Skocz do zawartości

Dentysta Gliwice

- - - - -

trwały makijaż

14 odpowiedzi w tym temacie

#1 Frappe

Stały bywalec

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 277 postów

Napisano 02 maj 2008 - 15:21

Macie jakieś sposoby by wyglądać przez całą noc(no prawie:p) świeżo?
chodzi mi o makijaż, często po kilku godzinach zabawy wygląda sie gorzej jak przed umalowaniem :P :P
jakies wypróbowane sposoby na trwały makijaż'? :D
Smutne oczy nabiorą wiecznego blasku, gdy miłość je dosięgnie prawdziwa...
Mozesz Zdobyc Swiat, Lecz To Bedzie Tylko Swiat -Nie Barwy, Ktore Niesie Wiatr...
Te momenty zwane marzeniami, pozwalają zebrać siły w walce z rzeczywistymi problemami...

Moje zapiski- mój blog. Serdecznie zapraszam, wyraźcie swoje zdanie :)

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

Gliwice dentysta

#2 VoiceOfSilence

Stały bywalec

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 222 postów

Napisano 04 maj 2008 - 00:55

Chodzić co jakies 2h do toalety i go poprawiać ;)

Czekając na lot do nieba...
Zbierając okruchy chleba...
Stoisz bezradnie patrząc w mur...
Za którym nic już nie ma...
A kiedy wylecisz z nieba...
Stacja końcowa - ziemia!
Twardych kamieni głośny...
TO NIE SEN NA DNIE - TO ICH KRZYK!!!
Widzę lot... KONIEC... CIEMNO!!!
Słyszę krzyk - wszystko jedno...
Jeden krok - POCZĄTEK KOŃCA...
TO KAMIENIE NA DNIE! TO ICH KRZYK!!!
Czekając na lot do nieba...
Zbierając okruchy chleba...
Stoisz bezradnie patrząc w mur...
Za którym nic już nie ma...
A kiedy wylecisz z nieba...
Stacja końcowa - ziemia!
Twardych kamieni głośny krzyk!
Może wiatr przerazi cię... ZATRZYMA CIĘ...

#3 err.

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 128 postów

Napisano 04 maj 2008 - 07:58

kup sobie coś takiego jak baza pod podkład i pod cień i wtedy makijaż trzyma się dłużej ;] możesz je znaleźć w praktycznie każdym kosmetycznym sklepie np ja polecam te z sephory
Je t`aime. Je t`aime. Je t`aime. Je t`aime. Je t`aime. Je t`aime. Je t`aime.

#4 Cassandra5813

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 12 postów

Napisano 10 maj 2008 - 21:02

kup baze

#5 jolkaa

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 51 postów

Napisano 22 maj 2008 - 21:49

teraz Dax propunuje dobra baze pod makijarz :)

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

#6 czubaka

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 45 postów

Napisano 18 lipiec 2008 - 18:10

ja poszukuje nbardzo trwałego podkładu i pudru co mozecie mi zaproponowac co jest sprawdzone przez was i jestescie zadowoloe
Dołączona grafika

#7 Frappe

Stały bywalec

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 277 postów

Napisano 20 lipiec 2008 - 20:51

Wyświetl postUżytkownik czubaka dnia 18.07.2008, 19:10 napisał

ja poszukuje nbardzo trwałego podkładu i pudru co mozecie mi zaproponowac co jest sprawdzone przez was i jestescie zadowoloe
moja siostra uzywa fluidu z rimela, chwali go sobie:) jak dla mnie są one(korzystałam juz z paru) zbyt 'cięzkie'. Polecam dla osób, które chcą co nieco zakryć:P, ale jest trwały, nie ściera się.
A bombowy to jest taki z loreal'a, ma taki fajny dozownik(buteleczka z przyciskiem-nie pamiętam dokładnej nazwy:D)
Smutne oczy nabiorą wiecznego blasku, gdy miłość je dosięgnie prawdziwa...
Mozesz Zdobyc Swiat, Lecz To Bedzie Tylko Swiat -Nie Barwy, Ktore Niesie Wiatr...
Te momenty zwane marzeniami, pozwalają zebrać siły w walce z rzeczywistymi problemami...

