewna, że jesteś chroniona. wielu lekarzy radzi swoim pacjentkom dodatkowe zabezpieczenie przez miesiąc, niektórzy jednak twierdzą, że wystarczy tylko przez pierwsze 7 dni. ale to już zależy od Ciebie, bo przecież tu chodzi o Twój komfort psychiczny
Kasia R.
Napisano 17 lipiec 2008 - 08:07
musisz poczytać w ulotce tabletek anty. bo nie można przekraczać pewnej dawki paracetamolu. najlepiej sprawdź substancję czynną tabletek przeciwbólowych i sprawdź w ulotce pigułek czy ta substancja nie wpływa na ich osłabienie. tak chyba będzie najprościej.
Dodaj odpowiedź

Najpopularniejsze frazy z forum
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych