acha czy aha?
Rozpoczęty przez kab00m, 06 maj 2008 18:57
6 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 06 maj 2008 - 18:57

Witam, mam pytanie takie jak w temacie czyli jak sie pisze poprawnie: aha czy acha? pytałem kiedyś nauczycielek od polskiego to jedna mówi że aha dróga acha... jak wy sądzicie?
Kasia R.
Napisano 06 maj 2008 - 19:00
dobre pytanie
ja piszę AHA
ja piszę AHA
W życiu niczego nie żałuję,bo każdy czyn to doświadczenie, które buduje mnie na przyszłość
Napisano 06 maj 2008 - 19:03

Cytat
Witam, mam pytanie takie jak w temacie czyli jak sie pisze poprawnie: aha czy acha? pytałem kiedyś nauczycielek od polskiego to jedna mówi że aha dróga acha... jak wy sądzicie?
za to jestem pewna ze pisze się drUga
'Prawdziwe kobiety mają w nosie sukienki, których nie założą i mężczyzn z którymi nie będą.
Nie chorują, bo On kocha inną. Nie rozpaczają, gdy Ten milczy, a Tamten odpisuje zdawkowo. nie płaczą,
gdy są same. nie słuchają ludzi w których potęgują kompleksy. nie spotykają się z tymi, którzy marnują ich czas.
Czują, że los zaczął się odmieniać i że są w stanie zrobić wszystko. Nie miewają złych humorów. Nie rzucają czym popadnie,
gdy dowiedzą się o zdradzie. Nad ranem wyglądają najpiękniej. Potrafią dostosować się do każdej sytuacji.
nie gaszą papierosów w filiżankach po kawie. Świetnie opanowały sztukę udawania.
Nie czują złości, gdy zobaczą inną w tej samej kreacji. Tak naprawdę, nie ma prawdziwych kobiet.'
Nie chorują, bo On kocha inną. Nie rozpaczają, gdy Ten milczy, a Tamten odpisuje zdawkowo. nie płaczą,
gdy są same. nie słuchają ludzi w których potęgują kompleksy. nie spotykają się z tymi, którzy marnują ich czas.
Czują, że los zaczął się odmieniać i że są w stanie zrobić wszystko. Nie miewają złych humorów. Nie rzucają czym popadnie,
gdy dowiedzą się o zdradzie. Nad ranem wyglądają najpiękniej. Potrafią dostosować się do każdej sytuacji.
nie gaszą papierosów w filiżankach po kawie. Świetnie opanowały sztukę udawania.
Nie czują złości, gdy zobaczą inną w tej samej kreacji. Tak naprawdę, nie ma prawdziwych kobiet.'
Napisano 06 maj 2008 - 19:05
Ja też "aha" piszę.
Napisano 06 maj 2008 - 19:13
"Świadomość śmierci pobudza do życia..."
-paulo coelho
Narzekałem, że nie mam butów, dopóki nie spotkałem
człowieka, który nie miał stóp.
— James Matthew Barrie
-paulo coelho
Narzekałem, że nie mam butów, dopóki nie spotkałem
człowieka, który nie miał stóp.
— James Matthew Barrie