Moje zapiski- mój blog. Serdecznie zapraszam, wyraźcie swoje zdanie :)

#8 lenulka

Forumator

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 1426 postów

Napisano 21 lipiec 2008 - 12:35

tez uzywałam z rimmela, jest ok, ale dobrze w połączeniu z prasowanym.
Z astora są całkiem niezłe podkłady.

#9 xtreme

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 109 postów

Napisano 01 lipiec 2010 - 08:53

Jak chce się mieć naprawdę trwały makijaż, to warto pomyśleć o zrobieniu makijażu permanentnego. Taki makijaż na pewno nie rozmaże się przez całą noc, będzie świeży, nie trzeba będzie się martwić, że w pewnym momencie dajmy na to imprezy coś zacznie być z makijażem nie tak. Myślę, że warto sobie coś takiego zrobić, jak chce się mieć gwarancje dobrego wyglądu.

#10 polinea

Wyjadacz

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 428 postów

Napisano 15 lipiec 2010 - 21:17

faktycznie makijaż permanentny to bardzo dobry pomysł..oszczędza się dużo czasu rano i wygląda się przez cały dzień idealnie...ale nie można iść do byle jakiego salonu kosmetycznego, ponieważ jest to dość poważny zabieg i powinien odbywać się pod znieczuleniem miejscowym, w Instytucie Urody New Look w Warszawie przed zabiegiem jest także robiony test czy jest się na coś uczulonym, jaki ma się naturalny kolor włosów itd....moim zdaniem po takim podejściu do klienta można poznać dobry salon kosmetyczny

#11 Werka600

Stały bywalec

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 158 postów

Napisano 07 marzec 2011 - 15:56

Jak piszecie dziewczyny - baza pod makijaż to jednak rozwiązanie tymczasowe i krótkotrwałe - jeśli jednak zależałoby Wam na czymś naprawdę trwałym (trzymającym się nawet dwa, trzy lata) to rzeczywiście postawiłabym na makijaż permanentny. Oczywiście jest to droższa alternatywa ale jednak efekty widoczne są zdecydowanie dłużej :)

#12 natalia1986

Stały bywalec

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 227 postów

Napisano 08 marzec 2011 - 14:15

No to prawda, makijaż permanentny to dużo lepsze rozwiązanie. Zwłaszcza jeżeli nie macie czasu lub ochoty na malowanie się codziennie. Mnie najbardziej wkurza malowanie oczu, więc postanowiłam sobie zrobić kreski. Właśnie się przymierzam. A polinea... właśnie wybrałam sobie new look. mają tam zdolne panie, które szczegółowo pytają o pożądany efekt, więc nie ma zaskoczenia :-)

#13 martkaa333

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 42 postów

Napisano 15 marzec 2011 - 12:47

No właśnie dziewczyny - widzę, że dyskutujecie tu o tym instytucie z Warszawy - a może jest tu na forum, ktoś kto zrobił sobie makijaż permanentny właśnie tam i mógłby co nieco napisac na ten temat. Tymczasowym rozwiązaniem rzeczywiście jest baza i ciągłe poprawianie makijażu ale chyba lepiej mieć z tym spokój na dłużej :)

#14 plasticnic

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 130 postów

Napisano 29 marzec 2011 - 08:52

Ja nie robiłam sobie makijażu permanentnego w tym Instytucie - jedynie czytałam duzo przychylnych opinii i wiem, że pracują tam wykwalifikowani ludzie. Natomiast jeśli miałabym się na coś zdecydować to właśnie na kreski bo często lubią się rozmazywać przy normalnym makijażu. To kto był w instytucie urody NL?

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

#15 katjana

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 18 postów

Napisano 31 marzec 2011 - 15:01

Moja koleżanka jakiś czas temu zdecydowała się na makijaż permanentny i muszę przyznać, że wygląda rewelacyjnie. Teraz nie musi się martwić tym , że makijaż jej się rozmaże. Rano natomiast wygląda zawsze bardzo świeżo.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych